Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Előbb összeköltözés vagy a házasság?
Valószínűleg le fognak pontozni, de szerintem előbb házasság.
Attól, hogy összeköltöztök és jól működik, még egyáltalán nem biztos, hogy a házasság is jól fog.
HÁZASSÁG!
A karácsonyi pulóvert sem kezded el novemberben hordani.
10 év jó házasság/ előtte 3 és fél év nem együttéléses kapcsolat/ mondatja ezt. Az akkor együtt élő ismerősök azóta vagy szétmentek, vagy összeházasodtak és elváltak, de egy sincs együtt boldogan.
Magyarleány, ezt mivel támasztod alá? Egyáltalán nem kötözködni akarok, szíved joga így gondolni, de szerinted akkor ha egy pár összeköltözik, 1 évig mondjuk minden rendben van, összeházasodnak, akkor a házasságban miért ne működne ugyanaz, amit egy évig anélkül sikeresen vettek?
Persze, évek múltán még így is elhidegülhetnek, megváltozhatnak ellentétes irányban, de ennek mi köze a papírhoz?
Mondjuk szerintem ezt a statisztikát részben az okozza, hogy nagyon sok pár, akik együtt élnek, és nem igazán jó már a kapcsolat, elhidegültek vagy ilyesmi, de nem hajlandók belátni, hogy nem megy együtt, vagy nem JÓL megy együtt, azért házasodik össze, hogy ezzel mentse a kapcsolatot. Ami persze butaság, de nem egy példa van rá ismerősök közt.
A másik: akik nem élnek együtt házasság előtt, nagyon gyakran vallási meggyőződésből teszik. Nos, ez megint csalni fogja a statisztikát, attól tartok, mert ők együtt maradnak, hiszen a meggyőződésük nem teszi lehetővé a válást, azonban ez nem jelenti azt, hogy mint pár, tényleg EGYÜTT vannak és EGYÜTTműködnek. (Ez persze csak egy részükre igaz.)
Azt reméltem, hogy valami konkrétabbat és életszerűbbet mondasz,mint egy számszerűsített statisztika, mert azok sajnos elég bizonytalan képet adnak valamiről.
Szerintem elég konkrét a Statisztikai Hivatal adatai. Ott utána lehet nézni. Sajnos ma Magyarországon a házasságok több mint fele válás. Ezen belül, akik nem éltek együtt előtte, azoknak (ha jól emlékszem, de utána lehet nézni) 6%-a válik el később.
Lehet, hogy van, aki vallásos meggyőződésből nem költözik össze, de az ilyen nagyon kevés, mivel szerintem a lakosság jó, ha kb. 10%-a tartja a vallását.
Oké, a statisztikai részét értem, elhiszem.
Engem az érdekelne, hogy szerinted (emberi, érzelmi oldalon) miért van különbség? Vagy pedig kizárólag statisztikára építesz? Illetve hogy ha odakerülsz, akkor azt mondod majd a párodnak, hogy "szívem, nem költözünk össze, mert a központi statisztikai hivatal adatai szerint, akkor jó eséllyel el fogunk válni, míg ha csak házasság után, akkor ez mindössze 6%, hát nem csodálatos?"
Továbbra sem gonoszkodásból kérdezem, csak nagyon érdekesnek látom az álláspontod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!