Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vallás közénk állhat? Szakítanátok?
Véleményem szerint nincs sok jövője a kapcsolatotoknak.
Leírásod alapján a barátod ragaszkodik a családjához, akik valószínű, sosem fognak tudni téged 100%-osan elfogadni.
A másik a szex, szerintem főleg egy házassághoz igenis szükség van egy olyan párra, akivel ilyen téren is összeilletek.
Nem egy vallásos embert ismerek, akik szűzen kezdtek bele a házasságba, egy rakás szerencsétlenség az életük, de ugye nem válnak el, mivel, amit Isten egyszer egybekötött.......
Na azért álljon meg a menet,mi azzal a probléma,hogy 8 hónapos kapcsolatban nem akar még házasodni a kérdező ? És azzal sincs semmi gond,hogy le akar feküdni vele.
Ez kicsit nevetséges kijelentés,hogy nincs értelme egy kapcsolatnak ha még nem akarsz házasodni.Attól lehet jó egy kapcoslat. A szexről is úgy írnak itt egyesek,mitnha valami kivátlság lenne amiért könyörögnie kell a lánynak ,nehogy szegény srácot kihasználja,mikor ha tetszik ha nem ez egy természetes szükséglet. Főleg ha szeretsz valakit,akkor kívánja az ember cska igazán.
Én mégegyszer ugyanazt tudom leírni: vakvágány az ilyen kapcsolat. Senkitől nem lehet és nem is kell elvárni,hogy ilyen mértékben feladja önmagát egy kapcsolatért. Alkalmazkodni szükséges,de itt annyira különböző az egész életmód,felfogás,hogy erre nincs olyan megoldás,ami mindnekinek jó hosszútávon. Ja de van. Könnyes búcsú és ennyi.
Szereted?Biztos?Akkor ne vedd rá olyanra amit később te is és ő is megbánhat.Ennek fordítva is így kell lennie, a fiú részéről.Ha szeret igazán, nem erőlteti az eljegyzést, házasságot.
Szerintem a szerelemben pont az a lényeg, a boldogság kulcsa:olyannak szeretni a másikat amilyen, és nem törekedni a megváltoztatására.Ha a kapcsolat jól működik, akkor a felek akaratlanul is a legjobbat hozzák ki egymásból.
A tietek jól működik? A legjobbat hozzátok ki egymásból?Ha nem, akkor jobb lenne szétmenni.
A másik pedig:
Unokatestvérem fanatikus pünkösdista családban nőtt fel.Kemény munka árán ma már külföldön él, nagyon messze a családjától.A párja NEM vallásos.Az apjával a mai napig is csak akkor áll szóba, ha nem a vallás a téma.A párjával szépen megvannak, mert a lánynak sikerült megtalálnia önmagát, függetlenedni a szülői befolyástól, és rátalálni a hit, a vallás valódi formájára, ami köszönő viszonyban sincs a fanatizmussal.Sminkeli magát, szórakozni jár, divatos ruhákba öltözik, mindent megtesz ésszerű határokig, amit régen, még otthon, nem volt szabad a fanatikus vallás miatt.
Nagyon sok függ most mindkettőtöktől.Ha fiú elég határozott és nem fanatikus, veled marad és nem kényszerít semmire.
Ha te eléggé szereted és komolyan gondolod vele, nem erőlteted a szexet(még).
Ha úgy érzed korai még neked egy komoly, de biztonságos kapcsolat, akkor előbb járd meg a "hadak útját", szerezz tapasztalatokat.Minden téren.Később, pár év múlva, ha megint találkozol a fiúval és még van parazsa az egykori szerelemnek, akkor ismét neki futhattok. Akkor már érettebben, tapasztaltabban, jobban tudjátok kezelni egymást is, a szülőket is és a vallást is.
