Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit tegyek, hogy ne vágyjak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, hogy ne vágyjak egy gyűrűre annyira?

Figyelt kérdés
A környezetemben sok-sok barátnőm, ismerősömet eljegyzik, viszont a párom ezt korainak tartja. Szerinte eljegyzés az nem kell, maximum néhány hónappal esküvő előtt és különben a házasságban sem hisz, mivel a szülei is elváltak. Nagyon vágyom egy gyűrűre, mert mindig azt hittem, hogy nem költözök úgy össze valakivel, hogy nem vagyok a jegyese. Meg ha eljegyezne, akkor tudnám, hogy igazán szeret és örökre velem akar lenni. Az a baj, hogy már minden alkalommal, amikor elmegyünk valahova, akkor azt hiszem, hogy majd most jön el a nagy pillanat. Tudom, nem kéne rágörcsölni, meg akkor úgysem lesz semmi az egészből. De mit tegyek, hogy ne akarjam ennyire? 18/L
2009. aug. 26. 18:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
46%

Pontozzatok le nyugodtan, de csak segíteni szeretnék a kérdezőnek.

Én nem költöznék össze vele, mert akkor már mindent megkap, ami akkor "járna" neki, ha a felesége lennél. Tiszta ruha, kaja, stb. Akkor minek vegyen feleségül? Főleg, h azt írtad, a családi háttere miatt nem is feltétlenül esküvő-párti.

Persze minden rajtad múlik, h neked mennyire fontos az esküvő, mert ha nem az, akkor nyugodtan tekintsd semmisnek, amit írtam. Sok boldogságot!

2009. aug. 27. 09:42
 12/19 anonim ***** válasza:
74%
Ha akarsz egy szép jegyességet és szeretnéd fenntartani a varázst, nehogy összeköltözz vele. Ne előlegezz meg mindent, amit a házasságban természetesen megadsz majd neki, hiszen minden értékét veszti. Ne akard te is megfordítani a dolgok természetes rendjét!
2009. aug. 27. 09:48
 13/19 A kérdező kommentje:

9:42es válaszoló! Az már az én fejemben is megfordult, ha összeköltözünk és kiszolgálom, akkor kényelmes lesz neki és soha nem akar majd eljegyezni, ha pedig nem szolgálom ki, akkor azért nem akar... De az összeköltözés elkerülhetetlen, tehát nem volt más választásom, mert anyagilag nem jött volna ki nekem, hogy egyedül bérelhessek egy lakást, meg kolit sem kaptam volna...

Egyébként mondtam olyat a páromnak nyár elején, hogyha 3 éven belül nem kapok tőle gyűrűt, akkor elhagyom, mert ha 4,5 év alatt nem jön rá, hogy az életét velem szeretné leélni, akkor nem én vagyok neki az igazi.

2009. aug. 27. 09:53
 14/19 anonim ***** válasza:
76%

9:42-es vagyok

Örülök, h érted a dolgot :) Nem ismerem pontosan a helyzeteteket, így abba nem tudok beleszólni, te tudod, h mennyire szükséges a költözés, erről csak te tudsz dönteni.

Én azt mondom, h mivel fiatal vagy, nem is feltétlenül gyűrű kell még (vagy legfeljebb elő-eljegyzés), csak az a tudat, h a párod feleségül fog venni pár (~4) év múlva. Igazam van? Mert a magadfajta lánynak (és én is így voltam ezzel!) nem elég, ha élettársi kapcsolatot ígér a másik (vagy bizonytalanságot). Én anno olyan fiúval nem is kezdtem komoly kapcsolatot, akinek a középtávú tervei között (persze ha minden oké) nem szerepel a házasság. Mi se siettük el, 4 év után volt esküvő. 25/L

2009. aug. 27. 10:02
 15/19 anonim ***** válasza:
84%

Ez hülyeség szerintem, hogy azért nem fog eljegyezni, mert kényelmes lesz neki. Én a főiskolán a koliban ismertem meg anno a férjemet. 1,5 év után közös albit vettünk ki, rá egy évre megkérte a kezem, a 3. évfordulónkon összeházasodtunk, a 4. en lakást vettünk és született egy kisfiunk. Szóval szerintem ez nem attól függ, hogy összeköltözöl vele vagy sem, hanem attól, hogy milyen típus. Az én férjem - noha 23 volt, mikor feleségül vett - sokkal érettebb a koránál. Közös döntés volt a baba is, együtt vártuk és most együtt örülünk neki. Vannak férfiak, akik még 30-40 évesen sem érettek a házasságra, mások már sokkal korábban. De azt az én párom is leszögezte, hogy ha igent mondok, akkor 1 éven belül össze is házasodunk, mert akkor van értelme. A férfiak már csak ilyenek. Csak akkor tesznek meg valamit, ha látják az értelmét. És neked is jobb, ha az eljegyzés előtt összeköltözöl vele, mivel lakva ismeri meg az ember a másikat a legjobban. Főleg úgy, ha csak kettesben éltek. Mert amíg ez az ittalvós dolog van, addig nem fogja önmagát adni a párod, mivel ott vannak a szüleid is. Még az is lehet, hogy rájössz, hogy nem is ő az igazi, mert van egy csomó idegesítő tulajdonsága, ami eddig nem tűnt fel.

És hogy mit tegyél? Vegyél magadnak egy gyűrűt, ilyen egyszerű!

2009. aug. 27. 10:10
 16/19 A kérdező kommentje:

9:53-as! Igazad van, nem tartom jónak az élettársi kapcsolatot. De hát úgy látszik nincs mit tennem, csak reménykedem benne, hogy megjön az esze. Mindketten egyetemisták vagyunk, ő kb. 1-2 év múlva végez, addig talán eljegyez...

A nagyon poénos "vegyek magamnak gyűrűt" tanácsolóknak csak annyit, hogy nem szeretném önmagam eljegyezni. Egyébként azt meg sosem érettem, hogyha valaki normálisan nem tud válaszolni, akkor miért ír...

2009. aug. 27. 12:44
 17/19 anonim ***** válasza:
59%
Mi ez a diplomás menyasszony baromság itt??? Miért olyan fontos a diploma az eljegyzéshez, valaki mondja már meg kérlek?!
2009. aug. 27. 18:29
 18/19 anonim ***** válasza:
71%
Nem a diploma fontos az eljegyzéshez, gondolom csak azt akarta érzékeltetni, hogy el legyen végezve a suli.
2009. aug. 28. 08:50
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert mindenkinek van gyűrűje neked is kell? Ugyanmár! Majd eljegyez ha akar nem kell ezt erőltetni pláne nem szóvá tenni neki. Szállj egy kicsit magadba és gondold meg,hogy mi lenne másabb ha egy gyűrű ott lenne az ujjadon?
2009. szept. 26. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!