Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor jegyez már el? Elcsesztem?
Egy éve vagyunk együtt a párommal,nemsoká kisbabánk születik,imádjuk egymást.
Ő házasságpárti,én annyira nem.Megegyeztünk,hogy mivel még egyetemista vagyok,hogy ne veszítsem el az ösztöndíjam nem házasodunk össze?
Na de azt is megbeszéltük,hogy attól még meggyűrűzzük egymást :)
Múltkor megkérdeztem,hogy mikor kéri meg a kezem?
Azt mondta nem tudta,hogy ilyesmire vágyom...meg hogy oké,de akkor szülei nagy bulit csapnak...stb...
mondtam,hogy ketten nem vagyunk elegen hozzá...
dehát a szülei,a nővérének az eljegyzéséhez hajót béreltek (hozzáteszem erőműben dolgoztak,és a hajó bérlése az ott dolgozóknak kedvezményes volt,párezer ft...)
Mondom jól van...majd ők is megtudják,aztán rendezhetnek bulit...
Aztán hozzátette,ha kell ő elvesz...
Mondom kell?hát nem te szeretnél?
aztán besértődtem,hogy így már nem jó...most várjon egy évet,hogy meglepődjek,ha megkéri a kezem :)
úgyhogy most elcsesztem,soha nem leszek már menyasszony?
Vettem neki egy gyűrűt,nem eljegyzési,csak ha egyszer megállapodtunk,gondoltam hátha ez majd ad egy lökést...azóta mindenki azt kérdezi tőle,hogy ő is vett nekem...mire ő...nem......mondja hülyén érzi magát,mikor ezt kérdezik...akkor mégis miért nem tud egy vacak gyűrűt venni nekem?
még csak drága se kell,hogy legyen...tudja,hogy nekem a szándék lenne a fontos...
(hát még én,milyen hülyén érzem magam,mindenki sajnálja,a kis terhes nőt,aki gyűrűt vesz,a barátjának,az meg le se szarja...)
Hát mire vár?
Szia!
Igen ezt elcseszted, ha te nem vagy házzságpárti ő ezt tudta, akkro a francokat erőlködjön, ezzel a hisztivel meg tényleg elérted, hogy ha el is jegyez csak kényszer lesz, és különben is 1 év útán :| Nekem 5év útán se fordult még megse fordult a fejemben :| Bár a gyerek sok mindent megváltoztatt ez tény.
Csodálkozol? Összevissza beszélsz, nem vagy házasságpárti, aztán besértődsz...
Mellesleg nőként gyűrűt venni a pasidnak nagy hiba volt.
Mit csinálj? Mondd meg neki, hogy megváltozott a véleményed, így, hogy jön a baba, szeretnéd, ha összeházasodnátok. Nem elvesz, hanem összeházasodtok. Remélem, érthető a különbség.
Mellesleg ha nem vagytok házasok, tök bonyolult a nevére venni a babát.
Mellékesen: a gyűrű, az eljegyzés a házassági szándék bejelentése. Semmi más.
Á, a besértődést ne szó szerint értsétek,meg hiszti se volt...elviccelődtem,tudja ezt ő is,pont ezért nem vesz komolyan...
Sejtem én mi a baja,csak simán lusta az én párom...és amit nem rágok a szájába,azt nem csinálja...
A megállapodásunk arról szól,hogy azért gyűrűzzük meg egymást,mert összetartozunk,az egész csak a mi kettőnk "házassága" lett volna...
Tehát nem kell a felhajtás,papírok,miegymás...de azért jó érzés lenne már egy szinttel feljebb lépni,menyasszonynak...
mármint az önérzetemnek...:)
amúgy köszi a válaszokat :)
Télleg hiba gyűrűt venni egy pasinak?
De ha egyszer tetszett neki,és örült is :)
Amúgy nem vagyok erőszakos...azért is kérdeztem meg,mert azt gondolom jobb bátornak lenni,és esetleg beégni,mint valamin rágódni,de kérdezni meg nem merek,mert a legtöbb csaj ezt csinálja nem?
hogyha egyszer megbeszéltük,hogy lesz gyűrűzés,mi a rossz abban,hogy azért szeretném tudni,hogy a közeljövőben,vagy majd ha a gyerek 10 éves lesz...
nem tervezett semmit,ismerem...ha felhajtást akar,nekem az is oké...ha ketten vagyunk az is...én csak azt mondom,hogy az előbbi hülye kifogás...
ha úgyis kettőnknek jelent ez valamit,miért nem lehet egyszerűen letérdelni,és felhúzni a gyűrűt az ujjamra...
talán mert pont a nők kerítenek ekkora feneket a dolognak...és hiába mondom,hogy nekem többet számít,az,hogy gondolt rám,mint az,hogy ilyen gyűrű,meg mennyien vannak ott...
ne haragudj, de az ELJEGYZÉS, az a házasság előszobája. ha te nem akarsz férjhez menni, akkor tök felesleges az eljegyzés. Akkor vegyetek egymásnak szívmedálos nyakbavalót és egy nagy buli során mindneki előtt rakjátok egymás nyakába. Nem kéne az összetartozást az eljegyzéssel összekeverni! A házasság több, mint egy együttélés. És a gyerekkel való együttélés több, mint egy sima együttélés.
Az már más tészta, hogy ha szülsz neki x gyereket, együtt éltek, úgy mint ahogy házasságban szokás, akkor miért várod, hogy most vagy idővel eljegyezzen és elvegyen. Hiszen már minden olyat megtettetek, amit házasságban szokás. csak épp nem vagytok házasok.
A saját fejedben tegyél rendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!