Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért nem kéri meg a kezem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem kéri meg a kezem?

Figyelt kérdés

2,5 év vagyunk együtt, ebből 2 éve együtt is élünk. Tudja, hogy nekem ez fontos, sőt mikor ismerkedtünk és összejöttünk sokat beszéltünk erről. Ő is már úgy keresett kapcsolatot, hogy olyan legyen aki mellett megállapodhat. Minden rendben közöttünk, jól állunk anyagilag is. Ő is szeretne esküvőt, de ő nagyot, sok emberrel. Nekem egy kisebb is elég, akár 1 két tanús csendes is. De nem kéri meg a kezem. Kérdeztem már erről kb. fél éve, akkor azt mondta hogy “majd”. Mi lehet az oka?:( Úgy szeretnék már a felesége lenni és a férjemnek tudni őt.

Nem érdekelnek azok a válaszok akik szerint csak egy papír meg stb. nekem fontos, szeretném ezt tudja is.

Szerintetek?

27 éves én 25.

2023. szept. 28. 14:40
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
80%

Kevés?? 2 éve együtt is élnek

Meddig kéne tesztelgetni, 10 évig?

1 év után már kb lehet tudni, akarunk-e házasodni max nem futunk neki

De eljegyzés jogilag még mindig semmi

Akkor mitől is van betojva?

2023. szept. 28. 17:49
 12/32 anonim ***** válasza:
47%

Igen, szerintem nagyon kevés. És nem hiszem hogy én gondolom így egyedül az egész világon.

Én eddig több emberrel is voltam együtt legalább két évig, és ÓRIÁSI hiba lett volna velük hàzasodni. 🤷‍♀️

2023. szept. 28. 17:55
 13/32 anonim ***** válasza:
27%

Hát nekünk 3 év 8 hónap együttlét/együttlakás után volt eljegyzés, de amúgy anyagi okokból húzódott eddig, ha jól álltunk volna anyagilag, valszeg olyan 3 év után lett volna. Esküvő 11 hónappal később volt, de az már tényleg hasraütésszerű volt, lehetett volna 10 hónappal eljegyzés után is, vagy több, mint 1 évvel eljegyzés után is.

Szerintem így ideális volt...

Azért kell 1-3 év ahhoz, hogy jól kiismerjétek egymást, veszekedős időszakokat is túléljetek, más kihívásos helyzeteket is túléljetek.

Szerintem az a lényeg, hogyha végül eljegyez, azt komolyan gondolja, tegyen erőfeszítést az eseményt illetően. És ami a házasságot illeti, ott is az a lényeg, akivel összekötitek az életeteket, nem az esküvő. A mi esküvőnkön 40 vendég volt, nagyon szép volt... Különleges. De lehet 2 tanú is, 100 vendég is, ha valaki össze tud annyit kaparni, mi fát-fát meghívtunk, és így is csak 40 ember gyűlt össze, nem tudom ki ismer 100-at, akit meg is akar hívni... XD :D De voltam már 300 fős lakodalmon, szal tudom létezik olyan.

Na mindegy, rizsázok itt mindenféléről... Az a lényeg, beszéljétek meg a párotokkal, utána viszont várjatok türelmesen. Nem lehet minden nap nyaggatni. Meg kell beszélni komolyan hangvétellel 1X, vagy max 2X, aztán várni, nem havonta rákérdezni... Ha nem tartja be, amit megbeszéltetek, akkor meg le kell lépni, akkor ennyi volt.

Nekem ilyen játszmák szerencsére nem kellettek, megbeszéltük, komoly hangvétel nélkül, kb. mikor akarjuk, aztán még egyszer ahogy közeledett beszéltünk róla, hogy akkor nincs sok hátra... És egyik nap megtörtént, meglepetésszerűen. Nagyon szép emlék, de persze a házasságkötés emléke mellett elbújik az eljegyzés emléke.

27/N

2023. szept. 28. 18:43
 14/32 anonim ***** válasza:
35%
Miért nem kéred meg te az övét? Azt hittem egyenjogúság van.
2023. szept. 28. 21:08
 15/32 anonim ***** válasza:
86%

Nyilván azért nem kér meg, mert nem akar házasságban élni veled. Elég egyértelmű. Hogy csak még nem, vagy úgy van vele, hogy már úgyis együtt éldegéltek, minek kösse le magát, hogy aztán el kelljen válni ha talál mást, azt csak ő tudhatja. 2,5 év meg abszolut nem kevés. Mi pl 2,5 éves kapcsolatban 1 éves házasok voltunk.

