Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A vallás közénk állhat?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A vallás közénk állhat? Szakítanátok?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, 8 hónapja van egy komoly kapcsolatom. A barátom egy fél évvel fiatalabb tőlem, nagyon vallásos családból származik. Én nem vagyok hívő. Ezt ő eddig elfogadta, nem akar megtéríteni, a szülei annál inkább beleszólnának a kapcsolatunkba, egy vallásos lányt képzelnek a fiúk mellé. És egyre jobban érzem rajta, hogy őrlődik közöttünk. És nem tudom mi lesz ennek a vége. A másik problémám a szex. Ő tartja magát ahhoz, hogy csak esküvő után, . Felvetette, hogy legyen egy eljegyzésünk, mivel úgyis együtt képzeljük a jövőnket. Én akármennyire szeretem nem akarom még férjhez menni. Dolgozok, tanulok most nem akarok még házasságot. Egyébként még én sem voltam senkivel eddig, mert nem úgy alakult eddig az életem, hogy lett volna olyan akivel szerettem volna. De most már szeretnék vele lenni. Talán rá is tudnám venni, de kérdés, hogy mennyire lenne jó ötlet őt megváltoztatni. Szerintetek sincs értelme ennek a kapcsolatnak? Én egyre inkább e felé hajlok. Hiába szeretem, meg amúgy jó humorú, rendes srác, akivel egyébként a vallást leszámítva hasonlóan gondolkodunk. D

2012. szept. 30. 16:39
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
17%
Nehéz erre mit írni. Egy szűz lány azért akarja elhagyni a barátját, mert az nem akarja megkettyinteni, miközben elméletileg szereti. Nem igazán tudom megfejteni a gondolkodásod, és ezért segíteni sem tudok.(talán majd egy nő!)
2012. szept. 30. 16:47
 2/36 anonim ***** válasza:
82%
A komolyan vallásos családoknál sajnos a mai napig fontos, hogy az ember párja is azonos vallású legyen. A ti esetetekben sajnos ez külön világnézetet is jelent. Szerintem nincs jövője a kapcsolatotoknak, sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de én így látom. A fiú, amennyiben tényleg komolyan gondolja, soha nem fog hátat fordítani a vallásának és a családjának. Előbb-utóbb úgyis az lenne, hogy ez komolyan közétek áll. A házsságot pedig emiatt kár lenne elhamarkodni. Ráadásul nekem nagyon gyanús, hogy ha összeházasodnátok, amennyiben "nem térsz meg" és nem térsz rá az ő vallásukra a srác szülei soha nem fognak téged elfogadni és ez örök konfliktus lesz.
2012. szept. 30. 16:49
 3/36 anonim ***** válasza:
52%
a szülőkkel még csak haggyán, de szerintem te nem ilyen fiút akarsz magadnak. bővebben is kifejthetném, de sztem te is tudod a helyes választ.
2012. szept. 30. 16:51
 4/36 A kérdező kommentje:

Első válaszoló: Nem tudom mi neked ebben a fura. Hogy le akarok feküdni valakivel? Szerintem te is szűzen születtél. Eddig azért nem tettem, mert egyrészt későn érő típus voltam, másrészt pár hetes kapcsolataim voltak, és nem akartam beleugrani semmibe.

Második: A házasságot szerintem sem fogadná el a családja, de ha őt ez nem érdekelné engem sem. Csak nem most akarok hozzámenni

2012. szept. 30. 16:52
 5/36 anonim ***** válasza:
91%

Ennek abszolút semmi értelme,külön utakon jártok.

Nálam alapból kizáró ok,hogyha valaki vallásos (nem cska hívő) ,én nem vagyok az,és tudodm hogy ebből csak nézeteltérés lenne sok téren,akármennyire is összepasszolnánk egyébként.

2012. szept. 30. 16:57
 6/36 anonim ***** válasza:
50%

Ha igazán szereted, nem fogsz vele se a vallása miatt se a szex miatt szakítani vele.

