Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2 éve együtt élünk, vagy egy babánk is. Párom a terhességem elején azt ígérte elvesz feleségül majd ha a baba megszületik. Kisfiunk már 1 éves elmúlt, ő mégsem tervez esküvőt. Rákérdeztem, de hivatkozik az anyagiakra. Ti mit gondoltok erről?
" addig teremtik meg azt a pénzt, amiből majd meg tudnak élni, egyengetik az életüket"
Ezek szerint mégiscsak érted!
Ahhoz, hogy a nagykonyvbe bekerulj, nem kell penz pl.
Ezt kozold a paroddal, s nem kell nagy eskuvot tervezni.
Egy szukebb csaladi ebeddel is meglehet ezt unnepelni.
Azt, hogy "korán jött a baba", szerintem úgy értette, hogy ők még nem voltak olyan régóta együtt, a kapcsolat időtartamához képest jött korán.
És szerintem nem jó válasz, hogy "csak egy papír",meg "x és y ennyi éve boldogok papír nélkül" - NEKIK úgy jó (remélhetőleg), de a Kérdező szeretné, ha a párja házasság formájában is felvállalná őt, és a felelősséget a kapcsolat, a gyerekük iránt.
Szerintem nem megoldás, hogy adja fel, ha erre vágyik. Főleg, ha a párja meg is ígérte. Valószínűleg így úgy érzi, mégsem szereti eléggé.
Pfhúúú olvasom ezt a sok okos hozzászólást!
Figyelj:
Én és a párom 8 éve vagyunk együtt,2 hét ismertség után költöztünk össze,magyarán semmit nem tudtunk egymásról,1 éven belül született meg a nem tervezet tnagylányunk!Boldog szülők lettünk,megbeszéltük mielőtt jönne a második már betervezett baba összeházasodunk,megkérte a kezem, aztán eltelt 1-2 év és megszületett a második gyönyörű kislányunk.Második babánk után, édesem megint fellelkesedett,hogy elvesz feleségül,és megint megkérte a kezem,megegyeztünk,hogy törik ha szakad ha csak önkormányzati esküvő is lesz akkor is meglesz.Eltelt másfél év,és megérkezett a kisfiúnk,és még mindig nem voltunk házasok!Mivel megtaláltam párom kocsijába egy kis dobozban egy gyönyörű gyűrűt,úgy érzem idén karácsonykor megint megkéri a kezem.:-)
Esküvő nem hiszem hogy lesz,mert minek,8 éve imádjuk egymást,és amig ez igy van én leszarom azt a papirt,és szerintem tedd te is ezt.Mert ha jól működik a kapcsolatotok,és szereted,és ő is szeret,akkor hidd el ezzel a miért nem veszel már el mániáddal,megölöd azt a sok szép dolgot ami köztetek van.Vagy hiszel neki,hogy az anyagiak miatt nem vesz el,vagy nem,vagy elfogadod vagy nem.Szerintem tedd félre a témát,le lehet papir nélkül is élni egy egész életet egymással,szerelemben.
Na jól van ne osszátok már szegény kérdezőt. Nem az a kérdés nektek jó-e papírral vagy anélkül.
A kérdező AKAR házasodni a párja pedig MEGÍGÉRTE neki. Magyarán ne abból induljon ki mindenki, hogy biztos fegyverel kényszerítette ki belőle ezt az ígéretet s majd az oltárhoz is combfixhez erősített hatlövetű lesz.
Ha valaki akar valamit akkor azt mondja, nem kell sumákolni, hazudozni, hogy na majd pár év múlva elfelejtjük meg ilyenek. FElnőtt ember megtudja mondani, hogy akar-e házasodni vagy nem.
Ugyhogy kérdező álj elé, hogy "drágám most te mit hogyan akarsz, mik az elképzeléseid, akkor is tudtad a hitelt s most is, mi változott, mennyi időre tervezel."
Aztán te is elmondod a te helyzetedből a dolgokat s ha tudtok egyeztettek, hogy mindenkinek megfeleljen s ne lehessen felróni senkinek, hogy "kényszer" meg azért 5-10 évet se keljen várni arra a "szép nagy napra" (bár amennyi macera van vele).
Ha azt mondja, hogy nagy esküvőt szeretne, de az anyagiak miatt nem engedheti meg magának, akkor hagyd békén.
Két eset lehetséges: ha az a típus, aki ha lottó ötöse lenne, akkor is találna megfelelő indokot, akkor úgyse vesz el.
Ha meg nem ilyen típus és lesz pénze, akkor meg úgyis elvesz.
De köthettek kompromissumot is: a polgári most, ingyen, családi ebéddel, és ha lesz pénzetek, templomos-lakodalmas később. Sokat kötnek már így "kétszer" házasságot.
Apropó mi a helyzet a te pénzeddel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!