Félelmetes, hogy vannak emberek, akik azt tanácsolják, hogy 8 hónap után menj hozzá valakihez, 20 évesen. Teljesen érthető, hogy nem akarsz még házasságot, fiatal vagy, ki tudja mit hoz a jövő. Persze lehetünk naivak, hogy ő az igazi, meg ki mással képzelnéd el a jövődet, mint vele, de valljuk be, erre kevés az esély. Még előtted az élet, ki tudja hány kapcsolatod lesz még az életben. Ez a gondolkodás meg nagyon régimódi, hogy csak akkor szeretek valakit, ha képes lennék hozzá menni feleségül. Miért jobb, ha a már így is problémás kapcsolat a házasság után megy tönkre, mint a nélkül? Ráadásul a válás még plusz kiadásokkal jár.
A másik: inkább házasodjon, mint szexeljen? 20 évesen az ember tanul, a munkahelyét, leendő lakását tervezgeti, a pénzkiadást nagyon meg kell gondolni, gyűjtögetni kell. Szerintem most igazán nem lenne alkalmas több tízezret az ünnepségre, meg a ruhákra költeni.
És mégis miért kéne szégyenkeznie azért, mert vágyik a szexre? Felnőtt nőről beszélünk, teljesen természetes, hogy így érzel, kérdező. Szerintem a nagy átlaghoz képest így is sokat vártatok vele, ami azért jól mutatja, hogy szeretitek egymást.
Ne haragudj, de szerintem nem éri meg összeházasodnotok, az előbb leírtak szerint. És ahogy mások is írták, később a gyereknevelésben, és az élet más területén is tele lesztek konfliktusokkal.
Itt alapvetően nem a vallásosság/nem vallásosság a fő probléma, mert élhet egy hívő ember nem hívővel boldog házasságban (ha a nem hívő fél hagyja a másiknak gyakorolni a vallását). Én is hívő vagyok, a párom nem az, de nem akarom megtéríteni, ő sem szól bele a hitbéli dolgaimba. A környezetemben is van olyan idősebb házaspár, ahol a nő mélyen hívő, aktív gyülekezeti tag, a férje pedig megrögzött ateista, mégis támogatja a feleségét a gyülekezeti munkájában (is). Nagyon szépen élnek.
A fő gond itt a családi nyomás, és hogy téged nem fogadnak el a fiú szülei. Gyanítom, hogy bigottan vallásosak, akik nem az elfogadásról híresek. Ha a srác ebből nem tud kilépni, akkor nincs mit tenned...
Azt meg te tudod, hogy el tudod-e fogadni, hogy a házasságig nincs szex. Felmérések szerint a vallásos fiatalok közül is kevesen tartják már ezt, tehát komoly párkapcsolatban már élnek szexuális életet a házasság előtt is. Ezzel nem akarok senkit befolyásolni, statisztikai tény. :)
Számomra magad írtad le a kulcsmondatot: "De sokszor nem értem meg. A szex is egy ilyen dolog, nem értem miért ne lehetne." És itt most nem a szex miatt emeltem ki, helyette szerepelhetne bármi más is, bármi olyan hitből, vallásosságból eredő tradíció, amihez a párod mereven ragaszkodik, s te nem érted, miért ne lehetne másképp.
Az a kérdés, mennyire vagyTOK kompromisszum-készek, ami engedményeket jelent mindkét fél részéről. Mivel a párod nem akar házasság előtt szexelni, ebből eléggé egyértelmű, hogy mereven ragaszkodik a vallása tanításaihoz és követeléseihez.
Ha tényleg szereted, akkor elfogadod a döntését és vársz a szexel. Az eljegyzés viszont tényleg korai lenne.
A bátyámnak volt már pár komolyabb kapcsolata, mikor megismerte a jelenlegi feleségét. Ő is nagyon vallásos, a bátyám pedig nem, a csaj viszont ragaszkodott ahhoz, hogy csak a házasság után legyen szex. 3 év után eljegyezték egymást, rá fél évre megházasodtak. Most már 6 éve házasok és van 2 gyerekük, és szeretnének még legalább egyet.
Szóval láttam pozitív példát.
Még fiatal vagy, nem kell, hogy eljegyezzenek, de ha pár hónap múlva is úgy érzed, hogy nem tudsz várni, akkor nem a mostani párod az igazi. Olyannak szeresd, amilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!