Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá, hogy gyűrűvel is megkérje a kezem?
Szerintem ne erőltesd a dolgot fél évi együttjárás után. Lehet, hogy ez most gonoszul hangzik, de a férfiak a kapcsolat elején a szerelemtől elködösült állapotban tesznek olyan dolgokat, amiket később már nem úgy tennének. Lehet, hogy hirtelen, sebtében eljegyzett, mert abban az állapotban úgy érezte, te vagy élete asszonya, de előfordulhat, hogy egy-másfél év múlva már nem fogja ilyen komolyan venni azt a kijelentését. Ezért én várnék még a "hivatalossá tétellel". Nem írtad meg, hogy hány évesek vagytok, de gyanítom, még tinik, de legalábbis 20 évnél nem idősebbek. Javíts ki, ha tévednék...
A lánykérés tényleg borzasztó romantikus dolog, de ahhoz előbb mindkettőtöknek biztosak kellene lennie abban, hogy a másikkal szeretné leélni az életét. Azért eljegyzést tartani, mert az "menő", nem érdemes.
Illusztálásképpen az én történetem ugyanígy nézett ki. Két hét után mi is "eljegyeztük" egymást, fél év után kaptam gyűrűt is, de amikor másfél év után elkezdtem pedzegetni, hogy szeretnék vele összeházasodni, "hogy hivatalos legyen", látni kellett volna azt az arcot, amiket vágott. Kerek perec kijelentette, hogy egyelőre nem alkalmas a dolog, így, meg úgy, mindenféle lehetetlen indokokat talált ki, amiért nem akarta aláírni azt a papírt... Pedig tényleg szeretett, és szeret azóta is, merthogy végül összeházasodtunk, miután látta, milyen rosszul esik nekem az, hogy nem akarja "hivatalossá tenni" a kapcsolatunkat. Kiderült, hogy csak attól félt, hogy az esküvő valami félelmetesen bonyolult procedúra. :P
Mai fejemmel tényleg lehetett volna még várni egy kicsit, ez persze nem jelenti azt, hogy megbántam volna az esküvőt.
2 hét után megkérte volna a kezem a barátom,tuti hülyének néztem volna:-)de nálunk elképzelheteteln lett volna az eljegyzés gyűrű nélkül,3 gyűrűnk van,egy karikagyűrű párneki is én nekem is egy plusz egy kisérő nekem!
addig sztem sem ebszélhetünk eljegyzésről,mig hivatalos "jele"nincs az ujjadon:-)
modnjuk én az eljegyzés és a gyűrű akaratom miatt majdnem elvesztettem jövendőbeli férjemet,mert szinte beleakartam hajszolni ebbe az egészbe,elmonta hogy ö akkor akarja ha ugy érzi igenis ö is képes lenne hordani a gyűrűt az ujján,mutatva hogy esküvőt tervez és hogy vőlegény!
elfogdtam a véleményét,és csak ugy egyik este megkérte a szüleimtöl a kezem,másnap megvettük a gyűrűket és megtartottuk az eljegyzést egy romantikus vacsival a kedvenc éttermünkben ahol hivatalosan megkérte a ekzem,pezsgövel meg mindennel!hozzáteszem több mind 3,5 éve vagyunk együtt,ö 23 én 24,pont 1 hónapja volt az eljegyzés
Mi a férjemmel el se jegyeztük egymást, csak megbeszéltük, hogy akkor mi összeházasodunk.
Egyébként hiába célozgatsz majd feláll a szőr a hátán, ha meg megmondod, hogy vegyen neked gyűrűt, lehet hülyének néz. Nem úgy általában, de a ti esetetekben én nagyon valószínűnek tartom, mert ha most vagytok fél éve együtt, akkor szilveszterkor két hét után lányt kérni? Már bocs, de nem volt berúgva szilveszterkor? Ha komolyan gondolta volna, akkor öt hónap alatt már hallottál volna gyűrűről, meg esküvői tervekről.
Bilibe lóg a kezed.
(Az én exem régen hót részegen, iszap birkózás után sárosan, hangos bemondóban kérte meg a kezem egy csomó ember előtt, még a tv is kint volt, de még azt sem vettem komolyan egy év után, nem, hogy két hét után egy akár milyet.)
Érdekes helyzet. Nem gyűrűvel szoktak kezet megkérni? Esetleg megkér és rá pár napra elmentek együt gyűrűt választani? (Nálunk pl. úgy volt, hogy a párom elsusogta egy bensőséges pillanatban, hogy szeretné, ha mások is látnák: csak hozzá tartozom, ugye hozzámenyek feleségül? Rábólintottam. Másnap reggelinél megkérdezte, meglepinek szeretném-e a gyűrűt, vagy inkább válasszuk ki együtt? Egy szép délután kiválaszottuk, megrendeltük. Karácsony szenteste ketten csendben eljegyeztük egymást.)
Ha el akar venni, akkor nem kell neki sem utalgatni, hogy mikor vesz gyűrűt, sem mondani, hogy na akkor vedd meg.
Akarja, megveszi, a kezedre húzza és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!