Amelyik férfi feleségül akarja venni a nőt, és vele akarja leélni az életét, az megkéri a kezét, nem kell évekig kussban várni a nagy semmire, és 1-2 éven belül az esküvőt is összehozzák. A többi csak kifogás.

Beszéljétek meg normálisan.

A " majd" egy tipikus lerázós válasz, bár ez is egyfajta válasz, csak ez többnyire a házasságra vágyó feleknek nem szokott tetszeni, mert nem egyezik az ő elképzeléseikkel. Ilyenkor szokott az történni, hogy a pasi 5-6-8 x évig elhúzza a dolgot, aztán gyorsan összejön egy másik csajjal, azt meg 1-2 év múlva vígan elveszi. Az ex meg elb***szta a fiatal éveit a semmiért.

2023. szept. 29. 02:17
 16/32 anonim ***** válasza:
69%

Aki szerint kevés a 2.5 év az hány éves? Szerintem úgy 25 éves korára az embernek volt már több, de minimum egy hosszabb kapcsolata, tudja, mit vár el egy partnertől, mi az, amit el akar kerülni, stb. Aztán együttélésnél tényleg minden kiderül, ha nem pszichopata valaki akkor nem tudja több, mint két évig megjátszani magát. Nekünk a legnagyobb veszekedésünk, ami húzódott is sokáig, mert hát nem volt egyszerű megoldani, az 11 hónap után volt. Nem kell ehhez minden párnak 5 év, hogy legyen valami gáz, amit meg kéne oldani. Nekem eddig amúgy a mostanin kívül csak egy éves kapcsolatom volt ami 2 évig tartott legalább és igazából egy év után rájöttem, hogy úgysem ő lesz a férjem, kérdés akkor minek maradtam vele, hát buta tini voltam :D De a lényeg, hogy lehet tudni 2.5 év után már régen, hogy az adott emberrel le tudnál e élni egy életet, vagy sem. Persze lehet megváltozik vagy alkoholista lesz később, ki tudja, de ez mindig benne van a pakliban.

Ha meg egy férfi csak akkor hajlandó elvenni valakit, ha nem élnek együtt, na az gáz. Egy férfi ha szereti a párját és házasságpárti, akkor is el fogja venni, ha évek óta "mindent megkap".

Szóval egyáltalán nem lenne korai, azonban nem is olyan nagy tragédia, ha csak az időt nézzük, hogy még nem kért meg. Ha a 3. évfordulón sincs semmi előrehaladás akkor beszélj el vele komolyan, bár nem hiszem, hogy nem lenne semmi, hiszen tudja, mennyire fontos ez neked.

2023. szept. 29. 11:21
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg egy férfi csak akkor hajlandó elvenni valakit, ha nem élnek együtt, na az gáz. Egy férfi ha szereti a párját és házasságpárti, akkor is el fogja venni, ha évek óta "mindent megkap".

Ez így van. Ha fontos, hogy a nő mit szeretne, neki mi fontos, akkor természetesen ez nem lehet akadály a férfi részére.

Együttélés nélkül házasodni pont hogy öngyilkosság.

2023. szept. 29. 11:24
 18/32 anonim ***** válasza:
54%

Én írtam hogy szerintem nagyon kevés, 30 vagyok 😊 2 év szerintem még csak friss járogatás, ahol tök természetes rajongani a másikért, de az ilyen elköteleződéshez szvsz kevés.

Nyilván nem akartam ezzel meggyőzni senkit, csak gondoltam jelzem hogy lehet hogy talán esetleg a srác se akar ennyire kapkodni.

2023. szept. 29. 11:41
 19/32 anonim ***** válasza:
80%
Furcsa, hogy sokan 2-2,5 eves kapcsolatokban vallalnak gyereket (sot sokkal korabban is) papir nelkul, de hazasodni?? Na azt mar nem, mert az korai.
2023. szept. 29. 14:44
 20/32 anonim ***** válasza:
70%
19. Hát ez az. Nincs benne semmi logika😂
2023. szept. 29. 15:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!