Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Megkérte a barátom a kezem!...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megkérte a barátom a kezem! Most mi legyen?

Figyelt kérdés
alig vagyunk együtt 13 hónapja a barátommal, de már megkérte a kezem. nekem ez túl gyors. Én még ezzel várnék 3-4 évet legalább, mert nem akarom elsietni vagy elrontani, vagy hogy megunjuk egymást hamar. Tudom, hogy szeret. Én is szeretem, de ez nekem gyors. Még tanulni szeretnék, kiélni magam és nem babaszobát festeni vagy esküvőt szervezni! Szerintetek baj van ezzel a gondolkodásmódommal??? Ha kikosarazom, lehet hogy elhagy, de nekem akkor sincs kedvem ehhez a "jegyben járáshoz"...

2012. szept. 30. 15:01
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
96%

Te magad éretlen vagy a kapcsolatra is, a házasságra is. Nagyon jól látod, hogy most a bulizásnak és a kiélésnek van itt az ideje.

Ha valóban olyan ember vagy, akit nem lehet iránytani, akkor ez két dolgot jelent: alapból nemet mondasz mindenre, mert mindig mindenki irányítani akart, vagy pedig nagyon okos és öntörvényű ember vagy. Utóbbi esetben nem bulizni, hanem tanulni akarnál, és magadtól is tudnád, hogy PONTOSAN mit is akarsz.

Nyílván szépirodalomra nem jutott időd a bulik mellett. Peidg sokat lehet ám belőlük tanulni! :) Hallottál arról, hogy egy pasinak nemet is lehet mondani? Egyesesen és tisztességgel? Ha nem, akkor BB. (Büszkeség és balítélet, BBC 1995.)Olvashatod könyvben is. :)

2012. szept. 30. 19:57
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Csak hát szerintem Kérdező nem IGENt és nem NEMet akar mondani, hanem azt, hogy "térjünk vissza a dologra nehány év múlva" vagy valami hasonló dolgot. Ebbe a lánykéréses dologban többek között az is a zavaró, hogy nincsen ott az általában elfogadhatónak tartott válaszok között az "X", a tartózkodás, magyarán nem döntési jogot, hanem döntéskényszert teremt. Én férfiként - ha házasság-párti lennék - biztosan nem hoznék nőt döntési kényszerhelyzetbe, tehát először informálisan érdeklődnék, amire bármit válaszolhat, akár hosszabban is, és csak ha tudnám, hogy az a szándéka, hogy dönteni akar, akkor tenném fel a formális kérdést.
2012. szept. 30. 20:11
 23/34 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem nem kell rábeszélni a kérdezőt arra, amire nincs szüksége. Lehet, hogy ő úgy gondolkodik, hogy az eljegyzés nem egy komolytalan dolog, hogy eljegyezzük egymást, aztán évekig semmi, mert most ez a trendi.

Írjátok, ez még nem jelent elköteleződést. De igen! Ez pontosan azt jelenti, hogy az illetővel tervezem az életem, kész vagyok rá, hogy a házasság előszobájába lépjünk. Nem kéne elbagatellizálni, ahogy manapság szokás...

2012. szept. 30. 20:11
 24/34 anonim ***** válasza:
54%
Banyek,nem hiszem el...Emberek,van végre egy normális lány!!!!Végre,aki szeretné élvezni az EGYÜTT JÁRÁST a BARÁTJÁVAL!!!19 évesen én sem vágytam jegyességre!Valljuk be őszintén az ekkor "eljegyzett lányok" igazából nem menyasszonyok,1 év után nem jönnek ki még a kapcsolati problémák,meg még maaaaaaaajd lesz az esküvő,miközben még azt sem tudják,hogy együtt lesznek-e még akkor...Ha tetszik ha nem,ezeket divateljegyzéseknek nevezik.Kapnak egy gyűrűt,na bumm.A 16 éves hugim is már ezzel jött nekem,hogy hamarosan eljegyzi a barátja(17éves),mert érzi,meg már beszéltek róla egyem meg. :D Persze,én is dumáltam ennyi idősen,meg 19 évesen is róla,hogy az épp akkori párommal tervezem az életem,és hogy hány gyerek lesz,már neveket is találtunk ki a gyerekeinken és stb...(és akkor tényleg komolyan is gondoltuk)De erre minek gyűrű?Hagyjuk már.Humbuk az egész,felőlem itt mindenki megsértődhet,ezen,de érdekes mégis mindenki ismeri ezt,hogy divateljegyzés,vajon miért?És akik most egymást fogják ezek után védeni,hogy de nem így van,azok közül fogadni mernék hogy nem lesz több senki 20nál. :D Neked kérdező pedig őszintén mondom,ne foglalkozz velük.Te komolyan gondolod,és biztos vagyok benne,hogy szereted a párod,és pár év múlva ha még együtt lesztek,mert még bármi közbe jöhet(másik városban suli,munkahely,és nem bírja ki a kapcsolat)szóval pár év múlva is ha együtt maradtok,akkor őszintén fogsz neki igent mondani,azért ,mert tudod(nem csak a rózsaszín felhők miatt)hanem ésszel is tudni fogod,hogy igen vele akarod leélni az egész életedet,mert leéltetek együtt már jópár évet,tudjátok,hogy már addigra egy-egy felmerülő komolyabb problémát hogy tudtok kezelni,és így lesz kerek egész az majdani igen válaszod. 26/N
2012. szept. 30. 23:33
 25/34 anonim ***** válasza:
81%

Vajon miért érzem úgy,hogy az előző válaszolónak nincs senkije?