Ha úgy érzed bármelyik miatt megtennéd, akkor ha nem most akkor pár hónap/év múlva megfogod mert akkor Ő nem olyan fontos neked illetve a vele eltöltött idő, mint bármelyik "tevékenység" ( szex, vallás )

Ha igazán szereted, kitartasz mellette.

Nem is baj, hogy nem akarsz 20 évesen házasodni, csak a szex miatt meg főleg nem kell..

Az meg már a te döntésed, hogy ráveszed-e, hogy lefeküdjetek, te látod mennyire mélyen gyakorolja a vallását és nem csak szülői unszolásra...

Mert ha Ő maga mélyen gyakorolja és megteszi veled így bűntudata lesz és lehet, hogy a későbbiekben gondja lehet a szexuális élettel, mert a bűnhöz fogja kapcsolni.

Viszont, ha Ő maga annyira nincs benne mélyen a vallásba akkor lehet, hogy egy próbát megér de ez te látod.

Ha szeretitek egymást, és te nagyon szereted akkor szerintem ha 20 évet kibírtál szex nélkül akkor még párat kibírsz Ő érte.

Ha meg nem érzel komolyat iránta akkor rajtad áll a döntés.

2012. szept. 30. 17:01
 7/36 anonim ***** válasza:
40%
Egy hónapon belül válnátok.
2012. szept. 30. 17:04
 8/36 anonim ***** válasza:
59%

Bírom ezt az "ha igazán szereted ezt meg azt teszed" . ha én valakit igazán szeretek nem várom el tőle,hogy belemenjen egy házasságba,és azt sem,hogy teljesen feladja magát miattam,vagy éveket böjtöljön szex nélkül.

Ezért mondtam,hogy nálam kizáró ok a vallási különbség például. Itt nincsenek kompromisszumok,tehát valakinek fel kell adnia önmagát . Én mindenkit óva intenék ettől ,ezért egyszerűbb az egész dolgot ahogy van megkerülni,és össze sme jönni egy egészen más életvitelt folytató emberrel,mint saját magam. Vagy itt adott esetben a kérdező ,szerintem ennek a kapcsolatnak semmi jövője.

Ennyi erővel a fiúnak is mondhatná ,hogyha szeretsz lefekszel velem,vagy ha szeretsz nem erőlteted a házasságot,ha szeretsz kiállsz előttem a szüleid előtt.. nem értem a vallását miért kellene _jobban_ tisztelni,mint a kérdező egyéni véleményét. Egyik sem értékesebb a másiknál .

2012. szept. 30. 17:08
 9/36 anonim ***** válasza:
19%

Ha szereted, akkor Te ugyanúgy elfogadod az ő vallásosságát, mint ő a Te vallástalanságodat.

A testi szerelem valóban ráér. Tiszteld annyira, hogy nem veszed rá olyanra, ami ellentmond a lelkiismeretének.

Ha valami közétek áll, az nem a vallás.

2012. szept. 30. 17:09
 10/36 anonim ***** válasza:
47%
Ésszerű keretek között vallásos emberrel lehet nagyon szép az élet, fontos értékeket tart szem előtt, nem akar válni, megcsalni stb. Vallási fanatikus mellett viszont pokollá válik az egész élet. Egyetértek abban, hogy korai lenne a házasság, mind az életkorotok, mint a kapcsolatotok hossza miatt, ráadásul butaság beleugrani egy házasságba anélkül, hogy az ember tudná, működik-e a partnerrel a szex. Kérdés, van-e a barátod vallásának szelídebb irányzata vagy olyan elnézőbb idősebb személy, akire hallgat, és aki ezt nem tekintené ilyen súlyosnak. Persze vallásfüggő is, vannak szekták, amiknek nem véletlenül rossz a híre... Én várnék még, nem szakítanék, a válasz az első kérdésedre pedig: igen, közétek állhat, de nem törvényszerű, hogy közétek álljon. Ez nagyrészt az adott egyházon/felekezeten, illetve a barátod buzgalmán múlik.
2012. szept. 30. 17:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!