Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt a választ kaptam, kicsit fájt. Nem kéne?
A párommal összekaptunk tegnap a következő dolgon:
Mondtam neki, hogy húsvétkor nem fogok tudni haza jönni, ezért megkérem jöjjön hozzám arra a hétre (szünet lesz neki is). Erre felcsattant, hogy de neki haza kell jönni, mert az anyukájának mennyire fontos. (természetesen nem arra gondoltam, hogy haza se nézzen húsvétkor). Nem az bántott, hogy haza akar menni, hanem ahogy mondta, hogy az anyukájának mennyire fontos és neki azt kell csinálni, ez olyan mintha az, hogy én vagyok egyedül, az csak mellékes...
Jövőben készülünk összeköltözni, én dolgozom majd, ő meg még egyetemre fog járni. Kérdeztem, hogy akkor jövőben is ez lesz a szituáció? Mire azt mondta az más lesz...
Megkérdeztem, hogy mikor leszek fontosabb annál, hogy "az anyukája ne haragudjon meg?" mire azt válaszolta, hogy eljegyzés után...4,5 éve vagyunk együtt, gyűrűvel vagy gyűrű nélkül miért van sorrend a fejében, ahol ebből a szempontból "anyós" áll első helyen.
Szerinte eljegyzés után megváltozik a dolog és az anyukája elvárásai is. Mert most még "csak" barátnő vagyok?:-S
22-L
62, igen pontosan. Köszönöm
A vitába nem folynék tovább bele, a lényeges részeket kiugrották egyesek, de hát lelkük rajta. Mégis visszanéztem a kérdéshez, mert láttam "túl sok" válasz érkezett.
Továbbá: nyílván nem azt vártam, hogy megírjátok: kéne fájnia vagy nem, hanem, hogy mi a véleményetek a helyzetről. Semmi szükségem nem volt kioktatásra, saját életből való példák és lelki nyomorúságok felemlegetésére. Én megvagyok az anyósommal és SOHA semmi rosszat nem mondtam rá. Azokat az embereket akik a páromhoz közel állnak sosem bántanám, akkor sem ha éppen mást gondolnék. A párom szülei meg nekem "szent", sokat köszönhetek nekik, többek közt a páromat és nem csak.
Már régen eltértünk a tárgytól megtudtam, hogy egyes magyartanárok is lesüllyednek bizonyos ide nem illő vitákba. A "nem" tagadó volta lehet valóban nem tűnt ki a szövegből, de a kontextusból százszor kiderült az, hogy nem arról volt szó, hogy nem akartam hazamenni, hanem arról, hogy nem tudok. Mondjuk ezen is kár volt leragadni.
Legyen szép napotok!
Amúgy meg nem értem, ki és miért pontoz, csak mert nem értetek egyet azzal amit írnak az emberek számomra még lehet hasznos. Az meg külön érdekes, hogy a számomra hasznos válaszok (melyek nem ütnek meg alpári stílust) le vannak pontozva, a haszontalan és gúnyos hangvételű írások fel lettek pontozva. Grat.!
A bizonyos magyartanár vagyok. Eredetileg nem a nyelvtani vitába kívántam beszállni, mikor a kérdésedre kattintottam. Viszont az is igaz, hogy az a bizonyos vessző fontos volt a válaszod értelmezéséhez, így bármennyire csippcsupp ügy, megemlítettem.
Példákat egyébként azért szoktak hozni a válaszolók, hogy érveiket alátámasszák.
"nyílván nem azt vártam, hogy megírjátok: kéne fájnia vagy nem, hanem, hogy mi a véleményetek a helyzetről"
Azt kaptál,véleményt,ami ugyan eltért a tiédtől,de nem írtad oda,hogy csak téged éltetők írjanak. Gondolom nem tett jót az egodnak,hogy valaki ellenkezett veled,de ez a te gondod,engem nem izgat.
"megtudtam, hogy egyes magyartanárok is lesüllyednek bizonyos ide nem illő vitákba"
Hogy őt miért bántod,nekem rejtély.Csak felhívta a figyelmed,hogy pocsék a helyesírásod. Ha én nem tudok megtanulni biciklizni,akkor nem a bicikli a h.ülye.
"Amúgy meg nem értem, ki és miért pontoz"
Bárki.Most már tudod.
"Az meg külön érdekes, hogy a számomra hasznos válaszok (melyek nem ütnek meg alpári stílust) le vannak pontozva, a haszontalan és gúnyos hangvételű írások fel lettek pontozva."
Az alpári stílusú le lett pontozva,gondolom nem véletlenül.Ami számodra hasznos az az,amit te hallani akartál.Ha csak azok lennének felpontozva,akik benyalnak tövig a kérdezőnek,hamar megszünne az oldal.Gondolom számodra is triviális,hogy egyedül nem tudok lepontozni senkit nullára és magamat felpontozni 100-ra.Vagyis nézz szembe a ténnyel,vannak még rajtam kívül is jó páran,akik úgy gondolják rosszul látod a dolgokat.Ez van.
Te szülted nevelted fel, vagy az anyja?
Ha ezt akarja, akkor törődj bele! Ha meg erősködnél, akkor meg max összekülönböztök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!