Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogyhogy valakit 1 éven belül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyhogy valakit 1 éven belül eljegyeznek, mást meg évek óta együtt járással sem?

Figyelt kérdés

Ismerkedős szakaszban van az életem, csak ha belegondolok ebbe, hogy megint majd valakivel évekig járogassak aztán vagy lesz értelme vagy nem, az elég lehangoló. Néha esélytelennek látom, hogy legyen valaha családom vagy egyáltalán valaki feleségül vegyen.

Az sem segít, hogy pár év és 30 leszek.

Ne szidjatok légyszi, így is elég lehangoló ez az újrakezdős életszakasz😔

2023. szept. 20. 09:36
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha még csak "ismerkedős szakaszban van az életed", akkor ne várd, hogy holnap megkérik a kezed, és hétvégén már feleség is leszel.

Nem csak a nők, de a férfiak is sokkal jobban meggondolják manapság, hogy kivel kössék össze az életüket.

Főként azok, akiknek még a házasság "többet jelent egy papírnál". Mert egyre többen valóban csak egy papírnak tekintik a házasságot, amit bármikor ki lehet dobni a papírkosárba, és elővenni egy tiszta lapot az íróasztal fiókjából...

2023. szept. 26. 15:33
 32/36 anonim ***** válasza:
64%

Az én faterom meglátta anyámat és halálosan szerelmes lett belé, és csak addig "jártak" amíg az első szabad időpontot megkapták a házasságkötő terembe (ez akkor majdnem két hónap volt!).

Ennek éppen az idén volt 30 éve. Még abban az évben megszületett a bátyám, két és fél évre rá én is.

De ami a legfontosabb, hogy a mai napig amikor egymásra néznek, vak ember az, aki nem látja közöttük a fiatalos vibrálást.

Nem ismerek a tőlük fiatalabb korosztályokban olyan párokat, házaspárokat, akik között olyan harmónia és szeretet lenne, mint köztük.

És ez az egyik félelmem nekem is, hogy nekem ez már biztosan nem fog megadatni ami nekik, mert a mai nők zöme a házasságra is alkalmatlan, nem hogy az anyaszerepre...

2023. szept. 26. 15:44
 33/36 anonim ***** válasza:
92%
És mi a helyzet a férfiak alkalmasságával?
2023. szept. 26. 16:43
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

#33 Férfiként írtam a kritikát a nőkről, és nem rosszindulatból, hanem tapasztalatból, és nem minden nőre írtam általánosítva, hanem a "zömére".

Én is írhatok kritikát egyes férfitársaim apaszerepre való alkalmatlanságáról, de az nem lenne olyan hiteles, mint egy nőtől.

Természetesen mindig vannak kivételek mindkét nemnél, de én inkább a párkapcsolatok romlásának tendenciáját látom a legproblematikusabbnak. Erre kívántam rávilágítani amikor egy másik generáció párkapcsolati viszonyát hoztam példaként.

És nekem tényleg valós az a félelmem, hogy egyre kevesebb olyan nővel találkozom, akik alkalmasak lennének (az én értékrendem szerint) az anyaságra.

2023. szept. 28. 18:23
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

34: valoban alkalmatlan sok no az anyasagra, van aki ezt belatja es nem vallal gyereket, oket szoktak leonzozni es gyozkodni akarjak. Aki nem latja be es megis bevallalja, azokat sosem ugatjak le, minek kellett gyerek neki. De ugye egy gyerek megszuletesehez ket ember kell.

A ferfiak kozott is vannak alkalmatlanok, az egyik alkoholista, a masik nem tudja kihuzni a fejet a szuleibol, a harmadik meg eljar krvazni a csaladi kassza karara.

2023. szept. 28. 20:15
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

#34 Egyetértve veled, azt fontosnak tartom leszögezni, hogy a házasság előtti párkapcsolatoknak éppen az (lenne) a jelentősége, hogy megismerhessék egymást a házasodni kívánó fiatalok.

Viszont a dolgok mostanság többnyire már ebben a fázisban elakadnak. Persze olyanok is vannak, akik "fejest ugranak az ismeretlenbe", aztán mindenki pórul jár, de leginkább a gyerekek, akik ilyen kapcsolatokból születnek meg.

Közeledve a 30-hoz (rengeteg hosszabb-rövidebb kapcsolat után) sem találok olyan társat, akivel tervezni lehetne a jövőt. Én viszont olyan nővel nem akarok házasodni, akivel sem a házasságról, sem a gyerekvállalásról nem lehet még beszélgetni sem, nem hogy tervezni ezeket.

Zsákbamacskát csak búcsúban szokás venni, az élet és a jövő ettől sokkal többről szól.

2023. szept. 29. 14:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!