Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Eljegyzés után általában...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eljegyzés után általában mennyi idő múlva tartják az esküvőt?

Figyelt kérdés
2012. aug. 21. 11:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
#7 te nem hallottál ilyenről, de aki meg hangoztatja, az nyilván hallott, nem gondolod? sőt, nemcsak hogy szokás volt egy éven belül megtartani az esküvőt, hanem ha végülis nem került rá sor, akkor az egy év után automatikusan felbontottnak tekintették a jegyességet. (nem 20 évvel ezelőttről beszélek)
2012. aug. 21. 11:45
 12/20 anonim ***** válasza:
21%
Éppen arról regéltem kis hülye, hogy nem volt szokás! Nem azért, mert én nem hallottam róla, hanem mert régen is léteztek értelmes emberek, akik tudtak gondolkodni, és nem görcsöltek, hogy 365 napon belül meglegyen az esküvő! A lepontozós idiótákkal meg közlöm, hogy a nagyanyám háromszor volt jegyes, és a negyedik emberhez ment feleségül a megismerkedésük után 3 hónappal. Ennyit a szokásokról, meg a kötelező udvarlás, meg egyéb marhaságok címszó alatt..
2012. aug. 21. 12:32
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Az eljegyzés régen azt jelentette,hogy mostantól megkezdődnek a házassághoz az előkészületek.Fél év egy év volt a módi.Ma már lettek a divateljezések is(sajnos!)20 év alattiak,sőt 18 év alattiak is vesznek egymásnak gyűrűt.Emberektől függ,hogy ki hogy csinálja.Engem nem zavar,ha más évekig jár jegyben,de erre egyik menyasszony ismerősöm mondta azt,hogy a jegygyűrű onnantól lesz igazán jegygyűrű,ha megvan az időpont,addig csak egy gyűrű.Ha a régi szokást vesszük alapul,akkor nem hülyeség amit mond.Manapság viszont mindenki azt vallja,hogy ahogy az adott pár érzi,mert összetartoztok,tudjátok,hogy egyszer szeretnétek összeházasodni,blah,blah.Nekünk anyagi okok miatt 2 év múlva lesz,de legalább van időpontunk(nincs bejegyezve,de ehhez tartjuk magunkat).Csak úgy a jegyese lenni,hogy van rajtam egy gyűrű,az számomra nem jegyesség.5 évig ha nincs,h anyagi ok a baj,mondjuk hitel van máson,de utána tervezik,az belefér,de csak eljegyezni és lógni a levegőben,hogy majd lesz egyszer esküvő,az nálam nem okés.De ahogy írtam az elején,ha más pont így csinálja az engem nem zavar.Ezek az én elveim,és ugyebár nem vagyunk egyformák.Gratulálok az eljegyzésetekhez,és sok boldogságot kívánok a házasságotokhoz. :I
2012. aug. 21. 12:44
 14/20 A kérdező kommentje:
köszönjük :)
2012. aug. 21. 12:53
 15/20 anonim ***** válasza:

nekünk napra pontosan 1 év volt. De csak azért, mert nyár elején kért meg, és mivel nyári esküvőt akartunk 250 km-re, ezért kevés lett volna nyár végéig megszervezni. Így lett 1 év.

De ha nektek minden adott és meg is tudjátok szervezni, akkor nem korai.

2012. aug. 21. 13:03
 16/20 anonim ***** válasza:

Sokan úgy gondolják, hogy a jegyességet követő 1 évben megkell tartani az esküvőt. De én úgy vagyok vele, hogy ember válogatja, na meg a pénztárca.

Mi majdnem 1 éve voltunk jegyesek mikor megvettük a saját házunkat, azt újítgattuk olyan fél évig mire beköltözhettünk. Ez nagyon sok pénzt elvitt tőlünk, így semmiképpen nem jött volna össze egy lagzi. Több, mint 2 éve voltunk jegyesek mire megtudtuk tartani a lagzit.

Szerintem nem korai az a 4 hónap, ha összetudjátok hozni akkor hajrá.

Sok boldogságot!

2012. aug. 21. 13:32
 17/20 A kérdező kommentje:
hát egy ideje együtt élünk, saját lakásban. közönjük a jókívánságokat!
2012. aug. 21. 13:55
 18/20 anonim ***** válasza:

Gratulálok:)

Igen, valahogy én is úgy gondolom, hogy a leánykérés egyben egy dátum kitűzését is jelenti, egy tervet, hogy addig milyen teendőket lát fontosnak a pár és ahhoz képest egy reális időpont.

Nálunk a januári lánykérést szeptemberi esküvő követte, azaz 8 hónap. :)

Nem mindegy mekkora esküvő (létszám, helyszín, polgári, templomi stb). Az egyik legnehezebb a létszám meghatározása, vendéglista, a másik az elképzelésinkhez megfelelő helyszín - szabad időponttal volt időigényes.

A jó esküvői fotósok be vannak táblázva... A polgármesteri hivatal se tud akármikorra időpontot adni...

Tatán pl. majdnem egy évre foglalt volt minden időpont, Budapest sem egyszerű ilyen szempontból... szóval ezen is múlik, hogy elég-e a 4 hónap.

Ha egy kis szűkkörű, 15-20 fős vacsora, akkor nem annyira bonyolult, de egy 100 fős éttermi, templomi, zenekaros stb... az már nagyobb kihívás:)A költségvetés elkészítése, a közös gyűrűk kiválasztása, a ruhapróbák sora, kiegészítők, fodrásznál, kozmetikusnál időpont,tortarendelés, virágok rendelése, dekoráció, berendezés, zenekar, gyertyák a szertartáshoz, meghívók, étterem/catering, ültetésrend, fotós, esküvői jármű, nászút szervezése, mind-mind izgalmas téma és IDŐ, IDŐ, IDŐ:)

Böngészni a neten az ötleteket, megtalálni a "elérhető áron, jó minőség" :) különben csodálatos dolog az esküvőt szervezni, de nem kis munka:)

Itt pl. 8 hónappal előtte kezdik:

[link]

Rátkai Tímea:Esküvő lépésről lépésre is 8 hónappal számol.

Itt 6 hónappal számolnak:

[link]

Remélem segíthettem:)

2012. aug. 25. 21:27
 19/20 anonim ***** válasza:

Nálunk fél év telt el az eljegyzés és az esküvő között.

Tényleg embere és pénztárcája válogatja, hogy ki mikor akar házasodni! Van olyan ismerősöm, ahol bőven elégnek tartják az eljegyzést is. Mindenki akkor és úgy házasodjon szerintem, amikor akar, függetlenül attól hogy mik /voltak/ a szokások.

2012. aug. 27. 12:56
 20/20 anonim ***** válasza:
Normális esetben 1 éven belül meg szokták tartani az esküvőt. Manapság már az a divat, hogy 5-10 évig jegyben vannak. Kinek a pap, kinek a papné.
2012. aug. 27. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!