Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vallás közénk állhat? Szakítanátok?
Sajnos végigjártam már ezt az utat, de még időben kiléptem belőle. Azt hittem, hogy végre megtaláltam életem párját egy tényleg majdnem tökéletes lány személyében, aztán ahogy mélyült a kapcsolatunk, kiderült, hogy a családja komolyan vallásos és bár korábban ő nem gyakorolta a hitét, néhány hónappal később elkezdett hittanra meg gyülekezetbe járni. Hétvégén, amikor az egyetem, munka és a földrajzi távolság miatt nagyjából ez a két napon tudtunk találkozni. Természetesen azt is közölte, hogy a házasság előtti szex nála kizárt. Tisztában voltam vele, hogy a vallását választotta helyettem, de hülye módon hittem benne, hogy megváltozhat a gondolkodása, elvégre eléggé intelligens lány, emellett a pettingtől sem zárkózott el, gondoltam van még remény.
Persze nem volt és a hosszú sztorit rövidre zárva szakítás lett a vége, akármennyire is toleráns vagyok és hiába voltam szerelmes, attól még racionális-ateista lennék és nem akartam az életemet olyasvalakivel összekötni, akivel ennyire alapvető dolgokban különbözik a világnézetünk.
Neked is a szakítást javaslom, az elején rossz lesz, idővel viszont látni fogod, hogy jól döntöttél, amikor nem az egész hátralévő életedet szúrtad el, hanem becserélted néhány hónap szakítás utáni negatív hangulatra.
Plusz még a szexualitás-részéhez annyit, hogy a pettingtől soha nem zárkózott el és a kapcsolatunk vége felé már szexre is sikerült volna "rávenni", éppenséggel ő kérte, de nemet mondtam, mert már tudtam, hogy úgyis vége lesz és nem akartam, hogy bánnia kelljen a vallása miatt egész életében.
Kíváncsi vagyok, hogy nálatok mi lesz a vége...
A vallás i különbség a házasságban is megmaradna. A gyerekek nevelésében különösen.
De mi értelme egy kapcsolatnak, ha nem akarsz még házasságot?
Rábírod, hogy lefeküdjön veled, azután kiderül, hogy nem működik a kapcsolat és szakítotok.
Ha valakit igazán szeretek, nem csak lefeküdni akarok vele, hanem házasságot is kötni.
Sajnos én is csak azt tudom mondani, hogy szakíts vele. Nagyon aranyos gondolat, hogy ha szereted, nem hagyod el emiatt, csak a valósághoz nincs sok köze. Egy vallásos ember bizonyos dolgokban lehet nagyon vonzó: a kapcsolatotokat komolyan veszi, alkalmazkodó a hétköznapokban... bizonyos dolgokban viszont sosem fog alkalmazkodni hozzád, egy kapcsolatot - főleg egész életre kötöttet - nem lehet így vinni. A világnézeti különbségek
egyéb konfliktusokat is okoznak: milyenértékrend szerint nevelitek majd a gyerekeiteket? Az pedig, hogy a családja nem nézi jó szemmel a kapcsolatotokat, később renheteg problémát fog jelenteni, főleg a házasság után, mert nagy beleszólásuk lesz a családotok életébe, te pedig egy idő után túl nagynak (és egyoldakúnak) érzed majd az áldozatot. Az a szöveg meg, hogy a szerelmesek le tudják győzni a problémákat, csak akkor igaz, ha kizárókag kettőjük között vannak problémák, és jelen esetben külső tényezők is okozzák őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!