Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan, aki 17-18-19 éves és menyasszony?
régen ez kérdés sem volt, mostanában egyre jobban ellenzik magát a házasságot is, mondván hogy nincs értelme
ez nem szégyen, sem nem rossz döntés, csak a mai világban ezt már tabunak gondolják
Tudod anonym0117 valóban nagy hiba volt 15 évesen bele kóstolni, de tudod nem tartom jónak a túl korai házasságot se és főleg nem ismeretlenül, tapasztalatlanul.
Meglehet szerencsés lesz mind kettő és passzolni fognak egymáshoz. De ez nagyon ritka, ráadásul ha egy nő minden tapasztalat nélkül meg korán férjhez akkor kiszolgáltatott lesz a kapcsolatában. Ha bármi nem olyan amilyennek lennie kell.
Ha becsületes, akkor depresszióba fordulhat a nem megfelelő szexuális kapcsolat miatt, de gyakran van olyan is hogy változnak a korral a nök és érettebben jön rá hogy nem jó. Na most vagy belenyugszik vagy tönkre megy a házasság. Nagyon sok a válás épp ezért. Egy probléma van hogy már gyerek is van aki mind ezt elszenvedi.
Régen egyáltalán nem volt divat a válás, és bizony a nő alárendeltté vált az életben és az ágyban is. A vallások szinte beleszuggerálták amit isten megköt az ember szét nem választhatja..bla..bla..
De ma már meg jött a nők esze ilyen értelemben, viszont igy meg nőtt a válások száma és a csonka családban nőtt gyerekek száma--s ez nagyon nagy baj.
Tehát ezért nem tartom jónak a tapasztalatlanságot, ismerd meg magad és a a szexuális életet először, mert a házasság egyik alapköve.Nyilván nem gyermek fejjel.
S nem árt ha érettebben köttetik az a házasság a gyerekek miatt... mert ők csak jönnek... hisz házasságban természetes.
Jó az is ha fiatal felnőttként élsz, függetlenül, bele szagolni a világba...élj, okosodj önmagadnak.... a házasság... megvár... nem kell sietni... mert aztán egy életen át elkísér annak minden hatása, gyümölcse baja és bánata le nem rázhatod magadról
16 éves korom óta menyasszony vagyok :) Nincs vele baj. Ami azt illeti azért vagyok csak menyasszony mert nincs rá keret hogy tovább lépjünk (a párom egyetemista, és gimnazistának-egyetemistának nincs pénze.. törvényszerű XD )
18/L
Nekem ez a 16 évesen eljegyzés dolog furcsa, de ha az illető olyan közösségben nőtt fel, ami még kicsit tradícionálisabb, akkor szerintem elfogadható. Azt nem tudom megítélni, hogy jó-e, lehet belőle bármi.
Az biztos, hogyha valaki megtalálja a párját ilyen fiatalon és élete végéig boldog vele, az sokkal jobb, mintha előtte "kiélte volna magát", és esetleg emiatt elveszíti ezt az embert, és valaki más mellett él, akivel nem jó. De ugyanez lehet fordítva, eljegyzik egymást valakivel, és így elkerüli a figyelmét az igazi... De ezt nem lehet előre tudni... Én nem ítélem el azokat, akik úgy gondolják, hogy boldogok, bár nem értem, hogy 2 éven belül, fiatalon minek eljegyzés...(Nagyon sokan állítják, h kb 2-3 évig szerelmesek voltak, és utána alakult át valami sokkal jobb dologgá, amikor az már elmúlt... Több embertől, aki erről mesélt hallottam olyat is, h előtte voltak szerelmesek 2 évig, és amikor az elmúlt jöttek rá, h nem vele akarják leélni az életüket... Meg biológiailag elvileg a feromonok/hormonok/akármik kb 2 évig tartanak ki.. ez után lehet tiszta fejjel dönteni, nem? Aztán lehet ez csak belemagyarázás.)
Az olyan hozzászólásokat mondjuk nem értem, amik arról szólnak, h milyen rossz lesz a gyereknek, ha elválnak, etc. Eljegyzésről van még csak szó, nem gyerekről... Addig még ugyanúgy szétmehetnek, mintha nem lenne gyűrű sem.
