Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van értelme így az eljegyzésnek?
Fiatal pár vagyunk, egyetemisták. Nemsokára 2 éve lesz, hogy együtt vagyunk, egy éve gyakorlatilag hozzám jár haza az albérletbe, ugyanis nem egy városban tanulunk. Havonta átlag egy hétvégére megyünk haza, de ezt az időt is nálam tölti vagy én nála. Úgy érezzük mindketten, hogy véglegesek vagyunk egymásnak, minden rendben megy.
Előállt azzal, hogy meg fogja kérni a kezem (egy kísérőgyűrűvel, a karikagyűrűt még semmiképpen nem vennénk meg). A kérdésemre, hogy ki tudna erről, azt válaszolta, hogy ő senkinek nem szeretné elmondani, milyen gyűrűt is adot nekem, mert nem akarja azt, ha máshogy állnának hozzánk az emberek tudva ezt. Rosszul esik, hogy nem meri felvállalni mindenki előtt, hogy ennyire komolyan gondolja, de ismerve a szüleinket, valóban elég nagy a kockázat, hogy balhé lenne a dologból. Nem merjük elmondani nekik, szükségünk van még a támogatásukra, nem szeretnénk, ha bármelyikünkre is rossz szemmel néznéek. Ő ennek ellenére ragaszkodik a dologhoz, azt mondja, ez csak a mi dolgunk, és ettől még ugyanúgy a gyűrű a záloga annak, hogy egyszer én leszek a felesége. Úgy érzi, ez a tudat még szorosabbra fűzné a kapcsolatunkat, és vágyik is erre.
Tudom, hogy a titkolózással csak a kapcsolatunkat akarja védeni, de nem tudom, rendben lesz-e ez így.
Az én barátom ugyanígy kérte meg a kezem. Nem tekintem úgy az egészet, hogy jegyben járunk, hisz ő sem mondta el senkinek.
Egyszerűen csak vett nekem egy gyűrűt ajándékba, de ez nem eljegyzés.
(Az én barátom is ezeket hozta fel indoknak. Csak az én szüleim és az ő szülei is örülnének, eszük ágába se lenne balhézni)
Soha nem gondolkoztam még el azon, mi lenne, ha eljegyezne, ezért vagyok most ennyire megzavarodva. Csak azt tudtam, hogy boldog lennék tőle, de a részletekre nem gondoltam.
Lehet, hogy ha egyszer családi körben történő, jegygyűrűs eljegyzésünk lesz, az lesz a legnagyobb boldogságunk, hogy mi ketten bizony már jóideje ígéretet tettünk egymásnak, hogy a dolgok márpedig így fognak menni. :)
Megnyugodtam, köszönöm, és igent fogok mondani. :)
Csatlakozom az elöttem szólókhoz.
Bár egy kérdés felmerült bennem.
Miért titkolóztok?
Nem ismerem a szüleiteket de igy is ugy is egyszer be kell vallanotok szép lassan adagolva szerintem el kezdhetitek.
Én 1 éve adagolom és mostanra sikerült és elfogadták a kapcsolatomat olyannak amilyen.
Már mindkét részről ami nekem is nagy dolog.
Sok sikert!
És bátran menj bele,legalább olyan mintha ki próbálnátok kicsit a házasságot és a gondolatot is szokjátok.
Nem szabad elkapkodni semmit!!
Mi 2 éve járunk jegyben, senki nem tud róla 1-2 barátunkon kívül. Balhé lenne belőle, főleg az én családomban. Szeretjük egymást, nekünk elég,hogy egymásért és egymásnak vagyunk, nem akarjuk felvállalni,hisz annyit úgyis tudnak,hogy szeretjük egymást. Rendeznünk kell sok mindent még..
23L és 25F
Ezt mindenképpen nektek kell eldöntenetek, nekem viszont az a véleményem, hogy az eljegyzés egy olyan dolog, ami egy örömhír. Nem csak egy pár számára, de az egész családnak is. Egy jelkép, hogy hamarosan valami új kezdődik... Esküvő, közös kis fészek, stb. Számomra csupán egy gyűrű, hogy elmondhassuk jegyben járunk nem jelentene igazán semmit, ha ezt nem követi semmi más, minden marad ugyanúgy, ahogy előtte.
Ha ti úgy gondoljátok, hogy ezzel egy "magasabb" szintre lépne a kapcsolatotok, és te is úgy vagy vele, hogy nem zavar, hogy senkinek nem mondjátok el, akkor nincs vele semmi baj, miért ne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!