Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam el a szuleimenk, hogy eljegyzett a barátom? Kettesben tortént
ha 18 éves vagy és még mind ketten tanultok akkor úgy se veszik komolyan a szülők, ha idősebbek és legalább egyikőtök dolgozik és egy jó ideje együtt vagytok akkor valószínűleg örülni fognak.
Szóval mond el nekik, mert vagy komolyan veszik és örülnek, vagy nem is foglalkoznak vele.
Átmentek ketten és bejelentitek.
Ellenzik a kapcsolatot? Fiatalok vagytok?
Ha mindketten fiatalok vagytok, és tanultok, nincs még meg az egzisztenciátok, és mégcsak kilátásban sincs az esküvő, akkor az eljegyzést egy aranyos, komolytalan kis semmiség lesz a szüleidnek.
De ha komoly az eljegyzés, akkor így mondd el nekik:
"Anya, apa, bocsássátok meg nekem, hogy azok után, hogy becsülettel, tisztességgel felneveltetek, óvtatok, taníttattatok, még csak arra sem méltattalak benneteket, hogy ezen a jeles eseményen ott legyetek, és most így kell megtudnotok, hogy titokban menyasszony lettem."
Utolsó. Értem én, hogy mi a lényeg és részben igazat is adok neked. Mindenemellett én nem akarnám, hogy bárki ott legyen akkor, amikor a párom eljegyez. Azt persze szeretném (és igazából ismerve őt, biztosan így lesz), hogy megkérje a szüleimtől előtte a kezem, engedélyt kérjen, de mindenképpen legyen meghitt pillanat, kettesben.
Aztán meg egy vacsi mind a 4 szülővel és mindenki boldog. :)
Szóval értem én mit mondasz, de nem mindenki szeretné, hogy a szülei előtt kérjék meg a kezét. :)
Az eljegyzést a szülők jelenlétében szokták megtartani. Előtte a fiú kettesben kéri meg a lány kezét.
A lánykérés és az eljegyzés két külön esemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!