Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ezt a választ kaptam, kicsit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt a választ kaptam, kicsit fájt. Nem kéne?

Figyelt kérdés

A párommal összekaptunk tegnap a következő dolgon:

Mondtam neki, hogy húsvétkor nem fogok tudni haza jönni, ezért megkérem jöjjön hozzám arra a hétre (szünet lesz neki is). Erre felcsattant, hogy de neki haza kell jönni, mert az anyukájának mennyire fontos. (természetesen nem arra gondoltam, hogy haza se nézzen húsvétkor). Nem az bántott, hogy haza akar menni, hanem ahogy mondta, hogy az anyukájának mennyire fontos és neki azt kell csinálni, ez olyan mintha az, hogy én vagyok egyedül, az csak mellékes...

Jövőben készülünk összeköltözni, én dolgozom majd, ő meg még egyetemre fog járni. Kérdeztem, hogy akkor jövőben is ez lesz a szituáció? Mire azt mondta az más lesz...

Megkérdeztem, hogy mikor leszek fontosabb annál, hogy "az anyukája ne haragudjon meg?" mire azt válaszolta, hogy eljegyzés után...4,5 éve vagyunk együtt, gyűrűvel vagy gyűrű nélkül miért van sorrend a fejében, ahol ebből a szempontból "anyós" áll első helyen.

Szerinte eljegyzés után megváltozik a dolog és az anyukája elvárásai is. Mert most még "csak" barátnő vagyok?:-S

22-L

2012. márc. 18. 11:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/72 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem van igazság abban, amit mond. Vannak olyan családok, ahol ezek az ünnepek fontos családi események. Megértem, hogy nem esik jól, de szerintem ezen ne problémázz.
2012. márc. 18. 11:32
 2/72 A kérdező kommentje:

nagyon rosszul esett...

Értem én őt is, meg az anyukáját is...csak ez a beszólás, hogy "majd eljegyzés után"...hát köszi...:-S

2012. márc. 18. 11:35
 3/72 anonim ***** válasza:
14%
Nekem is fájt volna. Lehet, hogy dühömben szakítottam is volna. 4,5 év túl sok ahhoz, hogy csakúgy játszadozzunk egymás érzéseivel.
2012. márc. 18. 11:38
 4/72 anonim ***** válasza:
85%
az anyja mindíg az anyja marad és egy családi esemény szintén.Minek ezen szőrörzni. Ez olyan mint a kitszeretsz jobban őrület. Ezek teljesen különbözőérzések.
 5/72 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nem kellene, hogy annyira magadra vedd. Lehet nem lesz szimpatikus a válaszom, én nővér vagyok és az öcsém barátnője is így áll pontosan a dolgokhoz, hogy mikor lesz már ő az első? Ezzel a folytonos nyüstöléssel elérte, hogy kimondta öcsém, sose. Az anyja szerepét sosem veszi át, mert ő állt mellette amikor lázas volt, anya csakis egy van az életben,aki már idős, és sokszor segítségre szorul. És az anyukának jut 1-1 nap a fiából ünnepkor, neked meg az összes többi. Szerintem nem szabad telhetetlennek lenni, ez egy húsvét, amikor is, mint nálunk mindig együtt van a család! Ezzel nem megbántani akartalak, de anya egy van, és ha jó volt a kapcsolatuk, mindig első marad.
 6/72 anonim ***** válasza:
83%

Az az opció nem merülhetne fel, hogy vele menj ünnepelni? Így 4.5 év után? Csak kérdezem...

23N

2012. márc. 18. 11:45
 7/72 anonim ***** válasza:
83%
szerintem az "eljegyzés után"-t csak kínjában mondta,mert nem hagytad békében
2012. márc. 18. 11:50
 8/72 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ne húzd fel magad rajta.Rossz érzés,mert te szeretnél lenni az első az életében,de gondolj bele fordítva.Te mért nem mész hozzájuk?Mért neki kell hozzátok?Te se hagynád ott a szüleidet,főleg egy családi ünnepen,ugye?

Néha szerintem ilyen ünnepeknél az egyik család elmehetne a másikhoz,ha már tényleg ennyire komolya a kapcsolat:)Legalább jobban megismernék egymás,és senkinek nem kéne otthagyni a másikat.Ne szomorkodj,ez így természetes!Amúgy nekem a párom 1 éve kérte meg a kezem,és azóta volt nálunk először karácsonykor.Nem kényszerítettem,de a szüleinek biztos nem volt jó érzés,bár 2.nap mentünk hozzájuk már reggel.Lehet hogy valami tényleg az eljegyzéssel megváltozik,ez mindenhol más.Szerintem se kell játszani egymás érzéseivel,lassan óvatosan megbeszélhetnétek,hogy ki mikor szeretne eljegyzést,de persze ne erőltesd.

2012. márc. 18. 11:53
 9/72 A kérdező kommentje:

6. hát pont ez az, hogy én egyáltalán nem tudok haza menni húsvétra.:)

5- én nem is kérem, hogy az édesanyja helyére lépjek, sőt, sosem akarnék. Nagyon szeretem azt a nőt, és sosem érdemelné tőlem, hogy ilyesmit kérdezzek, hogy ki a fontosabb. Persze, hogy másképp szeret engem, mint az édesanyját.

Nem kell engem jobban szeressen, nem is ez a téma, hanem az, hogy nem azért akar haza jönni, hogy "együtt legyenek" mert az neki önmagában fontos, hanem azért, mert ha nem jönne haza, az anyukája megsértődne, kiverné a cirkuszt stb. Csak arra lennék kíváncsi, mikor jön el az az idő, amikor nem az lesz, hogy "haza jövök, hogy anyuka ne haragudjon meg" hanem, hogy tapintatosan megmondjuk, hogy "most ez és ez van, próbáld elfogadni". Itt nem a szeretet nagyságáról van szó, hanem a döntéshozatalról, amit "anyóstól" függően hoz meg mindig...

2012. márc. 18. 11:53
 10/72 A kérdező kommentje:

8.

Én nem leszek otthon, hanem EGYEDÜL leszek a városban, ahol egyetemista vagyok.

2012. márc. 18. 11:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!