Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mennyi idő után kérték meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi idő után kérték meg a kezeteket? Mennyi lenne a normális idő ami nem túl korai de a lány sem őszül meg bánatában, hogy miért nem kéri már meg a párja a kezét?

Figyelt kérdés
Bár nem tudom, szerintem régen ez máshogy zajlott, az emberek talán nem válogattak annyit mint ma. A húsz év alattiaknak meg még nincs racionális véleménye sokszor a házasságról. Ezért elsősorban a korombeliek véleményére vagyok kíváncsi (27, férfi vagyok) Köszi :)
2009. febr. 18. 15:48
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
94%
Szia!Én egy 22 éves lány vagyok és két éve vagyok együtt a párommal akivel együtt is élünk.Tervezzük a házasságot, de a párom ezen a téren sokkal óvatosabb.Számomra fontos, hogy mikor lesz az esküvő, számára csak az afontos, hogy legyen. Az, hogy mikor kell, vagy lehet megkérni egy lány kezét, az teljesen személy és kapcsolatfüggő. Egyetlen egy lényeg van, hogy nem szabad sürgetni a másikat és csak akkor tegye meg az ember ezt a lépést, ha biztos benne, hogy mind a ketten és a kapcsolatuk és készáen áll rá. De szerintem nem árt ha a párok várnak vele, de nem túl sokat. Szerintem az ideális 3-5évig. De ez mindenkinél más.A kapcsolatnak meg kell élnie bizonyos dolgogkat, ahhoz, hogy elmondhasd bármi áron kitartasz a másik mellett. Szerintem a házasságnak a mellett, hogy szerelemből kell köttetnie egy jól átgondolt döntésnek is lennie kell. Mert szép kimondva, hogy holtomiglan holtodiglan, csak végig kell gondolni azt is hogy ez mit jelent.Az, ha minden igaz, nagyon sok idő.És nagyon sok gond is, de természetesen nagyon nagyon sok jó dolog is. Én mindig azt mondtam, hogy házastársnak olyat válasszunk, akit nem csak a rózsaszín köd miatt látunk szépnek, jónak, okosnak. Mert az a köd előbb utóbb elmúlik. És ott marad egy hús vér ember, és talán nem is értjük mit szerettünk benne. Olyat válasszunk egy életen át magunk mellé, akit mint embert is szeretünk, és jó embernek tartjuk. Mert csak akkor tudjuk a köd elmúlása után is szeretni és tisztelni. És akkor fogunk 60 évesen is kézenfogva járni.
2009. febr. 19. 11:51
 32/45 anonim válasza:
96%

Szia!

Nekem 5és fél év után kérték meg a kezem tavaly júliusban! Szerintem sincs időkorlát hogy mikor kell megkérni egy lány kezét! Nálunk ez úgy jött hogy felvetette a kérdést hogy mi lenne ha nyáron megkérné a kezem a család előtt! Persze hogy rögtön bele mentem! Két hónap alatt összehoztunk egy kisebb bulit ahova a szülők és a keresztszülők voltak meghívva! Nagyon jó volt! Már tervezgetjük az esküvőnket de az még legalább két év! De az biztos hogy nem bánom hogy több mint 5 évet vártam rá!Megérte a várakozást!

2009. febr. 19. 13:15
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Az én kezem a huszonkettedik szülinapom előtt 9 nappal,a második évfordulónkon kérte meg a barátom.Most leszünk 3 évesek,és tervezgetjük a közös jövőnket,mint a legelső nap:)
2009. febr. 19. 16:40
 34/45 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon irigylek mindenkit akik már jegyesek.

Mi 6 éve vagyunk együtt. Sajnos együtt élni csak fél évig tudtunk, rajtunk kivülálló okok miatt. Én már nagyon várom az eljegyzést, de a mostani lakhelyem, és munkám miatt nagyon rosszul érzem magam, és sokszor idegeskedem, és ez kihat a kapcsolatunkra. Köztünk nincs semmi baj, a párom megért és mindenben támogat, de tudom hogy ameddig a körülmények nem változnak ,addig nem kéri meg a kezem. Ami engem egyrészről bánt, ugyanis plussz erőt adna a nehéz napokban. Mésrészről, inkább lennék vele eljegyzés nélkül csak legyünk nyugodtak és boldogok.

