Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok azokról a fiatal (18-22) párokról, akik kevesebb mint egy év járás után eljegyzik egymást?
Tehát csak lánykérés van, házasság még akár évekig nincs. Maga az eljegyzés viszont megtörténik az első évfordulójuk előtt. Ez hatalmas őrültség?
Azért fogalmazódott meg bennem mert szeretném megkérni a barátnőm kezét, de még csak 8 hónapja vagyunk együtt. Viszont tudom hogy más soha nem fog kelleni nekem. 21 évesek vagyunk mindketten
21, ne vetítsd már ki a saját életedet/csalódásaidat más emberre! (El)borzasztó ez az általánosítás részedről. Mintha minden kapcsolat egy rakás sz*r lenne, ahol egyik-masik fél nincs "rendesen leápolva", akkor azonnal félrelépés történik.
Őszintén megsajnáltalak, hogy ilyen tapasztalataid vannak. Való igaz, hogy az ember megnyilvánulásai mindössze a saját tapasztatát es személyiségét tükrözi. Én Őszintén drukkolok neked, hogy légy végre boldog, hogy megtapasztald mi a VALÓDI szerelem, amikor közel sem a szexről szól minden. Ahol szeretnek Téged!
Első válaszoló vagyok.
Sosem értettem, hogy ha biztos vagy a másikban és a kapcsolatban, akkor minek sietni?
Ha az eljegyzest, házasságot, közös házat, gyereket mindent le tudtok három even belül, mi a jó istent csinaltok majd a maradék időtökben?
Egy kapcsolatnak vannak lépcsőfokai, nem jó ugralgatni össze vissza.
Ennyi idősen nem az eljegyzés én kellene gondolkozni, hanem először kene mindkettőtöknek munka (elvégre miből veszel majd gyűrűt vagy miből tartasz majd esküvőt?), másrészt össze kellene költözni és megnézni, hogy működtek együtt a mindennapokban.
Nem ugyanaz valakivel heti hét napot együtt aludni és valakivel heti hét napot tényleg együtt is élni, együtt lenni a másikkal, amikor stresszes, fáradt, beteg vagy bármi van.
Úgyhogy először koltozzetek szépen össze, ismerjetek meg egymást (8 hónap erre baromi kevés), aztán ha 1-2 év együtt éles után sincs gond, akkor mehet az eljegyzés és a házasság.
De ezek nélkül ez az egész teljesen komolytalan.
24N
24.
Látszik, hogy nem érted. És amit nem értesz azt egyből le kell szólni? Szánalmas.
Csak úgy felvilágosításképp: igen, vannak akik biztosak magukban és egymásban, és egyesek szerint gyorsabban haladnak az àtlagnàl, de ők ( ezek a párok) ezt nem sietségnek gondolják/ nem annak érzik, szimplán azt érzik, hogy nincs mire várni. Ennyi.
Ezen mi olyan bonyolult, hogy nem lehet felfogni?
Nem mindenki gondolkodik úgy ahogy pèldául te. Ettől még nem érnek kevesebbet azok, akik nem úgy haladtak a kapcsolatban, ahogy az neked vagy a hozzád hasonlóknak tetszik.
Mégis mit csinálnak akik hamarabb meglépik az eljegyzést, összeköltözést, esküvőt? Ugyanazt amit azok akik 5 év járogatás meg összecuccolás utàn lesznek jegyesek, majd hàzasok. Élik együtt az életüket. De ki tudja?
4-6-8 év után is házasodnak emberek aztán 2-3 év múlva meg válnak, ennyi erővel ezek is komolytalan kapcsolatok. Valójában meg egyáltalán nem ezen múlik. Ha fejben érettebb leszel, majd megérted.
Ha valaki ezt meglépi akkor annak kell hogy legyen bör a képén. Szóval azt gondolom nem szabad mások véleményét kikérni mert úgyse tetszik majd mindenkinek/tudja mindenki elfogadni hogy vannak emberek akiknek ez így jó.
Engem 4 hónap járás után kértek meg, úgy hogy 1 hónap után egybe költöztünk. A férjemmel azóta is együtt vagyunk, pedig 19 éves voltam. Most 39 vagyok. Boldog a házasságom.
Nővérem 4 év párkapcsolat után mondott igent az esküvőig nem jutottak el.
Szóval nem gondolom hogy ezen múlik.
26.
Az a gáz, hogy nem kérjük ki, mégis jön a duma😂 Végre egy értelmes ember a sok varjú mellett akik csak károgni tudnak.
Vannak akik gyorsabban haladnak. És? Semmi gond. Nincs ebben semmi rossz. Ezt 2 ember maga érzi mikor mit szeretnének. Aki csak beszólogatni tud, meg csak a rosszindulatot képes hànyni magából, csak mert nem hosszú évek után léptük meg ezeket, az szimplán irigy. Ennyi. Nekem az egyik károgó egy régebbi baràtnőm volt, hogy túl korai 6 hónap után a lánykérés, másfèl èv után meg esküvő, 1-2 év és úgyis elválunk blabla, na ő pl tipikusan csak a savanyú a szőlő fajta volt, mert 6 év után is hiába hisztizett, akkor se kérte meg a palija. Nem is maradtak együtt. Egy ilyen nő milyen alapon ítélkezik? Röhejes. De a többi sem jobb ennél. Törődjenek a saját kapcsolatukkal, ha van egyáltalàn.
23-nak. Az a párkapcsolat, ahol nincs, vagy nyögvenyelős a szexualítás előbb utóbb halálra van itélve. Lehet, hogy évekig a toxikus kapcsolatban elvegetálnak, majd egyre nő a feszültség a két ember között, végül megutálják egymást és elválnak. Ahol jó az intimitás, ott oldódik a feszültség és a dolgok maguktól megoldnak. Ez az ÉK, mely működik!
Különben köszönöm neked a szerelmi jókivánságaidat!🙂
29! Senki sem írta, hogy normális, ha nincs szex! :D Arról volt szó, hogy nem minden a szex és nem feltétlenül történik azonnal félrelépés, ha nincs "rendesen leápolva" valaki! Ezt te írtad!
Tipikusan az az ember vagy, aki képes csak azért félrebeszélni, vagy ferdíteni, hogy (látszólag) igaza legyen.
Te tényleg nagyon egyszerű vagy, ne haragudj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!