Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány év egy generáció?
Lehet igen, lehet nem. Ez azért több tényezős dolog. Mert valakik egykorúak, még nem biztos, hogy ki is jönnek egymással és fordítva.
10 év elég sok idő, és mások a gyerekkori élményeik. Ilyen szempontból lehet.
Nekem ezek a generációk:
Én is 20 évet mondanék. Az a kor az, mikor elkezdődik, elkezdődhet már a gyerekvállalás.
A tíz évre a 10 és 20 éves koruk körüli időre gondolhatnak. Ott van valóban egy generációnak mondható különbség. De csak ott.
Ott egyik még gyerek, másik már akár családot is alapíthat. De 8-10 év múlva már akár közösen is alkothatnak egy párt.
A generáció eredetileg nemzedéket jelentett, tehát pl. a családfán van szüleid nemzedéke, nagyszüleid egy másik nemzedék, dédnagyszüleid egy harmadik.
Ha korosztályként tekintünk rájuk, akkor nyilván vannak köztes generációk is, tehát ha Józsi 1950-ben született, a gyereke 1975-ben, akkor az 1963-as Mari hozzájuk képest köztes generációba tartozik.
Így szerintem egy generációnyi idő az kb. az átlag gyerekvállalási kor (nálunk kb. 30 év) fele, azaz kb. 15 év, ami azt jelenti, hogy a plusz-mínusz 7-8 évesekkel érzed magad egy korosztálynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!