Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek meddig várjak?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek meddig várjak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az a helyzet, hogy barátommal 4 éve együtt vagyunk már. Ő 25 éves, én 23. Megmondom őszintén, nagyon várom már, hogy eljegyezzen, a 4 év alatt volt időm kiismerni, az elejétől együtt is lakunk.

Tudom, hogy szeretne velem jövőt, mert arról teljesen magabiztosan beszél hogy majd a gyerekeket hogy akarja nevelni, milyen családi házba költözne stb… De valahogy szóba jön az eljegyzés és házasság téma akkor mindig annyit kapok hogy szerinte még nincs itt az ideje de majd ha eljön az ideje. Nekem ez ilyen kifogásnak hangzik, félek, hogy soha nem akar majd elvenni.

Tudom, hogy a házasság csak egy papír, nekem mégis fontos.

Szeretném kikérni a véleményeteket, mert én mivel benne vagyok a kapcsolatban nem látom tisztán. Szerintetek ha ezt mondja tényleg így van, vagy jól gondolom és csak egy kifogás?

Szeretem mert sok dolgot megtesz értem, hűséges, jól kezel engem. De valahogy sokszor feljön bennem ez az eljegyzés téma.

2024. júl. 12. 09:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
47%
Ne várj egy percet sem! Ha nem kellesz neki feleségnek, akkor keress mást!
2024. júl. 12. 09:27
 2/17 anonim ***** válasza:
34%
25 éves te meg 23....hova akarsz még házasságot? Tudom tudom régebben ez divat volt meg miegymást hogy fiatalon házasodnak. Na ez már a múlt. Manapság nem szokták ezt elsietni. A magam részéről ilyen fiatalon nem akarnék még semmit. Főleg ha pénz sincs rá. Vagy neked egy pár ezer forintos ezüst gyűrű is megteszi eljegyzésnek?
2024. júl. 12. 09:47
 3/17 retektorta ***** válasza:
49%
Szerintem tedd tönkre az egyébként jól működő, boldog kapcsolatodat a fölösleges agyalással. Kezdd el zaklatni ezzel a "vegyél feleségül" szöveggel, ne legyen egy perc nyugta sem. Már benne vagy a korban, mire várnál?
2024. júl. 12. 09:49
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

Nos én 12 évig vártam rá, hogy megkérje a kezemet (22 éves koromtól 34-ig)

Nem történt meg. Kifogás mindig volt, aminek sokszor volt alapja is.

Amig távkapcsolatban vagyunk ne, amíg a szüleidnél élünk ne, aztán mikor már együtt éltünk akkor nem volt elég pénz azért ne, aztán munkanélküli lett azért ne, mikor kellően nagy szarba került a kapcsolatunk akkor akarta megkérni a kezem. Akkor már én mondtam, hogy ne.

Persze ez csak az én példán. Barátnőm kezét 10 év után kérte meg a párja.

Szóval ha neked ez nagyon fontos, kompromisszumra kell jutnotok.

Lehet kifogás amiket mond, lehet tényleg várni akar még és később megkérni a kezed.

2024. júl. 12. 09:56
 5/17 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Tudom, hogy fiatal vagyok, nem vagyok kicsúszva egyáltalán semmiből. Igazából csak attól félek, hogy együttmaradok vele sokáig és mindig lesz valami kifogása miért nem. Most azonnal még én sem akarok házasodni, csak attól félek ez egy kifogás.
2024. júl. 12. 09:59
 6/17 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem még nagyon fiatal vagy. Ha vársz 1-2 évet az se baj.

Viszont ha utána sincs továbblépés, akkor már egyre csökken a lehetősége az eljegyzesnek.

2024. júl. 12. 12:08
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem várni kell, hanem együtt megbeszélni és tervezni! Nem egyedül a férfin múlik, jogod van beleszólni!

Például mi megbeszéltük, hogy milyen feltételekkel vágunk bele, és tettünk is érte, hogy meglegyen.

Az eljegyzésnek viszont akkor van értelme, ha kb egy éven belül házasság is lesz. Az ilyen ezer éves jegyességeket sokan tartják gáznak.

2024. júl. 12. 12:59
 8/17 anonim ***** válasza:
45%
2-es, nálad a gyűrű értékétől függ az eljegyzés meg a jó házasság? Nem semmi. A mi eljegyzési gyűrűnket együtt választottuk ki, 9 ezer forint volt a kettő együtt, díszdobozostól. Még csak ezüst se, csak nemesacél. Teljesen mindegy volt, hogy milyen, egyikünknek se volt fontos. Ja, és tele vagyunk pénzzel. Talán nem véletlenül, annyi, hogy nem költünk hülyeségekre.
2024. júl. 12. 14:33
 9/17 anonim ***** válasza:
18%

Nem bántásból, de én szégyellnén ha erőltetném a páromat, úgyhogy ide semmiképp ne juss szerintem. Ha úgy érzed nem halad a kapcsolat, szakíts. De abban ne reménykedj hogy meggondolja magát pár hónapon vagy 1 éven belül, sőt. És jól látod, fiatalok vagytok és hidd el ha kapnál eljegyzési gyűrűt, ugyanúgy benne van a pakliban hogy majd a házasság nem bír eljönni. De ez 50-50 . Van aki ilyen van aki olyan. Ezt nem tudod megjósolni, csak elfogadni hogy ő még most nem szeretné és hogy Te ezzel mit kezdesz rajtad áll.

Eleve fiatal voltál mikor összejöttetek. 19 éves korodtól kapcsolatban vagy, ő pedig 21. Aztán majd 10 év múlva kifullad a kapcsolatotok vagy hasonló. Én hagynám az egészet. Ennyi idősen én is azt hittem hogy többet nem lesz másik pasim, ő az igazi, de jajjj...mennyit fogtok még változni mindketten.

Persze mindig van kivétel, de nem szabad semmit siettetni.

Koncentrálj a tanulmányaidra, fejleszd magad és csak úgy repülnek majd az évek és mehlátjáok majd hová sodor titeket az élet.

2024. júl. 12. 17:36
 10/17 anonim ***** válasza:
41%

Nos, mi nyolcéve élünk együtt, és idén jegyzett el és nem csak 23 vagyok.

De ha a kapcsolat jó és mindenben passzoltok, akkor igen, persze, rúgd fel, mert "szerinted" már el kellene jegyeznie.

23 éves vagy nem 43, hová sietsz? Tényleg nem értem.

2024. júl. 12. 18:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!