Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az eljegyzés (lánykérés) és az esküvő között akár
évek is eltelhetnek, mondjuk 2?
Ha szeretnéd, kérd meg a kezét, ne hallgass senkire. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó, nincs erre semmilyen szabály.
2012. febr. 27. 11:07
Szóval szerinted semmit se jelent, hogy a párod kimutatja egy gyűrűvel azt, hogy szeret téged és azt akarja, hogy a felesége legyél?
2012. febr. 27. 11:08
nem gáz. Valóban úgy szokás, hogy 1 éven belül azért legyen meg, számomra is az eljegyzés a házasság előszele, tehát hamarosan követi az esküvő. DE! Nem rossz dolog, ha ilyen módon is felvállalod, hogy igen is szereted, és egyszer szeretnéd elvenni feleségül :) Sok sikert! És ne foglalkozz mások véleményével, azt tedd, ami nektek jó! :)
2012. febr. 27. 11:32
nem gáz egyáltalán több évig jegyben járni, sok okból nem lehet időben esküvőt szervezni, inkább az lenne a gáz hogy x éve együtt járnak aztán csak vannak egymás mellett semmi komoly szándék nélkül, lehet hogy az eljegyzést is könnyen fel lehet bontani,de mégis csak egy komolyabb szándékot jelez az a gyűrű, amúgy meg polgárit bármikor lehet szervezni, 2 tanú aztán annyi megvan a házasság, a templomi meg ráér bármikor.
2012. febr. 27. 12:32
Nagybátyámék 14 évig jártak jegyben :D Semmi gáz nem volt ezzel, nem akartak lagzit, pedig van gyerek is, meg hát pénz se volt nagyon rá. Nem is házasodtak volna össze, ha egy italozósabb estén nem hozza fel a baráti társaság, hogy már ideje lenne házasodni. 2 hét alatt összehoztuk az esküvőt. Szolid volt és egy jót kajáltunk a szertartás után.
Szóval egyáltalán nem gáz sokáig jegyben járni, nem az esküvő a lényeg, hanem az, hogy együtt vagytok és szeretitek egymást :)
2012. febr. 27. 12:34
16/31 A kérdező kommentje:
igaz... köszi szépen mindenkinek :)
17/31 A kérdező kommentje:
1-2 hónapon belül szerintem eljegyzem a barátnőmet :P
Kérd meg a kezét nyugodtan, ez egy fontos és kedves gesztus, de azért ha majd lesz munkád és pénzed, ne késlekedj az esküvővel. Amint lehet tartsátok meg legalább a polgárit (Ami egyébként 15 000 forint összesen). Addig nem gáz, ha nem lesz esküvő, de az már szerintem is hülyén veszi ki magát, ha valaki 8 évig jegyben jár, lehetne esküvő, de nincs, senki nem tudja értelmesen megmagyarázni, hogy miért, csak, aztán általában ezekből már nem is lesz semmi, mert elfogy a lendület. Sajnos láttam már ilyet. Azért mondom. Egyébként nem törvényszerű ez sem.
2012. febr. 27. 13:10
Amúgy azt sosem értettem, amikor valaki azzal jön, hogy "nincs/nem volt" rá pénz. Az anyakönyvvezetőnek 15 000 forintot kell fizetni és összead. Ennyi. Kész a házasság.
Ja! Ha valaki világraszóló lakodalmat szeretne az más. Ahhoz tényleg sok pénz kell, de a házasodás önmagában nem túl költséges. Szóval ha valaki tizen évekig azt mondja, hogy nincs rá pénz, az szerintem csak kifogás, mert ha maga a házasság intézménye a fontos neki, akkor a külsőségek nélkül is hajlandó lesz házasodni. Ha végképp nincs pénz. Szerintem.
2012. febr. 27. 13:15
Egyébként ez valami új módi lehet, hogy "hamarost tartsuk meg az esküvőt is", mert pl a nagymamám 72 éves lesz a nyáron, és háromszor (!) járt jegyben, és elég hosszú ideig tartottak. Igaz, végül a férje nem jegyezte el, csak elvette három hónap ismeretség után. :))))
2012. febr. 27. 14:06
Kapcsolódó kérdések: