Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ahogy van ez a generációs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ahogy van ez a generációs különbség szerintetek?

Figyelt kérdés

Szerintetek lehetséges hogy nagyobb generációs szakadék van egy most 18 és 23 éves között mint egy most 35 és 25 éves között?

Nekem olyan, mintha a 2000 után születtek egy teljesen más világhoz tartoznának, hiába csak kb. pár év van köztünk, mert a 90-es évek végén születtem. Ugyanakkor meg a 80-as évek végén vagy a 90-es évek elején születtekkel pedig sokkal több közöst érzek, hiába években több idő.

Szerintem ez annak köszönhető, hogy a popkultúra meg a technika mennyit változott. Én még emlékszem az iwiwre meg a myvipre, msn-re, amik a pl. most érettségiző generáció szerintem soha nem használt már. Meg a technológiai felszereltség is sokat változott olyan rövid idő alatt.

Vagy csak azért érzem így, mert ahogy idősödünk, egyre kevésbé számít a kor?

2021. máj. 18. 12:30
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Hát én 98-ban születtem, az öcsém meg 2006-ban és azt kell mondanom hogy az én generációmnak teljesen más gyerekkora volt mint a tesómé. Akkoriban még nem volt ilyen elterjedt a youtube, a streamer-ek a twitch titktok és ehhez hasonló alkalmazások ami a képernyő elé szögezte a gyerekeket...
2021. máj. 18. 12:40
 2/7 anonim ***** válasza:
13%

Szia, szerintem teljesen jól látod.

Köztünk a párommal 11év van az ő javára, én 20-as évek elején járok, ő 30-as közepén. Igazából túl nagy generációs szakadékot nem észlelünk, annyi, hogy az ő korosztálya valamivel nyitottabb az enyémnél, és a velem egykorú nők elég céltudatosan, tudatosan élnek többnyire.

Internethasználati szokásaink, kimozdulásigényünk, beszédtémáink megegyeznek, és a nemi szerepek megosztásáról is azonos a véleményünk.

A 30-asokkal mindig van beszédtémám, nem mondunk olyat egymásnak, amit valamelyikünk nem értene.

Ellenben már a 13éves keresztlánykámmal ég és föld vagyunk, egyszerűen nem értem sokszor, miket mond, mik ezek az új vackok amiket néznek meg ami trendi. A 16-18 évesekkel meg hát nemnagyon van jó tapasztalatom, megint divatba jött ez a végtelen magamutogatás, flegmaság.

Tehát összességében mindenképp egy nagyon új generáció vette kezdetét 2000-től, de inkább a 2005-től születettek körében, és ezt a vírus miatti technologizálás felgyorsítja.

Mostmár minden online megy, online végezzük az iskolát, én online záróvizsgázok, elképzelhetetlen volt ez korábban ilyen szinten.

Szerintem a folyamat nem áll meg, és szépen lassan minimálisra csökken az emberi érintkezés.

2021. máj. 18. 12:44
 3/7 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem nagyjából akkorák a generációs különbségek, mint eddig. Egy ideje már megfigyelhető, hogy néhány év alatt sokat változik a technológia. Volt egy generáció, ami a színes TV-n nőtt fel, aztán egy generáció, aki a PC-n, egy még újabb, aki a szélessávú interneten, a legújabb pedig az okostelefonon. Az emberi érintkezés sokkal kevesebbet csökkent, mint régebben várták, beállni látszik egy valós-virtuális egyensúly, a legtöbb embernek továbbra is igénye a valós érintkezés, a mai fiatalok nem bandáznak kevesebbet, mint mi 15 évvel ezelőtt az MSN-korszakban.
2021. máj. 18. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:
37%

90 ben születtem, átmenet generáció vagyok. GYerekként nem volt sok tech (jó, ezerrel nyomtam a PS1-et meg kettőt) az életünkben, de idővel egyre jöttek elő és beletanultunk (volt social media elődje, msn stb), útközben felvettük, nem okoz gondot a gyors tanulás stb.

Én még szót értek a 20 évesekkel, jobban, mint mondjuk egy 35 feletti. De a 20 alattiakat már nem vágom és olyankor érzem magam öregnek.

