Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
17-18 évesen őszintén mi értelme van az eljegyzésnek?
Elhiszem, hogy szeretik egymást, én is együtt voltam már 1-2 éve a párommal ilyen idős koromban és imádtuk egymást, de eszünkbe sem jutott az eljegyzés. Volt olyan, hogy szóba jött, de csak olyan szinten, hogy "majd ha nagyok leszünk".
Őszintén. Van ennek valami értelme?
Én 18 vagyok és a párom 10 évvel idősebb. 2 éve vagyunk együtt és mi még sem nem is gondoltunk erre. Úgy állapodtunk meg, hogy majd ha már mind ketten úgy gondoljuk. Tényleg nagyon fiatalok vagyunk még. Anya például engem 18 évesen szült akkor már házas volt. De ő sokkal érettebb volt nálam.
17/L
Kedves utolsó! Te nem értesz semmit.
Az eljegyzés, vagy a házasság nem kor függő, hanem sokkal inkább: az egymás iránti tisztelet, megbecsülés,türelem és elfogadás függvénye.
Hogy a válási statisztika magas arányú lenne? Szerintem is az! Pontosan azért mert a fentebb felsorolt tulajdonságokat nem mindenkinek sikerül elsajátítania.
Én azért kíváncsi lennék az együttélésekből,összebútorozásokból /én egyszerűen csak a A liberális világnézet vadburjánzásainak nevezném ezeket a kapcsolatokat/ való kilépések számára is. Szerintem azok száma is arányos a bíróság által kimondott válások számával. Csak azokról nem készül statisztika. :-)
Sajnos az is igaz, hogy egész más világ van mint 20-30 évvel ezelőtt volt. Én sem hiszem azt, hogy 19 évesen érett voltam a házasságkötésre, 2 év múlva az Anyaságra. Viszont az évek során tapasztalt nehézségek ellenére elég jól összecsiszolódtunk a férjemmel és kimerem azt is mondani, hogy valamilyen szinten kiegészítjük egymást.
Én mindenkinek kortól függetlenül szívből kívánom, hogy bátran merje vállalni a családi élet kihívásait. Ha a kapcsolat során nehézségek is fognak adódni, akkor se adja fel olyan könnyen. Néha bizony nem árt önvizsgálatot is tartani magunkban nem pedig a másikban keresni mindig a hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!