Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Hozzámjössz feleségül? " vagy "Leszel a feleségem? " Melyik verzió tetszik jobban?
Százféle megoldás van, attól függ, milyen lelki alkat vagy. Romantikus? Vicces? Attól függ, hogy melyik megoldást választod. Egy ismerősöm úgy kérte meg a b.nője kezét, hogy megkérdezte? Egyesítjük könyveinket? (Mindkettőjüknek sok könyve volt otthon.)
De az se rossz, hogy: akarsz a gyermekeim anyja lenni? Ez humoros és egyben komoly is. Azt jelzi, hogy terveid vannak, családot is akarsz.
De az se gáz, ha a klasszikus formáknál maradsz. Szerintem egy nő se felejti el. Tök mindegy, az se baj, ha ideges és zavart vagy, úgyis könnyekig meghatódik (ha csak nincs fából).
én személy szerint egy kis saját monológnak örülnék a legjobban, arról, hogy mennyire szeret, és a végén mondaná, hogy szeretné összekötni velem az életét :)
de a leszel a feleségem jobb
A második jobb, a leszel a feleségem, alázatosabb.
A hozzám szó kerül előre az elsőben és ettől túlságosan énközpontú a kérdés. A hozzám szó esetleg gondolkodásra ösztönöz, hogy ehhez a férfihez, hozzá menjek-e?
A második mondatban a feleség szón van a hangsúly, a nő csak azon gondolkodik, hogy akar-e házasságot kötni. Mint minden nő akar. Azon már kevésbé gondolkodik el hirtelen, hogy ezzel a férfival akar-e. Csak az a lényeg, akar-e feleség lenni vagy nem.
Ez a szavak ereje.
nem a teátrális lánykéréstől lesz jó egy házasság.
anno a papim kiment az állomásra a mami elé, elmondta, h hogy képzeli el a közös életüket, aztán rá 3 hónapra már házasok is voltak. úgy, hogy előtte kb egy hónapot sem jártak :)
50év szeretetteljes házasság után haltak meg, 2 hónap különbséggel. na, nekem ez az igaz szeretet.
nem ezek a nyálas vackok.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__2..
szerintem itt nagyon aranyos mindegyik otlet :) probalkozz itt olvasgatni, aztan lehet kedvet kapsz valami ilyesmihez is :P
Én a férjemnek annó nemmel válaszoltam, és mégis a felesége lettem, mert ezt kérdezte: " És azt kérdeztem már, hogy lennél-e a feleségem?"
Erre persze azt mondtam, hogy NEM, még nem kérdezted, de az leszek!!!
Nálunk kb az volt, hogy nagyon szeretlek, veled akariom leélni az egész életem, hozzám jössz feleségül?
De amúgy szerintem tök mindegy.
Igazad van! A lánykérésben, hogy milyen módon teszik fel a kérdést, jól sejthetően "látszik" a férfiú stílusa, az, hogy milyen feleséget kíván maga mellé. Egyenrangú társat, vagy ő akar az úr lenni a házban?
Nagyon jó! Ügyes vagy.
Nekem a 2. változat tetszik jobban: a "leszel a feleségem?"
Tetszenek még a humoros lánykérések is.
A "nevemre veszlek"-kel vigyáznék, mert viccesnek hangzik, de erősen árulkodó!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!