Nem bántásként írom, de a srácoknál is ez a külsőségekbeli megfelelés, a drága ruházat a veretés a drága cuccokra (supreme powa), a kissé elnőiesedés (jaj a hajam) az, amit nem tudok kezelni. Amikor én voltam középiskolás, marhára nem számított a ruházat, a külső sem annyira. Simán volt kis barátnőm szakadt, egyszínű ruháimban, addig ma egy csomó 25 alatti azon akad ki, ha férfiként nem költök egy cipőre 40 ezret. A neki jár minden, most, a 300-as nettó, mert ő létezik stb.

A másik, amit nem szeretek, hogy a szülő lustaság miatt a kisgyerek alá rak egy telefont és csodálkozik, hogy antiszoc kuka lesz a gyerek, aki annyira függő, hogy öt percet nem bír ki. Nem kuka sem a Z, sem az alfa gen, de részben a médiát (azt sugallja minden reklám, hogy Ő különleges), a tech rossz használatát, de leginkább a szülőket okolom ezért.

2021. máj. 18. 13:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Amikor én voltam középiskolás, marhára nem számított a ruházat, a külső sem annyira. Simán volt kis barátnőm szakadt, egyszínű ruháimban, addig ma egy csomó 25 alatti azon akad ki, ha férfiként nem költök egy cipőre 40 ezret. A neki jár minden, most, a 300-as nettó, mert ő létezik stb."

Ez ma is ugyanúgy közegtől függ, mint akkoriban is. Átmentél egy másik suliba, és teljesen más világ fogadott.

2021. máj. 18. 13:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez szociológia...

Ajánlom figyelmedbe a társadalomkutatások erre vonatkozó tanulmányait, cikkeit. X, Y, Z és alfa-generációra rákereshetsz.

Saját eredményeim alapján azonban mi, magyarok másképp vagyunk rogzítve és valahol a 90-es években születettek körében vagy egyfajta homogenitás, és utána... Szerintem ez nemzetspecifikum.

Ha érdekel bővebben, írj rám privátban... (persze ez csak egy megközelítés)

2021. máj. 18. 13:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez most ugye nem az a fajta kérdés, amikor suliban a srácok ugrattak, hogy "hű azok a 90-es évek", miközben ők '99-esek voltak, én meg 2000-es?

Ha szerinted nem 2-3 éven múlik a "generációs szakadék", akkor kérlek, olvasd tovább a véleményemet.

Én 2000-es vagyok, de Édesanyám teljesen a 80-as évek szellemében nevelt. Sokáig nem volt nálunk internet, rengeteg kortárs divatot nem ismerek (ami nem feltétlen zavar, ha attől függ egy ember értéke, hogy visszamenőleg tudja, mire kellett adott évben aktuálisan rázni a popót, az már rég rossz), nem érdekel a sok bullshit netes tartalom. Szoktam YT-t nézni, sorozatokat, Face-t pörgetem unalmamban, de a politikán kívül a népszerű témákat, mint pl. bulvár, influencerek stb. tartalmakkal nem vagyok naprakész.

...

A nálam 10+ éves unokatesóim teljesen más közegben nőnek most fel. Ők most toltak le egy év online (!) sulit, velem meg azért ordítozott anyám, mert rendes sz.gép és internet híján nem tudtuk megírni a biosz házit sem, amikor kb. annyi idős voltam, mint most az unokatesóim.

De a nálam kb. 5-6 évekkel fiatalabb embereken is azt veszem észre, hogy teljesen más fiatalkoruk volt.

Van jópár 5-6-7-8 évvel idősebb ismerősöm, hozzájuk általában felfogásban közelebb állok, viszont hozzájuk képest meg én vagyok éretlen.

Szerintem alapból pár év korkülönbség még nem indokol "generációs szakadékot". Max. én, vagy te, esetleg mindketten voltunk kicsit burokban nevelve.

Ráadásul a generációs szakadék ma már legtöbbször a technológia felgyorsult fejlődéséből ered.

Persze régen is oltogatták a fiatalabb generációkat az idősebbek (pl. Arisztotelész), de a történelemkönyvekre visszaemlékezve kicsit más volt a kulturális, technológiai, társadalmi fejlődés üteme. Egy emberöltő alatt az átlag Jóska szempontjából nem történt sok figyelemre méltó.

Most meg egy emberöltő alatt (életkorom) a 10 cm^2-es fing kis telefonom sokkal többet tud, mint édesanyám régi 20 éves Pentium4 gépe, ami van kb. 10kg monitor és perifériák nélkül, azokkal együtt meg 20kg és fél köbméter helyet elfoglal.

21F

2021. máj. 18. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!