Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ezt a választ kaptam, kicsit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt a választ kaptam, kicsit fájt. Nem kéne?

Figyelt kérdés

A párommal összekaptunk tegnap a következő dolgon:

Mondtam neki, hogy húsvétkor nem fogok tudni haza jönni, ezért megkérem jöjjön hozzám arra a hétre (szünet lesz neki is). Erre felcsattant, hogy de neki haza kell jönni, mert az anyukájának mennyire fontos. (természetesen nem arra gondoltam, hogy haza se nézzen húsvétkor). Nem az bántott, hogy haza akar menni, hanem ahogy mondta, hogy az anyukájának mennyire fontos és neki azt kell csinálni, ez olyan mintha az, hogy én vagyok egyedül, az csak mellékes...

Jövőben készülünk összeköltözni, én dolgozom majd, ő meg még egyetemre fog járni. Kérdeztem, hogy akkor jövőben is ez lesz a szituáció? Mire azt mondta az más lesz...

Megkérdeztem, hogy mikor leszek fontosabb annál, hogy "az anyukája ne haragudjon meg?" mire azt válaszolta, hogy eljegyzés után...4,5 éve vagyunk együtt, gyűrűvel vagy gyűrű nélkül miért van sorrend a fejében, ahol ebből a szempontból "anyós" áll első helyen.

Szerinte eljegyzés után megváltozik a dolog és az anyukája elvárásai is. Mert most még "csak" barátnő vagyok?:-S

22-L

2012. márc. 18. 11:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
47%
Elovastam. Meg az utána következő válaszaidat is, ahol egyre arrogánsabb hangot ütöttél meg. Elég nyilvánvaló, hisz le is írtad, hogy TE szívtál sokat az anyósod, vagy barátod anyja részéről (már nem emlékszem pontosan, házas vagy-e, de nem is ez a lényeg). Most ezt személyes ügyként kezeled, csak az a baj, hogy EZ nem a te történeted, hanem egy másik, ahol szó sincs rosszindulatú anyósról. Ha egy kérdésben leírtad volna, hogy jogosan haragszol-e az anyósra, akkor neked adtak volna igazat - feltételezem, persze nem tudhatom. De ismét mondom, kár volt kiakadnod, mert ez nem ugyanaz a szituáció. Legnagyobb probléma, hogy te ütötted meg itt a legdurvább hangnemet, te minősítettél le ismeretlen válaszolókat, akik talán néha indulatosan, de civilizált módon nem értettek egyet a kérdezővel.
2012. márc. 20. 21:47
 62/72 anonim ***** válasza:
24%
Elég rosszul következtetsz mivel ennél jobb kapcsolatom nem is lehetne az anyósommal, anyám helyett anyám. A másik meg az, hogy lehet hogy megütöttem egy hangnemet de vállalom is, ha gondolod a címem is megadom megbeszélhetjük. Rengetegszer olvastam már itt 'menyek' kérdéseit amikben mind nekikestek mert kik ők hogy belepofátlankodnak egy családba...mert ugye a család mindig apu anyu és kicsi gyermek marad.. Igen, nekem is rosszul esne ha a párom 5 év után azt mondja bocs nem leszek veled mert anyám kiakad ha nem megyek haza,attól függetlenül,hogy jó a kapcsolatom az anyjával.Rengeteg olyan kérdés is van hogy mit tegyenek az anyóssal mert azok beleszólnak ebbe abba, meg bejárnak a házba stb...itt egyből el lett ítélve a kérdező aki kifejezetten elmondta hogy szereti az anyósát és nem azt akarja hogy ne menjen haza hanem hogy vele is legyen, és miért ne lehetne? csak ezt ti mind persze átugrottátok, csak nem tudom miért. Mert ugye minden anya szent..azért van ennyi lelkinyomorék a világon. Itt inkább az a probléma , hogy a párja anyja hisztizik ha a kicsi fiú nem ugrik, és hidd el,ha van papír és gyűrű ha nincs ez nem fog csettintésre változni, ha 4,5 év után nem változott egy kicsit se. Tipikusan olyan helyzet amikor nem engedik el a gyereket. Náluk senki nem lehet jobb a fiuknak és megmagyarázni sem tudod hogy a 2 szeretet irántuk közel sem ugyanaz/ugyanolyan.
2012. márc. 20. 22:03
 63/72 A kérdező kommentje:

62, igen pontosan. Köszönöm

A vitába nem folynék tovább bele, a lényeges részeket kiugrották egyesek, de hát lelkük rajta. Mégis visszanéztem a kérdéshez, mert láttam "túl sok" válasz érkezett.