Érdekes! Nem érzem divat-eljegyzésnek a saját jegyességem. A párommal már 5 éve ismerjük egymást,lassan 3 éve egy párt alkotunk és közel másfél éve együtt is élünk. Júliusban kérte meg a kezem,de még várunk az esküvővel mert még nem állunk úgy anyagilag,hogy megengedhessük magunknak az álom esküvőnket.

Igen, 20 éves vagyok. Problémát jelent ez számodra?! Szerintem az a gáz,aki a "még nem éltem ki magam" címszó alatt f@rkak után rohangál és addig éjszakázik,míg 24 éves korára kiég.

2012. okt. 1. 00:55
 26/34 anonim ***** válasza:
78%
Előzőnek: 26 éves vagyok,6éves párkapcsolatom van,és képzeld el menyasszony vagyok.A további kérdéseidre a válasz,miszerint miért baj az ilyen fiatal lányok jegyessége számomra:nem baj,csak nevetséges. :D :D :D És hogy miért?Fel is tettek egy kérdést,hogy van-e olyan fiatal 18-23 éves lány,aki volt,de már nem menyasszony,és miért?Ajánlom figyelmedbe a válaszokat... :D Ha ti nem így jártok,akkor a ritka kivételek közé tartoztok,és ebben az esetben sok boldogságot kívánok nektek!
2012. okt. 1. 01:25
 27/34 A kérdező kommentje:

Kedves 22., 23., 24. válaszolók!

Ti végre hárman megfogalmaztátok azt, amire a kérdésemet feltettem!! :)) Köszönöm nektek, hogy felnyitottátok a szemem. A "trendi eljegyzés" fogalmát nem tudtam definiálni, de mostmár igen! :D Köszönöm!!

Kedves "nem akarok kiégni 24évesen"!

Nagyon arany vagy, hogy aggódsz értem. :) Ha te 20évesen boldog vagy a gyűrűddel, akkor legyél. De nekem többet érnek az emberi értékek, mint egy gyűrű 20évesen. :)) jah és NEM farkak után rohangálás a "kiélés" fogalma, de ezek szerint te is szép környezetben nevelkedhettél, ha a "kiélés" neked ezt jelenti! :))) Modnjuk belemerülhetnénk mélyebbre a témába, miszerint ha 22 évesen férjhez mész, azt meddig bírja ki egy kapcsolat, gyerekek, stb, és közbe a párod rádun, mert már 30évesen nem leszel neki egy cseppet sem érdekes és fiatalabb pipit keres, stb. De kívánom, hogy ne így legyen és legyél boldog. Ám ha te támadó vagy akkor én is az leszek :)))

Kedves 21. válaszoló és az összes többi ilyen...!

Kérlek, ne következtess semmiből, és ne magadból indulj ki! :)) Főiskolára járunk mindketten a párommal, hétvégén vagyunk csak együtt, de ha nekem tanulnom kell, akkor tanulok és nem partizok orrba-szájba. amúgy sem szokásom... Szeretek független lenni, de azt korántsem azt jelenti, hogy minden 2. egyetemista pasival kefélek. Gondolkozzatokmár!

2012. okt. 1. 11:16
 28/34 A kérdező kommentje:
Jah...és nem élünk együtt a barátommal, és a következő3-4 évben nem is akarok összeköltözni vele, ugyanezek az okok miatt. :))
2012. okt. 1. 11:19
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Drágám! Nem tudom, nálad pontosan mit is jelent a kiélés fogalma, de a köznyelvben ez annyit jelent, még bulizgatni akar, további partnerekkel akar szexuális tapasztalatot cserélni és elsősorban nem elköteleződni.

Te hogyan értelmeznéd, ha a szerelmed azt mondaná: Nem akarok elköteleződni, még ki akarom élni magam?!

A párod mellett nem tudod kiélni magad? Párkapcsolatban-nem a járogatunk szintűről beszélek- nem tudod jól érezni magad és jól szórakozni??

Na ezért nem vagy érett egy komoly kapcsolatra-nem feltétlen házasságra(arra pláne nem).

Az meg megint csak sajnálatos, hogy szerinted a kapcsolatnak van egy szavatossági ideje, ami lejár és akkor otthagyják az embert mert "már nem érdekes". Ha Te nem teszel érte, valóban így lesz..

2012. okt. 1. 12:02
 30/34 A kérdező kommentje:
hát arra magamtól is rájöttem, hogy nem vagyok érett egy házasságra, és még nem is akarok! De kösz, hogy elismétled újra és újra. Nehogy elfelejtsem ;)
2012. okt. 1. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!