Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 6 éves kapcsolat, ebből 3 év...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

6 éves kapcsolat, ebből 3 év együtt élés után normális, hogy vágyom az eljegyzésre? Többi lennt.

Figyelt kérdés
Együtt tervezzük az életünket,mindketten családcentrikusak vagyunk,hiszünk a házasság szentségében...Beszéltünk már róla,ő is szeretné,mégsem történik már közel egy éve semmi.Sztem totál el van felejtve(nem,ez nem egy "elterelési hadművelet",mondván,hogy hamarosan meg fog kérni,csak "terel",hanem tényleg totál nem tartja fejben a dolgot.(Csak akkor nem tudom miért mondja,hogy ő is szeretné...Tudom,hogy mindenki más,egyik férfi ránéz élete párjára,és onnantól azon mesterkedik,hogy tehetné boldoggá,minél emlékezetesebbé a napot,míg vannak az ilyen pasik,mint az enyém,együtt élünk és belekényelmesedik(úgy értem segít mindenben,jól megvagyunk,de "elfelejti" fentebbi szintre léptetni a kapcsoltunkat,miközben tudja,hogy ez nekem mennyire fontos,és nem mellesleg az ő elveivel is egyezne ez a szándékkimutatás...)Engem az érdekelne,hogy mi a franc jár ilyenkor valójában az agyatokban? (a házasságellenes férfiak véleménye ide nem fog passzolni,mert nem erről van szó,minden egyéb felfogás érdekelne...) 26N 29F

2012. dec. 30. 23:53
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
74%

Utolsók, nem tudok, miért vagytok ennyire cinikus bunkók... ha valakinek számít az a "rohadt papír" szíve joga! Ahogy én tiszteletben tartottam, hogy az exemnek nem számított, elvárom, hogy azt is tiszteletben tartsa valaki, hogy nekem számít! És nem, ha engem nem akarnak elvenni, csak ellenni mellettem mint a döglött befőtt a polcon, akkor az a kapcsolat számomra NEM működik jól. Igen, otthagytam az exemet emiatt és életem legjobb döntése volt. Ugyanis mindketten megtaláltuk ezek után a számításainkat olyan oldalán, akivel egyeznek az elképzeléseink. Én jövő nyártól boldog feleség és (remélhetőleg hamarosan) anya leszek, ő meg talált egy hozzá hasonlóan gondolkozó nőt, akivel eltengetik a napjaikat mindenféle párkapcsolati fejlődés nélkül. Innentől kezdve meg nem tudnak érdekelni a cinikus és kiábrándult válaszok, mert én igenis jól döntöttem. Most olyan boldog vagyok menyasszonyként mint soha életemben, mintha hazaérkeztem volna:) És a párom sem azért akar elvenni, mert kirinyáltam, hanem mert Ő is így akarja. És ez számít.

27 N

2012. dec. 31. 11:59
 22/47 anonim ***** válasza:
31%

21-es: a párkapcsolati fejlődést a házassághoz/eljegyzéshez kötni pont olyan csacsi dolog, mint az intelligenciát vagy a műveltséget a diplomához. :)

Valójában nem voltunk cinikusok, te viszont rettenetesen pökhendi és lenéző vagy mindenkivel, aki "csak úgy tengeti" napjait, mint "egy döglött befőtt".

2012. dec. 31. 12:03
 23/47 anonim ***** válasza:
Szerintem meg az a legegyenesebb, ha a kérdező meg a pasija végre eldöntik, hogy mit akarnak. Ennyi.
2012. dec. 31. 12:24
 24/47 anonim ***** válasza:
31%

Látom, valakinek nem tetszett a véleményem. :D

Leírom még egyszer!

Egy roppant önző, buta és egyszerű ember az a nő, aki otthagyja a párját, csak mert az nem ad neki gyűrűt. Szomorú ebben mérni egy alapjában véve is jól működő kapcsolatot! Ezekben az esetekben tisztán kivehető, hogy a nő nem a párját szereti, hanem a kislány kora óta dédelgetett álmokba szerelmes.

Shame on you!!

20N

2012. dec. 31. 12:26
 25/47 anonim ***** válasza:
82%

a férjem 1 év után vett feleségül, mert EL AKART VENNI. 1 hónapig voltam menyasszony.

nem "esett ki a fejéből", hogy nősülni akar.

egy férfi, aki házasodni akar, az házasodni fog, méghozzá minél hamarabb.

32/N, 4 éve feleség

2012. dec. 31. 12:30
 26/47 anonim ***** válasza:
35%

21-es!

Világosan leírtad, hogy neked számít az a papír és csak ez miatt hagytad ott a volt barátodat. Magyarul neked csak az a rohadt karika számít az ujjadon. Elmondjam mi a problémád? Kicsi az önbecsülésed, nem rendelkezel elég önbizalommal. Ezért akarsz magadhoz láncolni egy férfit a házasság által. Így azt hiszed, hogy biztosra mész. De nyugodt lehetsz, így is simán otthagyhat a férjed akármikor:) Holott a volt barátod papír nélkül is lehet, hogy veled maradt volna. Ez a papír semmit nem számít, aki ebben méri egy kapcsolat milyenségét és fejlődését, az egy nagyon korlátolt, buta ember. Ne haragudj, de te is az vagy.

