Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom megkérte a kezem, én nemet mondtam, de már
megbántam. Most meg kell várnom, hogy újra feltegye a
kérdést, vagy menjek el hozzá és utólag mondjak igent?
21/34 A kérdező kommentje:
Ő 24. De én szeretem, csak gondoljatok bele! Átlagos napom van, átlagos dolgokat csinálok, nem gyanítok semmit, erre bumm, leszel a feleségem? Hát ott majdnem szívrohamot kaptam! Utólag már tényleg jól hangzik, csak most kicsit szégyenlem magam.
ne szégyelld magad. ő lehet, hogy hónapokat gondolkodott előtte, te meg döntsd el egy másodperc alatt? teljesen természetes, hogy nem ugrottál rögtön a nyakába, mutatja, hogy megfontolt felnőtt vagy.
2012. nov. 14. 20:57
Ennyi idő után miért volt meglepő, hogy feleségül kért? Vagy azt vártad, hogy letérdeljen előtted?
A baj az, hogy nem szereted eléggé ahhoz, hogy a felesége legyél.
Én biztosan szakítottam volna párommal, ha nemet mond. Nem érdekelt volna a magyarázkodása. Szerencsére nem mondott nemet, mert szeretjük egymást.
27/F
2012. nov. 14. 21:27
Emberek, most komolyan. 20 évesen mégis miért kellett volna már erre számítania?
2012. nov. 14. 21:30
Ha tudományosan nézzük, akkor egy őszinte választ adtál. Pszichológusok is gyakran alkalmazzák ezt a módszert: gyors kérdésre, gyors válasz, az mindig igaz. Nem gondolkodhatsz azon, hogy mik a társadalmi...stb elvárások, csak felelsz. Szerintem hagyd most ezt a dolgot leülepedni. Ne kapkodj. Ha egymáshoz tartoztok, úgyis megoldódik. Ha nem, akkor viszont lehet, hogy tényleg nem ez volt "megírva".
2012. nov. 14. 21:32
Ha bánod, akkor szólj neki, hogy mégis hozzámész.
Ennyi!
2012. nov. 14. 22:10
Ha ezek után egyáltalán még szóbaáll veled a barátod, akkor mondd el neki, hogy még korainak tartod az esküvőt, de az eljegyzésben benne vagy, mert vele képzeled el az életed, csak a házassághoz még fiatalnak tartod magad, és várnotok kéne vele. Bár én meglepőnek találom, hogy egy lánykérés bukása után egyáltalán még kapcsolatról beszélhetünk. Nálam az egyértelmű szakítást jelentene - nő létemre.
2012. nov. 14. 23:32
2szer mondtam nemet, harmadjára boldogan ugrottam a nyakába, igaz, az első kettőnél 18 majd 19 voltam, a harmadiknál 26. Ha annyira oda van érted, fel fogja tenni újra, ha már most igent mondanál, állj elé és mondd el őszintén neki amiket ide leírtál, meg fogja érteni. Aztán meg megegyezés kérdése a hosszú vagy a rövid jegyesség.
2012. nov. 15. 02:44
Hát, én egyszer mondtam nemet a mostani páromnak, de ott helyben meg is indokoltam neki.
Alig fél éve voltunk együtt, terhes lettem. Mielőtt elmentünk volna a 4d ultrahangra, az előtti este megkérte a kezemet. Nemet mondtam, és hozzátettem: ne a gyerek miatt vegyen el engem, hanem magam miatt. Ha majd 1-2-3 év múlva kiismeri minden mozdulatomat, és ennek ellenére komolyan velem gondolja leélni az életét, akkor boldogan igent mondok.
Aztán végül a baba nem maradt meg, fejlődési rendellenességek miatt. Én meg nem kaptam azóta sem gyűrűt, pedig ennek már több, mint 2 éve. :)
Nem késtél el, de mondd el neki, hogy fiatal vagy még hozzá, térjetek rá vissza 1-2 év múlva. Hajrá :)
2012. nov. 15. 09:34
Jézus, ezek a "ha egyáltalán még szóba áll veled", "nálam vége lenne a kapcsolatnak", "nem szereted eléggé" válaszok elég gázosak. Szerintetek az a romantikus, ha valaki érzelmi zsarolással belekényszeríti a lányt a házasságba? Ha eleve nem merül fel, hogy a lány esetleg mást szeretne, akkor nem lánykérésnek hívnák ezt, hanem a pasi közölné, hogy esküvő lesz és kész...
2012. nov. 16. 20:03
Kapcsolódó kérdések: