Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolják sokan itt hogy törvényszerűen az eljegyzést egy vgay két éven belül esküvőnek kell követnie?
Engem is eljegyzett a párom, megkérte a kezem amikor kettesben voltunk. Hajcihő sem volt, vacsi, család kizárva. Csak romantikusan :)
De esküvőt nem is tervezünk a közeljövőben, még csak nem is téma nálunk.
Az eljegyzési gyűrűt amolyan "szerelmi, összetartozási szimbólumnak" tekintem!
Nem feltétlen ragaszkodok az esküvőhöz, sőt, ha nem lenne soha, akkor sem érezném kevesebbnek magunkat, a kapcsolatunkat.
Egyáltalán nem vagy rossz ember, és nem kell másokkal törődni.
Megmondom, miért jegyzik el egymást akik még nem akarnak esküvőt: mert ugyanúgy ott a gyűrű, ami felér a "foglalt" tábla hurcolásával.
Gyűrű, gyűrű, az, hogy volt-e mellé megható beszéd vagy sem, és van-e papír vagy sem, már részletkérdés.
Én sem tudom még mikor lesz az esküvő, pár hete jegyzett el a párom. Térdre vetette magát, rámhúzta a gyűrűt, és ennyi.
Persze anyósék rendre megsértődtek mikor megtudták, hogy "ezt nem így szokás", de tudtommal engem kértek meg, nem őket :)
Esküvő majd lesz amikor lesz, még félreteszünk rá picit.
De engem is folyton kérdezget mindenki hogy jajj de mikor lesz, már megőrülök tőle -.-
Barátnőmet 3 éve jegyezte el a párja, amikor épp rossz időszakuk volt, veszekedtek állandóan stb, és az eljegyzéssel konkrétan "lefoglalózta" a barátnőmet.
Nem tervezik a lagzit, esély sincs arra se, hogy összeköltözzenek, nincs semmi félretett pénzük, és a srác egy percig nem gondolkozik azon, hogy lassan lagzit kellene tartani, nem is az eljegyzés miatt, hanem mert már 6 éve együtt vannak, 30 éves, és valamerre mozdulnia kellene a kapcsolatnak.
Szerintem nem azzal van a gond, hogy egy pár nem csinál lagzit eljegyzés után 1-2 évvel, hanem azzal, ha csak azért tartanak eljegyzést, hogy mondjuk a lány megnyugodjon, és a fiú nem is tervezi, hogy elveszi, vagy esélytelen, hogy összeházasodjanak és összeköltözzenek, mert annyira nincs pénzük.
A házvásárlás meg szerintem nem azon a 100 ezer forinton fog múlni, amennyiért esetleg gyűrűt vesztek.
Sok boldogságot, és szerintem csináljatok mindent úgy, ahogy nektek megfelel.
Magyar szokás szerint az eljegyzés az,amikor mindketten felhúzzák az ujjukra a jegygyűrűt. Aki a kezükre néz,az látja,hogy már jegyesek. Nem ez tart össze két embert,csak jelzés a külvilág felé. Ha csak a lány kap egy köves gyűrűt,az nem eljegyzés. Amerikai szokás,és senki nem nézi a lányt jegyesnek. Van egy szép ékszer az ujján,ennyi. Legfeljebb dicsekedhet vele,hogy ezzel jegyzett el a párom. A férfi viszont nem visel semmit,így facér.
Ami az esküvőt illeti: soha nem értettem,hogy akiknek nincs pénze lakodalomra,az miért nem esküdik meg csak két tanúval. A házasság sikere nem azon múlik,hogy hány embert etet-itat lagzi címszóval.
Felénk egyre inkább szokás,még a jobb módúaknál is,hogy nem tartanak lagzit. A szertartásra meghívják a rokonokat,ismerősöket,a templomajtóban fogadják a gratulációkat,és mindenki megy haza. Igaz,hogy nincs nászajándék,de költség sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!