Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolják sokan itt hogy törvényszerűen az eljegyzést egy vgay két éven belül esküvőnek kell követnie?
"nem a papír tart össze két embert" - és nem is az eljegyzés :)
És mindkettő felrúgható...
Csináljátok úgy ahogy nektek jó,ne másoknak éljetek színházzal,hanem magatoknak.
22-es nem hiszem,hogy színházzal élünk azért mert nem házasodtunk össze!Valamint ott van a gyerek,aki nem "becsúszott" baba lett,hanem azért mert komolyan gondoljuk,hogy együtt vagyunk és szeretjük egymást.Tervezett gyerek volt,szóval nem játszunk színházasdit!Lehet együtt élni papír nélkül is!
De van példa arra a környezetünkben,hogy összeházasodtak,mert húúú akkor biztos együtt maradnak és meg kellett mutatni,hogy tudnak nagy lakodalmat tartani és ettől majd boldogok lesznek.Ja...most válnak 8 hónapnyi házasság után!Na...ez tényleg színház volt!
Ne haragudj 25-ös!Félreértettem rendesen és egyetértek veled.Akikről írtam(nagy lagzi és válás most)éppen ezt csinálták...De 60 ezerért(ennyit kapartunk össze nekik mi) jót vacsiztunk és most hozzá járultunk a válási költségekhez(a kapott pénzből fedezik).Meg a násznép többi része.Megérte! :-( Vagyis akkor a házasság is felrúgható!
Én is elfogadom annak a véleményét aki házasodik,akkor nem értem miért kell megszólni azt aki nem teszi.Na mindegy!
Kérdező legyetek nagyon boldogok és jó pár egészséges gyereket kívánok nektek! :) Éljétek az életeteket úgy ahogy szeretnétek és ne foglalkozzatok a beszólogatásokkal!
Én házasság párti vagyok, pontosan magamra ismertem a kérdésből olyan szempontból, hogy számomra az eljegyzés azt jelenti, hogy hamarosan esküvő. Ettől függetlenül én egyáltalán nem nézek le senkit, illetve szerintem nem is lehet megadni egy pontos időkorlátot, hogy ha nincs esküvő egy éven belül, akkor úristen halálra vagyunk ítélve. Ez azért ilyen szinten szerintem baromira nagy túlzás. Még is kinek ártasz azzal, ha nem egy év múlva lesz az esküvő, hanem 2, avagy nem 2 éven belül lesz, hanem 2,5 fél? Ez már annyira részletkérdés. Az a fontos, hogy összetartoztok, szeretitek egymást és komolyan gondoljátok. Hogy mikor akarjátok ezt hivatalos úton is megerősíteni, vagy akarjátok e egyáltalán az a ti dolgotok, ne foglalkozzatok olyan emberekkel, akiknek nagy a szájuk, de közben lehet, hogy baromira boldogtalan házasságban élnek. Sosem lehet tudni, én azt mondom, hogy ha egy 15-20 éves kapcsolat tönkre megy, akkor az olyan szintű lelki megpróbáltatás lehet, hogy már olyan mindegy, hogy válni is kell, avagy csak költözni.
Azért kicsit mesélnék az én álláspontomról is. Fiatal vagyok még, de kislány korom óta az esküvőmről álmodok, ahogy szerintem sokan. Kialakult a fejemben egy kép, ahogy mindenki másnak is, természetes, hogy ez annyi féle, ahányan vagyunk. Számomra az eljegyzés nem csak feltétel nélküli szeretetet és összetartozást jelent, hanem valami újnak a kezdetét is. Elkezdhetjük lassan tervezni az esküvőt egy kisebb lagzival, családdal és a közeli barátokkal. Egyfajta várakozás, így számomra természetes, hogy néhány éven belül az eljegyzést követi az esküvő. Meg lehet tartani 3 fővel is, 200-zal is és 50-nel is, az egyetlen dolog, ami engem a túl kicsi, illetve a túl nagy esküvőkben és lagziban gátol, az az, hogy az én kislány kori álmaimban nem ez szerepelt és én szeretném valóra váltani az álmaimat, ha már egy ilyen fontos napról van szó. Nem hiszem hogy ez akkora bűn lenne, így igen, ha nem lenne rá pénzem, akkor inkább tolnám az esküvő időpontját egy évvel, csak legyen tényleg egy tökéletes nap, amiről mindig is álmodtam.
Ezt leszámítva, szerintem abszolút ésszerű döntés az, amit hoztatok. Ha találsz állást, akkor sem lesz késő elkezdeni szervezkedni, addig viszont amíg nem biztos ilyen szempontból a jövőtök, én sem vágnék bele, mert még is csak könnyebb biztos jövedelemmel tervezgetni, mint a bizonytalanra alapozni. Ergo én az "ellentáborhoz" tartozom, még is tökéletesen megértelek és őszintén szólva, akkor sem szólnék meg senkit, ha életük végéig jegyben járnak, mert nem az én dolgom, ha nekik így jó, akkor éljenek boldogan így! Ha valaki ezért kukacoskodik, azzal pedig nem kell és nem is szabad foglalkozni, mert rólatok szól a kapcsolatotok, ti tudjátok hogyan jó nektek, nem pedig ők!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!