Továbbá: nyílván nem azt vártam, hogy megírjátok: kéne fájnia vagy nem, hanem, hogy mi a véleményetek a helyzetről. Semmi szükségem nem volt kioktatásra, saját életből való példák és lelki nyomorúságok felemlegetésére. Én megvagyok az anyósommal és SOHA semmi rosszat nem mondtam rá. Azokat az embereket akik a páromhoz közel állnak sosem bántanám, akkor sem ha éppen mást gondolnék. A párom szülei meg nekem "szent", sokat köszönhetek nekik, többek közt a páromat és nem csak.

Már régen eltértünk a tárgytól megtudtam, hogy egyes magyartanárok is lesüllyednek bizonyos ide nem illő vitákba. A "nem" tagadó volta lehet valóban nem tűnt ki a szövegből, de a kontextusból százszor kiderült az, hogy nem arról volt szó, hogy nem akartam hazamenni, hanem arról, hogy nem tudok. Mondjuk ezen is kár volt leragadni.

Legyen szép napotok!

Amúgy meg nem értem, ki és miért pontoz, csak mert nem értetek egyet azzal amit írnak az emberek számomra még lehet hasznos. Az meg külön érdekes, hogy a számomra hasznos válaszok (melyek nem ütnek meg alpári stílust) le vannak pontozva, a haszontalan és gúnyos hangvételű írások fel lettek pontozva. Grat.!

2012. márc. 21. 09:56
 64/72 anonim ***** válasza:
66%

A bizonyos magyartanár vagyok. Eredetileg nem a nyelvtani vitába kívántam beszállni, mikor a kérdésedre kattintottam. Viszont az is igaz, hogy az a bizonyos vessző fontos volt a válaszod értelmezéséhez, így bármennyire csippcsupp ügy, megemlítettem.

Példákat egyébként azért szoktak hozni a válaszolók, hogy érveiket alátámasszák.

2012. márc. 22. 15:34
 65/72 anonim ***** válasza:
78%

"nyílván nem azt vártam, hogy megírjátok: kéne fájnia vagy nem, hanem, hogy mi a véleményetek a helyzetről"

Azt kaptál,véleményt,ami ugyan eltért a tiédtől,de nem írtad oda,hogy csak téged éltetők írjanak. Gondolom nem tett jót az egodnak,hogy valaki ellenkezett veled,de ez a te gondod,engem nem izgat.

"megtudtam, hogy egyes magyartanárok is lesüllyednek bizonyos ide nem illő vitákba"

Hogy őt miért bántod,nekem rejtély.Csak felhívta a figyelmed,hogy pocsék a helyesírásod. Ha én nem tudok megtanulni biciklizni,akkor nem a bicikli a h.ülye.

"Amúgy meg nem értem, ki és miért pontoz"

Bárki.Most már tudod.

"Az meg külön érdekes, hogy a számomra hasznos válaszok (melyek nem ütnek meg alpári stílust) le vannak pontozva, a haszontalan és gúnyos hangvételű írások fel lettek pontozva."

Az alpári stílusú le lett pontozva,gondolom nem véletlenül.Ami számodra hasznos az az,amit te hallani akartál.Ha csak azok lennének felpontozva,akik benyalnak tövig a kérdezőnek,hamar megszünne az oldal.Gondolom számodra is triviális,hogy egyedül nem tudok lepontozni senkit nullára és magamat felpontozni 100-ra.Vagyis nézz szembe a ténnyel,vannak még rajtam kívül is jó páran,akik úgy gondolják rosszul látod a dolgokat.Ez van.

2012. márc. 22. 16:34
 66/72 anonim ***** válasza:
0%
Igazából azok lettek lepontozva akik nem tudták értelmezni a helyzetet és csak alkalmat kerestek egy jó vitára meg más szidására ismeretlenül, mert amúgy máshol nem élhetik ki magukat. Ennyi.
2012. márc. 22. 18:46
 67/72 anonim ***** válasza:
Huhu....Lány vagyok az én anyukám is ilyen, a család szent az ünnepeken...a többi a miénk! Na de azért álljon meg a menet, mert neked holmi piti ügyek miatt nincs kedved haza menni, ne várd el a párodtól hogy ő se menjen, na meg látogasson meg téged, miért nem mész te?????? :) :O Nem nagyon értem már bocsáss meg, ha tudod milyen az anyukája, akkor tarts a nagy Ő-vel és együtt lesztek, mit kell ezen harciaskodni??
2012. márc. 30. 21:21
 68/72 anonim ***** válasza:
hányszor írja le hogy nem tud még saját magukhoz se haza menni? ti mind szőkék vagytok?
2012. márc. 30. 21:23
 69/72 anonim ***** válasza:

Te szülted nevelted fel, vagy az anyja?

Ha ezt akarja, akkor törődj bele! Ha meg erősködnél, akkor meg max összekülönböztök.

2012. ápr. 6. 12:48
 70/72 anonim ***** válasza:
de pont hogy nem akarja csak muszály mert az anyja balhézna ha nem...istenem, értelmezés...
2012. ápr. 6. 19:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!