Ha meg valaki boldog és mégis fiatalon szül gyereket (nem 16 hanem mondjuk 20-22 évesen), és tegyük fel magyar, azt meg támogatnunk kéne, mert fogyunk erősen. Ha mindenki 35 éves kora után szül egy gyereket, előbb-utóbb kihalunk. Meg huszonévesen lehet három egészséges gyereket szülni, negyven fölött ez már nehezebb... Ha két családcentrikus beállítottságú ember egymásba szeret, miért lenne baj, ha összeházasodnk? Nem értem pár ember problémáit...
A gimis divateljegyzés, meg a csak-azért-jegyzem-el-mert-valaki-szóbaállt-velem-és-hátha-majd-ezzel-megtarthatom jellegű kapaszkodásokat persze én is elítélem, de van azért különbség, nem?
Hű, de le leszek pontozva itt... Na mindegy.
20/L
Kedves mami (16.válaszoló)
8. vagyok. A férjem volt az első és a harmadik.
Volt egy fél éves kihagyásunk, még 16 évesen, mikor voltunk annyira ostobák hogy hagytuk, hogy mások beleszóljanak a kapcsolatunkba, ami akkor már két éve tartott.
Szintén az ilyen "nem élted ki magad, nem voltál máással" beszólásokra hallgattunk. Hát annyit értem el vele, hogy megtudtam milyen a sz@r szex.
Mi a férjemmel együtt veszítettük el, a szexualitást egymással fedeztük fel. Utána összekerültem egy "idegen" 17 évessel aki annyit tudott a női testről hogy segg-punci-mell. Szörnyű volt.
Fél évig bírtuk egymás nélkül aztán kijelentettük, hogy teszünk az emberek véleményére.
Nekem ha valaki azt mondja "kiéli magát" akkor az ügyetlen 17 éves exem ugrik be, és a fájdalmas pocsék szex. Köszönöm én kiélem magam a férjemmel :)
Kedves(16.válaszoló)
azt írtad hogy volt egy 17 évessel is szexuális kapcsolatod--de nem sokat tudott.
Az isten áldjon meg jó hogy nem az óvodából választottál partnert! Egy 17 éves fiú csak tapasztalatlan gyerek.
Ezt magyaráztam előbbi írásomban a szexuális játékokat az emberi test rejtelmeit meg kell tanulni neked is a annak 17 évesnek is és elképzelhető hogy a partnered is csak tanulgat.
Az élet kislányom ha igaz hamar lepereg még is amikor előtted van még hosszú és bizony ha nem vagy tapasztalt akkor idővel kíváncsi leszel másokra is. S ha akkor döbbensz rá hogy a párod nem sokat ér, vagy sokkal szebben is meg lehet élni a szerelmet akkor bizony vége a házasságodnak.
Az élet előttetek áll tessék élni, szórakozni, ismerkedni, szerelmeket átélni és önmagatokat tökéletesíteni és ráérnétek 24-25 felett férjhez menni és akkor még időben lehetnének gyermekeitek.
De ha előbb kezditek akkor nem lesz fiatalságotok. A házasság nem csupán szerelem a házasság alkalmazkodás , eltűrés, és gond, kötelességek állandó sorozata ehhez jobb ha érettebben kezdtek hozzá. Később már nem kaphatjátok vissza az eldobott fiatalos szabadságot.
Félre ne értsétek én csodálatosan élek a férjemmel már lassan 50 éve de az első házasságom ami menet közben derült ki hogy elszúrtam mert egy kétszínű baromhoz mentem 17 éves fejjel-- bizony az a hibás lépésem ellopta a felhőtlen fiatalságomat-- pedig micsoda szerelemnek látszott, bárhová mentünk mindenkitől megvédett mert szép voltam és a fiúk észre vettek-- azt hittem szeretetből verekszik értem -- a házasság alatt viszont én váltam homokzsákká és rajtam élte ki az uralkodói igényét.. szexualitás? egyre semmit mondóbb és önzőbb lett a részéről -- egyet kaptam tőle- az első gyermekemet akit imádtam -de a fiatalságom az elveszett
Én 18 vagyok (L) párom 23, és mi már 2 éve együtt vagyunk. Kb. 2-3 hónap után már tudtuk hogy együtt is akarjuk leélni az életünk. Esküvő, ilyesmi csak a suli elvégzése után. Addig spórólunk az összeköltözésre.
Ui: Nem bánok semmit, és istentelenül boldog vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!