Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme a hosszú jegyességnek?
A jegyesség bizonyos egymáshoztartozás kifejezése, de házasodni csak akkor akarnak ha adottak azok a feltételek amelyeket fontosnak tartanak.
Szerintem nincs ezzel semmi gond.
(most volt a családban esküvő 8 év jegyesség után. Nagyon boldogok)
Mondjuk mert job, ha a jegyesség alatt derül ki, hogy neadjisten összeférhetetlen a pár, mint a házasság alatt. A hosszú jegyességnek pont ez az előnye. sok fiatal nagy hévvel összeházasodik, aztán 1-2 év múlva meg rájön, hogy mégsem volt jó ötlet. Így lesz egyre több a rossz kapcsolat, a tönkrement házasság, a csonka család.
Ha meg komolyak az érzéseik egymás iránt, akkor a jegyesség meg a házasság között csak egy papír a különbség. Mégis a jegyességből még van visszaút, ha nem jól sülne el.
Valószínűleg szeretnének esküvőt, de nincs rá pénz, és nem két tanúval, hanem családdal és barátokkal akarják megünnepelni.
Szerintem nincs olyan menyasszony, akinek az "öt perc a város házán két tanúval" lenne az álma...
Ez többről szól, mint egy lakcímkártya cseréről.
Hm...én 3 éve vagyok együtt a párommal, aki tervezgeti az eljegyzést, már egy éve...azonban mert akkor még túl korainak tartotta nem jegyzett el, mostanában ismét pedzegette a dolgot.
Számomra óriási dolog ez...a morális értéke miatt...És bár 2o éves vagyok, tudom, hogy Vele szeretném leélni az életemet...Ha most megkéri a kezemet 2-3 éven belül összeházasodunk, ha nem most kéri meg akkor is...szóval ilyen szempontból lényegtelen mikor. Amúgy meg szerintem már az sem egészen mindegy, hogy 18 éves az ember vagy 21 azért van egy kis szakadék a kettő között.
Egyébként meg szerintem ez nem számít "tini" eljegyzésnek, 2o-21-22 évesen azért már felnőtt emberekről kellene beszélni, szerintem.
Másrészt meg azt gondolom senkinek semmi köze ahhoz, hogy két ember mikor érez elkötelezettséget egymás felé. Én 3 éve vagyok a párommal és ha eljegyeznek 2o évesen jobban megszólnak mint azt, aki 23-24 évesen 1 év után jegyzi el a barátnőjét?! az mennyivel másabb?!
Szerintem nem lehet pálcát törni ilyen szinten senki fölött...más tiniként 2-3 év után 18 évesen és más húszon felül, szerintem...
Amúgy meg mindenkinek a maga dolga...szerintem egy eljegyzés után 3-4 évre még elfogadható a házasság...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!