Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én egy 22 éves aktivan dolgozó fiú vagyok, és van egy 15 éves barátnőm már 1 éve aki államilag gondozott. Hallottam egy olyan dologról hogy ha egy államilag gondozottat eljegyeznek 16 évesen akkor az együtt élhet barátjával. Ez igaz?
Én azért várnék ezzel. Értem hogy segìteni szeretnél neki, de ez nem ilyen egyszerű. Mivan ha összeköltöztök és kiábrándulsz belölle? Vissza dobod az intézetbe?
Mások egy kiskutyát félnek bevállalni a felelősség miatt te meg egy emberrel kezdenéd 😀
esetleg nem tudod örökbe fogadni?
:D bocs
Maximum elveheted feleségül, ha betöltötte a 16. életévét. Ilyen esetben a leányzót nagykorúsítják. Gyámhivatali engedély kell hozzá és megadhatja akkor is, ha a szülö nem akar hozzájárulni. Ptk 4:9§ (2)(3)
A jog nem ismeri az eljegyzés fogalmát.
Az eljegyzés nem jogi kategória.
22 évesen te sem vagy képben alapvető dolgokkal. Hogyan akartok élni? Vak vezet világtalant?
"esetleg nem tudod örökbe fogadni?"
Még viccnek is rossz. Nem is lehet, mert túl kevés a korkülönbség és a gyámügy sem hülye.
Igen, ha betölti a 16. életévét, feleségül veheted, a gyàmügy hozzàjàrulàsàval, ezzel automatikusan nagykorúvà vàlik.
De mit akarsz te egy 15 éves kislànytól?Őszintén, eszednél vagy?Hisz még gyerek, te meg felnőtt 22 évesen.
A kislànyom 6 év múlva lesz 15 éves, de ha megkörnyékezné egy ilyen senkihàzi, nem hiszem, hogy sok foga maradna, erre mérget vehetsz!
Lehet szerelmes 15 évesen, de a SAJÀT korosztàlya érdekelje, ne egy dolgozó, felnőtt ember.
Gondolkodj el ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!