Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogy mondjam el a szuleimenk,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy mondjam el a szuleimenk, hogy eljegyzett a barátom? Kettesben tortént

Figyelt kérdés
2012. ápr. 10. 11:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
19%
Elég szomorú, hogy a párod nem kért el előbb a szüleidtől...
2012. ápr. 10. 11:51
 12/27 anonim ***** válasza:
36%
az én apukámtól is megkérte a kezem a barátom, de csak ketten voltunk, amikor eljegyzett. Azért szerintem ez nem olyan dolog, hogy mindenkinek ott kell lennie. Szép, ha ott vannak, de úgy gondolom, hogy az esküvő a megünneplése ennek, az eljegyzéshez nem kell mindenkinek ott lennie.
2012. ápr. 10. 12:01
 13/27 anonim ***** válasza:
29%
a másik meg az, hogy ha nem kéri el, akkor most mi fog történni? és ha apuka nemet mond? akkor meg sem kérje a lánya kezét? ehhez nem kell engedély vagy beleegyezés szerintem. Szép hagyomány, de ahol nincs jóban apóssal, akkor ott mi van?
2012. ápr. 10. 12:04
 14/27 anonim ***** válasza:
5%

13

Akkor ennyi erővel mondhatjuk azt is, hogy "és mi van ha nincs eljegyzés? Attól még lehet esküvő"

sőt, esküvő sem kell, attól még lehet együtt élni...

Valaki korábban jól írta: előbb a lánykérés, és az eljegyzés nem ugyanaz.

2012. ápr. 10. 12:26
 15/27 anonim ***** válasza:
44%

Mi külföldön voltunk és a tengerparton egy naplementés vacsi mellett a barátom megkérte a kezem. Hazajöttünk, elmentünk a szüleimhez, meséltünk a nyaralásról és megmutattam a gyűrűmet. Ők ujjongtak, a nyakunkba borultak és ennyi volt. Nem igazán értem, hogy 2012-ben miért kéne engedélyt kérnem 23 évesen a házassághoz, vagy a páromnak miért kéne engem "elkérnie" a szüleimtől, pláne, hogy már rég nem is ott lakok, havonta egyszer találkozunk velük kb. Lehet, hogy régen a falvakban ez volt a szokás, hogy a fiú odament a lányos házhoz és könyörgött a lányért meg imádkozott, hogy apuka áldását adja, de ma ennek már semmi értelme.

Szerintem hívd át a barátodat hozzátok, együtt mondjátok el, hogy szeretitek egymást, együtt akarjátok leélni az életeteket, ezért eljegyeztétek egymást. Ennyi.

2012. ápr. 10. 12:42
 16/27 anonim ***** válasza:
47%

Én meg nem értem, hogy 2012-ben miért KELL megkérnie a kezedet a párodnak?

2012-ben miért KELL esküvő?

Kedves liberális feminista hölgyek4 Nem KELL! Csak illik. És jól esik a szülőknek.

A buszon sem KELL átadni a helyet az öregeknek, és nem KELL köszönni a szomszédnak, és még millió dolog van, amit nem KELL, de illik.

2012. ápr. 10. 13:45
 17/27 anonim ***** válasza:
93%
Én megmutattam a gyűrűmet mindenkinek mikor találkoztunk és vigyorogva mondtam, hogy ez már eljegyzési gyűrű. Ennyi. Nem volt kínos közös bejelentés, meg szülőtől elkérés. Felnőttek vagyunk, mit kell még elkérni alapon :) Eljegyzési ebéd is inkább csak ismerkedés lesz, nem hivatalos eljegyzés. Sok boldogságot!
2012. ápr. 10. 20:36
 18/27 anonim ***** válasza:
70%

Nem neked kellene elmondanod, hanem együtt. Ez a minimum, ha már összetartozónak valljátok magatokat.

Illik elkérni a szülőktől a lányt de ez tájegységenként családonként változhat, lehet más a szokás.

Szomorú, hogy ezen görcsölsz, elvileg felnőtt emberként kellene viselkednetek, a szülőknek nem sok beleszólásuk van a dologba, de igenis közük van hozzá. A döntésedet megmásítani nem tudják...

gratula és sok boldogságot

2012. ápr. 11. 07:17
 19/27 anonim ***** válasza:
32%

Nagyon meglepődtem ezeken a válaszokon. Mi is ketten voltunk, amikor megkérte a kezem. Utána elmondtuk a szülöknek, de nem volt semmiféle "eljegyzési party", ahogy írták korábban. Nálunk mindenki örült az eljegyzésnek, nem csináltak hisztit mondva csinált okokkal.

Elég furcsa lenne, ha egy 27 éves nő kezét az apjától kérnék meg. Még 18 évesét csak-csak...

2012. ápr. 11. 13:36
 20/27 anonim ***** válasza:
22%

"2012-ben miért KELL esküvő?"

Az esküvő jelentőssége nem változott, nem szűnt meg az idők során.

Ellenben az apától elkérésnek csak régen volt jelentőssége, mivel akkor eleve az apa döntött arról, hogy kihez adja, engedi a lányát. Ma már nem az apa dönt erről.

Ezért van az, hogy esküvőt ma is úgyanúgy tartanak, de az apától kérni meg a lány kezét már maximum csak udvariaskodából szokás.

2012. ápr. 11. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!