Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg várjak amíg eszébe nem fog jutni?
Lassan egy 5 éves kapcsolatban vagyok,4 év együtt éléssel.Egy ideje már én is kattogok az eljegyzés témán,de ez túl bonyolult.Régebben,3 éve kaptam már tőle egy köves gyűrűt az első évfordulónkra,de nem eljegyzési volt,hanem szimpla évfordulós ajándék (legalábbis szerintem)
Pár hónapja bogarat ültetett a párom a fülembe,hogy az esküvőnk 2-3 év múlva lehetne.Végül a 2 évnél maradtunk :) de ez olyan mintha a levegőbe beszélés lenne,mivel azóta se gyűrű,se beszélgetés nem volt erről.Nehéz helyzet ez,mert ha azt nézzük,hogy mindjárt 5 éve leszünk együtt,akkor ideje lenne egy eljegyzésnek (főleg hogy kb 2 év múlva elvileg ő is szeretne esküvőt),de ha azt nézzük,hogy én 21 éves vagyok és tanulok,ő meg 30,akkor a részemről még ráérne.
Sokat olvasgatok itt,hogy a nő felhozza-e ezt a témát vagy ne.A vélemények megoszlanak.Van aki szerint,ez teljesen a férfi dolga és ki kell várni,mert előbb-utóbb megkér ha el akar venni.Van aki szerint,ennyi év után a női is finoman célozhat rá.Most komolyan,elítélendő ha a férfitől egy laza beszélgetés alkalmával megkérdi a nő,hogy "Te,Józsi rövid időn belül össze szeretném kötni az életemet veled,és jó lenne ha jegyesek lennénk"?
De ez miért gáz?Hiszen attól,hogy a férfi nem kért eddig meg,az nem azt jelenti hogy nem is akar,de lehet hogy nem tartja fontosnak-nem tudja hogy a nőnek ez az lenne,vagy épp várna a megfelelő alkalomra,ami eddig sosem jött el.Ha ezt a nő a férfi tudtára adja,annak a kapcsolatnak 'ergo' vége?
semmi gáz nincs benne, persze itt majd kioktatnak, hogy a párod nem igazi férfi, te meg ne,m vagy igazi nő, ha nem várod epekedve, amíg eszébe jut megkérni, de nem a középkorban vagyunk már :)
mondjuk nem értem, 21 évesen hova sietsz ennyire, inkább neki kellene sürgetnie téged...
Hogy miért sietnék ennyire?Nehéz megfogalmazni.Kilógok a korombeliek sorából,mindig is kilógtam.Nem vagyok begyepesedett,csak másnak érzem magam.4 éve együtt élek egy férfival,kezdetben csak a szülőknél éltünk,de már több mint egy éve külön albérletben.Háztartást vezetek 21 évesen,közben tanulok szóval szerintem nem egy megszokott dolog ez.A házasság meg fontos lenne nekem,ennyi idő elteltével.
Amikor beszéltük nyáron hogy kb 2 év ég esküvőig,akkor az azért lett 2,mert úgy gondoljuk annyi idő alatt meglenne rá szépen kényelmesen a pénz.(én megelégednék szűk körű,20 fős esküvővel mert nem az a fontos mennyien vannak,de ő férfi létére minden nyolcvanadik unokatesót meg akar hívni,mert náluk ez a hagyomány... )
Itt senki ne azt mondja vagy kérdi h ciki-e.
De az összes tanács ebben a témában vagy arról szól,hogy a nő várja ki a során és maradjon csendben ezt a témát illetően,vagy arról szól,hogy bizonyos x év elteltével a nő is felhozhatja a témát.Én fel akarom hozni neki ezt a témát,és erről kérdeztem,hogy vajon gáz-e ha én beszélek neki erről.
"
Hogy miért sietnék ennyire?Nehéz megfogalmazni.Kilógok a korombeliek sorából,mindig is kilógtam.Nem vagyok begyepesedett,csak másnak érzem magam.4 éve együtt élek egy férfival,kezdetben csak a szülőknél éltünk,de már több mint egy éve külön albérletben.Háztartást vezetek 21 évesen,közben tanulok szóval szerintem nem egy megszokott dolog ez.A házasság meg fontos lenne nekem,ennyi idő elteltével"
El kell keserítselek, kérdező, teljesen átlagos lány vagy.
MIkor én ennyi idős voltam, a legtöbb csoporttársam és én is diákmunkából vagy ösztöndíjból finanszírozott szobában, albérletben élt, magyarán sokan dolgoztunk, "háztartást" vezettünk és közben egyetemre jártunk...
TÉnyleg nem értem, hova sietsz ennyi idősen. Még csak nem is "éltél"... hidd el, majd meglátod milyen más az, mikor végeztél a sulival, végre kapsz munkát, meglesz a saját kereseted, a saját lábadon állhatsz...
A pasiddal meg amúgy nagy problémák lehetnek, ha 25 évesen egy 16 évesben találta meg élete párját. BÁr ez mondjuk látszik a hozzáállásán is - 32-33 éves kora körül szeretne házasodni? És gyerekeket mikor, 38 évesen? :) Az a baj, hogy még ekkora korkülönbséggel is ő az, aki fejben fiatalabb...
Egyébként nyugodtan említsd meg neki az eljegyzést, normális kapcsolatokban erről beszélni kell (nem ilyen jelleggel, hogy "na béla, mikor jegyzel már el?!" természetesen), hogy mindketten tudjátok mi merre hány méter.
Minden nő, aki a te korodban eljegyzést akar, állítja, hogy kilóg a sorból, hogy ő más, hogy ő...
Nem igazán értem a problémát. Együtt vagtyok, szeretitek egymást. A párod már említést tett az esküvőről, látnivalóan saját szándéka szerint tervezi, hogy lesz az is. Nem is beláthatatlanul messze, mindössze 2 évet mondott.
Te még tanulsz, persze amellett is lehet doglozni, de a közös életkezdés alapjait lerakni azért inkább a tanulmányok befejezése után lehet, és nem közben. Szerintem teljesen ésszerű a párod elképzelése a két év múlva esedékes esküvőről, és elhiszem, hogy szeretnélmár gyűrűt látni az ujjadon, de nem gondolod, hogy sok-sok szép pillanatot töltesz ezen való kattogással? Miért nem érzed magad biztonságban a párod mellett gyűrű nélkül is, hiszen kinyilvánította, hogy veled tervezi a családalapítást? Van valami egyéb okod, ami miatt bizonytalan vagy a szándékaiban? Vagy pusztán az első megbeszélés óta eltelt pár hónapi hallgatás a probléma? Csak mert egy pasi nem fog erről heti rendszerességgel hangosan ábrándozni, hogy "ha majd a menyasszonyom leszel" meg ilyenek. Ő egyszer kimondta, hogy 2 év múlvára meglehetne az esküvő, egy férfi úgy veszi, hogy innentől ez elhangzott és tudomásul van véve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!