Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek a helyemben?
A házasság szerintem nem akadály, attól még ugyan úgy ketten lesztek. Szerintem a gyerkőccel várjatok addig, amíg lesz máshol lehetőségetek élni. Az én anyósom is azt mondta, hogy nem kell, ő ehhez még fiatal (60 éves), azóta meg a szeme fénye.
Egyébként 8 év után igazán sejthette volna, hogy lépsz egyet, vagy hogy egyáltalán vannak terveitek a jövőre nézve, hisz ott éltek, látja, hogy szeretitek egymást és jól vagytok..
Annyiban igaza van, higy nincs semmitek, mire házasodnátko? Meg ha már a szülőknél laktok, gondolom, feléretett pénzetek sincs (nekik sem), hogy az esküvőt finanszírozzák.
Talán túl fiatalnak érzi magát az unokához, de lehet, hogy arra értette, hogy így sem tudtok saját lakásba költözni, addig nem kéne szaporodni.
De! Azért gondolom ti sem jövőhétre terveznétek a lagzit, főleg a kicsit... Szerintem attól, hogy még nincs semmitek, megkérheted a kezét, az egy szép gesztus végülis. Aztán, ha majd úgy álltok anyagilag elkezdhetitek a külön életet a szülőktől.
Attól, hogy jól állnak anyagilag még nem azt jelenti, hogy egy unokát is el akarnak tartani, és éjjel a babasírásra akarnak kelni.
De eljegyzés ettől szerintem még simán lehet.
Azért én a 20:18-assal nem értek teljesen egyet, hogy a gyerek nem pénz kérdése. Már hogy lenne elég az, hogy van szeretet?Ez nagyon fontos valóban, hogy legyen őszinte szeretet, de ha a gyereknek étel és ruha kell, nem mondhatod Neki, hogy kaja nincs, de szeretlek Téged és anyádat is. Igen is kell stabil, biztos háttér mindenféle szempontból.
A házasság más dolog, az nem kér enni.
Talán mert Anyukád úgy érzi, hogy ha már az eljegyzést is megtartjátok, akkor végleg a nyakán maradtok feleségestül, és majd gyerekestül. És ez nem anyagi kérdés.
Huszonéve (legalább) eltartottak és neveltek, és joggal érzik úgy, hogy saját lábatokra kéne állni. Szép-szép a családi élet, csak ne csapjon átélősködésbe. Félreértés ne essék, szó sincs róla, hogy a gyereknek 18 évesen pakolni kell és menni, de a szülők nyakára családot alapítani... hát izé. Persze lehet, csak akkor le kell ülni, megbeszélni, ki mit gondol, van-rá hely, mód stb. Vélhetően ez a megbeszélés maradt el, és csak egy bejelentést kaptak, hogy ez lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!