2012. dec. 31. 12:34
 27/47 anonim ***** válasza:
43%

26: Igazad van, de legalább "csakazértisfeleség".

Félreértés ne essék, házasságpárti vagyok, és majd egyszer, ha odajutunk, összeházasodunk. De a kapcsolat nem attól és akkor működik, ha... Sőt: pont egy működő kapcsolatnak nincs igazán szüksége az efféle hivatalos megerősítésre. Mert működik.

Ettől még az esküvő szép és szent dolog számomra, de még sokkal szebb és szentebb dolog, hogy minden nap teszünk valamit a másikért. Sokat. Figyelünk egymásra. Enélkül az eljegyzés és a házasság üres rítus, sőt, többet mondok, bűn egymás ellen.

2012. dec. 31. 12:54
 28/47 anonim ***** válasza:
93%
21-es vagyok. Azért lennék korlátolt, mert elveim vannak, ugyan már... :) Létezik egy mondás, hogy ki miben hisz, abban üdvözül. Én sem bántom azokat, akik elvannak "papír" nélkül is, ám azt kikérem magamnak, hogy valaki pusztán azért tiporjon el, mert nekem ez FONTOS. Egyébként egyesekből csak úgy süt az irigység meg az elkeseredettség. Az exemet pedig nemcsak azért hagytam ott, mert nem akart elvenni, hanem főleg azért, mert neki ez az állapot tökéletesen megfelelt, hogy meleg kaja az asztalon, tiszta ruha a szekrényben és aztán ő is beismerte, hogy ez egy állóvízszerű állapot számára is, ő nem is volt belém igazán soha szerelmes és emiatt nem fog elvenni és gyerekeink se lesznek. Ezen kívül soha nem tett a kapcsolat fejlődéséért. Nekem meg bizony hozzátartozik egy párkapcsolat dinamikájához a házasság. Pedig előtte ígérhette az exem, hogy hogyne, majd egyszer elvesz. Ezek után biztos én voltam az önző, buta és korlátolt, amiért otthagytam, hát tényleg ilyen egy fasza kapcsolat, nyilván... aki szerint ebben meg kellett volna alkudnom, az én értékítéletem szerint az az agyhalott. Egyébként köszönöm szépen a károgást, a vőlegényem szeret és nem egy életképtelen jellem, akinek fogalma sincs, mit vár az élettől. Ő is megszenvedte a maga dolgait és nem azért vesz el, mert kisírtam, hanem mert tisztában van egy ilyen döntés súlyával és ENGEM akar. Komolyan nem tudok mást ezek után mondani mint hogy találjanak lelki békére a háborgók és aki esetleg a frusztrációját vetíti rám mert pl. nem akarták elvenni, kívánom, hogy teljesüljenek az álmai. Nem lehetetlen. BÚÉK!
2012. dec. 31. 13:53
 29/47 anonim ***** válasza:
21%

Azért vagy korlátolt, mert mindent az alá az elv alá rendelsz, jelen esetben a házasság alá. Más szempontokat figyelembe sem veszel, csak egy rohadt karika és papír körül forog minden.

Az előző válaszodból pedig az jött le, hogy azért hagytad el, mert nem akart feleségül venni. Most, hogy megmagyaráztad, már más a leányzó fekvése. De ez nem sokat változtat a tényen, hogy egysíkúan gondolkodsz.

A férjedet meg nem kell magasztalni. Elhiszem, hogy szeret és minden a lehető legnagyobb rendben van köztetek. Csak tudod minden kapcsolat, házasság így indul. Aztán manapság több válás van évente, mint házasság... Nem azt mondom, hogy ezen kell aggódnod, de jobb, ha tisztában vagy vele a házasság semmire nem garancia. Ugyanúgy tönkre mehet a kapcsolatotok, ugyanúgy elhagyhat a férjed stb. Csak ez esetben még ott van a jogi procedúra is. Ha téged boldoggá tesz az, hogy XY-né lesz a hivatalos neved, hát legyen. A te életed, a te dolgod:)

Mielőtt még rám húznád azt, hogy biztos irigy vagyok, elárulom, nem, nem vagyok irigy. Kezdjük ott, hogy férfi vagyok és nem áll szándékomban házasodni, azt hiszem ezzel mindent megmagyaráztam. Legyetek boldogok!

2012. dec. 31. 14:19
 30/47 anonim ***** válasza:
46%

Kérdezőnek:

Ez mindig nehéz dolog, de szerintem, ha 6 év után se kérte még meg a kezed, ott valami nem jó :(

Miért felejti el? Hiszen gondolom tudja, hogy ez neked mennyire fontos. Aki azt mondja, hogy ez csak egy papír, annak valószínűleg szar a házassága vagy nem házas, nekünk nőknek, es sokkal több mint egy papír és egy gyűrű.

Szerintem beszélj vele erről a dologról, a férfiak nem értenek célozgatásokból, konkrétan meg kell mondani, hogy neked így lenne teljes az életed.

25 N, házas

2012. dec. 31. 18:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!