Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Hozzámjössz feleségül? " vagy "Leszel a feleségem? " Melyik verzió tetszik jobban?
"A lánykérésben, hogy milyen módon teszik fel a kérdést, jól sejthetően "látszik" a férfiú stílusa, az, hogy milyen feleséget kíván maga mellé. Egyenrangú társat, vagy ő akar az úr lenni a házban?"
Ez így van, de nekem pont emiatt az első a szimpatikusabb. A "hozzám jössz" jelzi, hogy a nő aktívan, önként-dalolva teszi, a "leszel" meg csak megtörténik. (a "feleségem"-ben meg van egy kis birtoklás)
A "nevemre veszlek" meg gáz, én arra kapásból nemet mondanék :P - pedig szeretem a párom, de már közöltem vele, hogy akkor veszem fel a nevét, ha ő is az enyémet.
Persze hülyeség ezt így elemezgetni, a kérdező párja valószínűleg már megismerte őt annyira, hogy ne ezen múljon, szóval tökmindegy, melyiket mondod!
Én késő éjszaka, csillagos égbolt alatt, a sötétben kérném meg a kezét a páromnak egy folyón vagy patakocskán átívelő míves kis híd kellős közepén fél térdre ereszkedve.
Azt kérdeném: "Velem tartasz?"
"Igazad van! A lánykérésben, hogy milyen módon teszik fel a kérdést, jól sejthetően "látszik" a férfiú stílusa, az, hogy milyen feleséget kíván maga mellé. Egyenrangú társat, vagy ő akar az úr lenni a házban? "
Ezen elv szerint ha úgy kéri meg a férfi a nő kezét, hogy "hozzámjössz feleségül", akkor az úr szretne lenni a háznál, és nem egyenrangú partnert akar.
Na ezt a baromságot illene elfelejteni!!! Nem igaz, hogyan lehetnek enyire korlátolt gondolkodásmódú emberek, mint te! Teszem azt 5 évig járnak, erre az 5. év után úgy kéri meg a férfi a nőt humorosan, hogy "leszel a házirabszolgám", akkor abból az következik, hogy a férfi lesz az úr a háznál??? Nem azon van a hangsúly, hogy humorosan mondta, hanem azon, hogy nehogy már ez az egy mondat határozza meg a kapcsolatot, hiszen ha valaki házasodni akar, akkor komolyan gondolja, és addigra egy rakat dolog tisztázva lehet, nem akkor ismerték meg egymást. Mit számít, ha valami "lekezelőt" büfög oda a férfi? Mert szerintem semmit, mert ezen legkevésbé sem múlik.
Annak az észlénynek pedig külön gratulálok, aki azt írta, hogy ha nem megfelelően kérik meg a kezét, akkor nemet mondana. Az ilyennek soha az életben nem lesz őszinte kapcsolata!
Kedves utolsó!Hát, ez nagyon édes!! :))Tökéletes!
Én szeretem a vicces dolgokat, de a lánykérés van olyan komoly, hogy ne humorizálja már el..Egyébként szerintem mindkét kérdésnek örülni fog, nem kell a szavakat boncolgatni, idézgetni mások válaszaiból, mert mindenki máshogy gondolkodik, és abban a pillanatban a lány valószínűleg nem fog ilyeneken agyalni, hogy akkor ki az úr a házban?Ez baromság?Azt se fogja tudni, hol van..
ma 11:23:
Szerintem ha olyan személyiségű a kettő ember, akkor a humor is belefér. Ha inkább komolyabb emberek, akkor persze nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!