Szóval örüljetek hogy együtt lehettek, boldogan, és ne az legyen a lényeg hogy mikor kérik meg a kezeteket! Persze ahogy irtam én is várom. De inkább egy nyugodt környezetet, mint egy gyűrűt.

Lehet hogy nem a témához kapcsolódik, de jó hogy leirhattam. Ugyanis nem tudom sehol kibeszélni magamból.

2009. febr. 19. 23:06
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
Ezek csak számok... Mindenekelőtt azt tartsd szem előtt, hogy felkészültél e rá és te komolyan gondolod e! Csak azért nem muszáj megkérni a barátnőd kezét mert már együtt vagytok x éve! Ha fél év után érzed biztosan a dolgot akkor kérd meg fél év után, ha 2 év után akkor 2 év után. Erre nincs konkrét szám!
2009. febr. 20. 13:16
 36/45 anonim ***** válasza:
93%

Én még csak 3 hónapja vagyok együtt a párommal, de már elméleti síkon szóba került ez is. Így azt mondhatom, h ezt már a kapcsolat elején is lehet tudni. Úgy bele sem kezdtünk volna, ha nem gondolnánk komolyan, és nem látnánk esélyt arra, h közös jövőnk legyen.

Szóval én is azok táborát erősítem, akik azt mondják: erre nincs idő. Teljesen mindegy, h 6 hónapot vagy 6 évet vagytok együtt esküvő előtt, ez nem ezen múlik. Én tudom, h nem tartom elképzelhetetlennek, h hozzámenjek, ha megkér, de azt is tudom, h ez nem mostanában lesz, hanem akár évekkel később csak.

Viszont egy másik ide kapcsolódó téma: mielőtt összeházasodna két ember, éljenek együtt... Hát, én ezzel úgy vagyok, h sztem az összeköltözésnek a házasságban, esküvő után a helye. Mint ahogy a gyermekvállalásnak is.

Úgyh mi sem fogunk összeköltözni esküvő nélkül. Ebben biztos vagyok. (És láthattunk példát itt is erre nézve, h ez működik.)

2009. febr. 20. 14:47
 37/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok jó kívánságot de jelenleg nincsen barátnőm. Volt egy komoly, négy évig tartott. A lány nagyon negatív személyiség volt minden téren holott minden jól ment: szerettük egymást, együtt melóztunk külföldön, hazatérve megvettem a lakást is, a szülők szerettek mindkettőnket, ill jó állással rendelkeztünk, stb... Mivel tényleg midig csak problémát kereső típus volt én meg a tökéletes ellentéte, egy kicsit hezitáltam de három év együttlét után végül is megkértem a kezét, örömmel és biztosan. Mint kiderült neki ez már időtlen időkig tartó várakozás volt, ezért tettem fel a kérdést, kíváncsi voltam kinél hogy ment ez. :)
2009. febr. 20. 14:54
 38/45 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A férjem (27 volt akkor) 5 hónap után kérte meg a kezem, majd 3 hónap múlva meg is esküdtünk. Nagyon biztosak voltunk benne, hogy egymásnak lettünk kitalálva, nem volt kérdéses, így nem érzem, hogy ez az idő túl kevés lett volna. Azóta már családunk is van és nagyon-nagyon boldogok vagyunk. Minden kapcsolat és ember más eset. El tudom képzelni, hogy egyeseknek évek kellenek, de nekünk csak pár hónap (de annyira szerencsések voltunk, hogy már az első randin mindenketten azt éreztük, hogy ebből házasság lesz, ilyen szerintem ritka). 7-8 év mindenképpen sok, abba a legtöbb nő beleőszül.
2009. febr. 20. 19:35
 39/45 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly áprilisban 2,5 év után, már vártam. 3 hónap után összeköltöztünk.29 évesek vagyunk. Aug-ban meg esküvőnk volt.

Sógornőmet 3 hónap után (igaz régen volt egy vőlegénye, aztán meg 1 hét éves kapcsolata), rá 5 hónapra esküdtek.

2009. febr. 23. 17:45
 40/45 anonim ***** válasza:
95%
A férjem fél év után kérte meg a kezem, de neki ez már a második házassága, akkor azért már könnyebben mennek a dolgok. Szerintem nem az együtt töltött évek számítanak, hanem csakis az, hogy éltetek-e már együtt. Amíg egy pár nem él együtt jópár napot, nem lenne szabad összeházasodniuk (és ezt egy esküvőszervező mondja :))
2009. febr. 24. 07:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!