Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Tényleg elöször együtt kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg elöször együtt kell élni a párotokkal 1-2 évet, és csak utána kell férjehz menni?

Figyelt kérdés

Ezt az elméletet a barátnőm mondta.

De én úgy gondolom, hogy ha valaki mondjuk 3 évig együtt járt a párjával, de nem laktak együtt, az még nem jelenti azt, hogy nem ismeri őt eléggé.

Tudom mondják, hogy lakva ismerni meg az embert, de én kicsit régi módi vagyok ezen a téren.

Ha valaki férjhez megy, annak már más tervei vannak. Ház, gyermek. De ha valaki csak "próbálkozik", és összeáll valakivel, akkor ott a hiba keresésen van a hangsúly. És ha valami nem tetszik, akkor ott hagyom?

Pont erről szól a házasság. Elfogadni a párom úgy ahogy van. És tolerálni egymás hiábit. Ha meg olyan nagy hibája van, az már ki kell, hogy derüljön előtte.

Nektek mi a véleményetek?

2011. okt. 21. 17:16
1 2 3 4 5
 41/46 anonim válasza:
62%
Szerintem az sem mindegy, mikor találkozik két ember. Nem mindegy, hogy 18 évesen, vagy 26 évesen szeretnek egymásba. 26 évesen már van biztos munkájuk, jó esetben kialakult világnézetük, baráti körük, sok csatájukat megvívták magukkal és a világgal, és már évek óta felnőttként élnek. Akik így jönnek össze, szerintem el tudják dönteni összeköltözés nélkül is sok esetben a másikról, milyen. Mert van tapasztalatuk. Így minden más. Ha két 20 éves összeköltözik, együtt nőnek fel, vagy az egyik húzza felfelé a másikat, -mindegy- rengeteg konfliktus van az elején, amíg benő a fejük lágya... jaj, nem tudom... nehéz kérdés... ahhoz, hogy úgy menj feleségül valakihez, hogy nem éltél vele együtt, nagy bátorság és emberismeret kell... nagyon magas a férfiak elvárása, a nőké is, és nem szeretik általában az emberek a kompromisszumokat... ha a két fél elég intelligens - érzelmileg is, végül is jól sülhet el a dolog... nagy családi támogatással, és szeretettel...
2011. nov. 9. 17:13
 42/46 anonim ***** válasza:
18%
Jól gondolkodsz. Ismét csak a cipőt tudom felhozni, a cipőboltban nem kölcsönözzük a cipőt, hogy ha majd nem felel meg, egy-két év múlva vissza viszem, és elállok a vásárlástól. Tessék felelősen értékelni egy kapcsolatot, tudni önmagamról, hogy mit akarok, ismerni a másik világát - és eldönteni tudni, hogy abba akarok-e tartozni - nem pedig próbálgatni, mint a kutty. Éljetek egymással boldogan, és gyártsátok a lurkókat!
2011. nov. 28. 16:02
 43/46 anonim ***** válasza:
75%

42-es! Miért kéne a cipőpróbához hasonlítani? Én nem úgy költöztem össze a párommal, hogy ha vele nem megy, akkor ott van a Sanyi, utána meg a Feri! Hanem szeretem, szeretnék vele élni, vágjunk bele! Azért, mert 1 év után nem azt gondoltam, hogy igenis jegyezzen el, majd vegyen el, rögtön vegyünk fel lakáshitelt, költözzünk közön néven lévő ingatlanba, akkor már én csak próbálgatok?

Lakva ismeri meg egymást az ember! A kérdező laikusként kiáll egy vélemény mellett, holott nincs 0 tapasztalata sem! Nem élt még együtt senkivel.

Jó vicc, hogy az a komolytalan, aki belevág egy saját életbe, saját háztartásba, nem az, aki a szülei nyakán van, míg van bátorsága, persze csak házasságba összeköltözni a párjával... Szerintem ő nem bízik annyira a kapcsolatban, hogy kockáztasson. Azt hiszi, azért, mert a párja előbb elvette, megvan a garancia, hogy minden szép lesz és jó. Ugyanakkora eséllyel szétmennek, csak még ott volt a sok hűhó semmiért. Akik meg szeretik egymást, vadházasságban is boldogok.

2011. nov. 28. 18:59
 44/46 anonim ***** válasza:

Minden járás próbálgatás,hiszen nem ismerem.Ha működik a dolog,akkor jó,hanem,akkor tovább keresgélek,míg azt nem érzem,hogy eljött az igazi.Ekkor már lehet a kapcsolatot egy magasabb szintre emelni,ez pedig az összeköltözésben nyilvánulhat meg.Sok buktatója van ennek az időszaknak és ha ezt is simán veszik a párok,akkor érdemes oda állni az oltár elé,hogy igen,ő az,akinek hűséget fogadok és tényleg úgy érzem,hogy vele tudok élni és nem csak remélem.

A házasság pedig nem valami hiper-szuper dolog,ami megvéd mindentől: féltékenység,harmadik személy,betegségek,anyagi gondok stb.

2011. nov. 28. 19:10
 45/46 anonim ***** válasza:
0%
10 év után is vannak érdekes dolgok, akkor 10 évet várni kell a házasságra, hogy minden legapróbb részlet kiderüljön?
2012. jan. 2. 15:13
 46/46 anonym0117 ***** válasza:
83%
2,5 éve voltunk együtt, amikor összeköltöztünk. Én azt hittem, teljesen kiismertem, aztán rájöttem, hogy mégsem. Sokkal másabb, s szerintem is lakva ismeri ki az ember a párját.. :)
2012. febr. 3. 10:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!