Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogyan vegyem rá, hogy gyűrűve...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vegyem rá, hogy gyűrűvel is megkérje a kezem?

Figyelt kérdés
Fél éve vagyunk együtt a párommal. Szilveszterkor megkérte a kezem és én igent mondtam. Csak a barátoknak mondtuk el az eljegyzést... De én szeretném ha már mindenki tudná...szeretném ha végre "hivatalos" lenne a kapcsolatunk. Szóval gyűrűre vágyom. Csak nem tudom, hogy adjam a tudtára... Próbálkoztam már azzal is, hogy jól látható helyre kitettem a gyűrűimet, hogy méretet tudjon venni mikor nem látom. De sajnos azóta is változatlan a helyzet, pedig lett volna rá alkalma, hogy megkérjen...
2009. jún. 15. 14:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem, hogy lehet gyűrű nélkül megkérni vkit. Mielőtt megkért a párom, többször kijelentette, hogy én leszek a felesége, de ettől én még ezt nem tekintettem eljegyzésnek, és nem lettem tőle menyasszony. Csak akkor, amikor már "hivatalosan" is megkért és felhúzta gyűrűt. Gyűrű nélkül szerintem nem jegyesség, hanem élettársi kapcsolat van mondjuk. A jegyesség attól jegyesség, hogy kapsz jegyajándékot, tehát egy gyűrűt. De hogy a kérdésre is válaszoljak, tényleg ne erőltesd. Plane fél év után. Azzal, hogy már szóban "megkért" kinyilvánította, hogy komolyak veled a szándékai. Akkor meg mitől félsz? Majd megkér. Az a baj, hogy sokak azt hiszik, hogy az eljegyzési gyűrű csak egy csillivilli ékszer, amivel mutogathatom, hogy én menyasszony vagyok. Az eljegyzés komoly döntés, ítélet, felelősség. Amit általáb x időn belül házasság követ. Nem az, hogy most adok neked egy gyűrűt (egyfene hívjuk eljegyzési gyűrűnek),aztán meg vmikor 10 év múlva elveszlek, vagy ha nem max. visszaadod vagy beolvasztatod. Engem a párom úgy kért meg, és csak akkor húzott gyűrűt az ujjamra, amikor már biztos volt benne, hogy engem akar elvenni, és kb. már kitalálta, hogy mikor legyen az esküvő. Konkrétan előtte 4 hónappal. Én nem aggódtam nagyon, hiszen tudtam, hogy engem akar. Akkor meg minek sürgessem. Én utáltam volna ha úgy kéri meg a kezem (úgy húz rá gyűrűt), hogy tudom azért teszi, mert kikényszerítettem. Ezt a férfi dolga eldönteni, mivel ő kér meg. Hagyjuk rá az időpont megválasztását.
2009. jún. 16. 14:02
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Fél év még semmi. Meg se igen tudtátok ismerni egymást. Az ilyen rövid ismeretségből kötött házasságok hihetetlenül gyorsan meg szoktak romlani és fel szoktak bomlani.

Várjál még legalább egy fél évet. Egy évnyi ismeretség alatt már el lehet dönteni, hogy merre halad a kapcsolat. A jegyességnek azonban tényleg csak akkor van értelme, ha azt belátható időn belül házasság követi.

Hivatalos jegyesség, az nincs. A jegyesség ugyanis soha nem hivatalos dolog, következmények nélkül fel lehet bontani, nem jogi állapot. De mélyen megértem, hogy szeretnéd, ha a nyilvánosság előtt is összetartoznátok, és egy gyűrű az ujjadon ezt jelezné még az idegenek felé is: foglalt vagyok.

Végül, hogy hogyan add tudtára. Nos, a pasik nem gondolatolvasók, és nem veszik észre a részleteket, szinte semmit, ami a szemük előtt van, Nem találják meg a vajat a hűtőben, pl. :-) Amíg nem mondod meg neki, hogy mi bánt és mit szeretnél, addig nem fogja tudni, azért, mert pasiból van. Ez hosszútávon is így igaz. :-)

2009. jún. 16. 15:07
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Azért szerintem az sem jó megoldás, hogy odaáll a pasi elé, és megkéreti a kezét. Tényleg "hülyék" a pasik, de én általában azt vettem észre, hogy tisztában vannak ők, hogy mit akar a lány, csak még várnak, mert ő még nincsenek tisztában magukkal. A lényeg, hogy tudasd vele szépen, finom, hogy te készen állsz a lánykérésre, házasságra, de aztán ki kell várnod, hogy ő lépjen.
2009. jún. 16. 15:15
 24/26 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki. Azért picit vigyázz, nem jó ha a nő nagyon nyomul hogy elkeljen. Érd el, hogy ő akarja. :)
2009. dec. 12. 18:15
 25/26 anonim ***** válasza:
Rávevés nekem kb olyan, mintha vennél egyet magadnak.
2010. jún. 11. 20:02
 26/26 anonim válasza:
Beszél egy közös ismerőssel és mondd meg neki hogy mondja meg a párodnak csak persze rávezetéssel!:D
2010. aug. 9. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!