Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Találhatom megnyugvásnak az eljegyzést?
Figyelt kérdés
Sziasztok. A párommal nem volt zökkenőmentes a kapcsolatunk első három éve. Két buta, egymást bántó gyerek voltunk, akik rengeteg hibát követtek el a másik ellen. Idén kattant valami és észre vettük, hogy mennyi mindent tettünk tönkre, de mennyit tanultunk. Együtt akartunk változni, fejlődni és jobbak lenni, mert határtalan közöttünk a kitartás és szeretet. Az én párom olyan, hogy számára az eljegyzés egy ijesztő dolog, mert nem tudja úgy megtenni, mint sokan, akik egy év után eljegyzik a másikat, aztán rá jönnek, hogy még nem is ismerték, majd külön mennek, vagy rosszabb esetben már elválnak. Ő biztosra megy ilyen téren és csak akkor teszi, ha valóban úgy érzi, hogy már ő maga is korrekt ember és a másik is megfelelő állapotban van. Ő nem fog csak azért eljegyezni valakit, mert szereti és az elején úgy érzi, hogy ez jó. Ezeket figyelembe véve, butaság tőlem, ha lekerülne egy teher a vállamról, amikor eljegyez? Úgy érzem, hogy ha ő elmenne idáig, az már valóban azt jelentené, hogy teljesen kész jobb ember lenni, és én is elég nagy utat tettem meg.
A gondolat, hogy én sem lettem jobb emberileg, ő sem
2023. jún. 10. 11:21
13/36 anonim válasza:
Na, ezt most abszolút nem értem. Hogy ez miért töltene el téged megnyugvással, hogy egyikőtök se lett jobb emberileg?
2023. jún. 10. 11:34
14/36 A kérdező kommentje:
Lehet rosszul fogalmaztam. Azért lennék nyugodt ettől, mert ha ő úgy érzi, hogy el tud jegyezni, az arra utal, hogy tudja, hogy ő is változott és én is pozitív irányba
2023. jún. 10. 12:09
15/36 anonim válasza:
Ezzel csak az a baj, hogy ez a tökéletes kibúvó, hogy a következő tíz-húsz évben ne legyen eljegyzés. Mert hiszen még dolgoznotok kell magatokon. Te magad írtad, hogy neki az eljegyzés egy ijesztő dolog. Az ijesztő dolgokat az ember igyekszik elkerülni.
2023. jún. 10. 12:28
16/36 anonim válasza:
"Ő biztosra megy ilyen téren és csak akkor teszi, ha valóban úgy érzi, hogy már ő maga is korrekt ember és a másik is megfelelő állapotban van. Ő nem fog csak azért eljegyezni valakit, mert szereti és az elején úgy érzi, hogy ez jó."
Szerintem te ezzel nyugtatod magadat, hogy eddig miért nem jegyzett el. Nem kell ezt ennyire túl misztifikálni. Elmondod, hogy te Józsi, házasodjunk össze, mert én meg akarok állapodni. Ha ő is haza érkezett melletted, akkor krvára mindegy, hogy egy éve vagy tizenegy éve vagytok együtt. Semmi köze ahhoz a bullshit dumához, hogy az eljegyzés feltétele a jó irányba való változás. Vagy el akar venni vagy nem. De gyanítom, hogy te nagyon szeretnéd ezt a gyűrűsdit és a csávó az aki viszakozik, nem biztos magában. Azért nem biztos magában, mert valószínűleg nem te vagy neki az Igazi. A férjem engem 3 év után vett el, aztán az esküvő után mondta, hogy egy év után elvett volna, mert már akkoris ugyanúgy szeretett. Ez nem a te àltalad felvázolt dolgokon múlik.
2023. jún. 10. 12:30
17/36 anonim válasza:
Nekem ia kicsit belemagyarazasnak tunik. Mi van,ha csak azeet jegyez el, mert mar cikinek erzi, hogy ilyen regota igergeti es inkabb belemegy? Vagy azert, mert fel az egyedullettol meg a parkereses ujrakezdesetol. Nem biztos, hogy egyenes aranyban van a nagy lelki fejlodessel. Amugy meg azt erezni kellene, hogy valtoztatok-e pozitiv iranyba ettol fuggetlenul.
2023. jún. 10. 12:34
18/36 A kérdező kommentje:
Én ilyen szinten nem gondoltam bele, mint amit ti írtok, de nem mondott senki sem hülyeséget
2023. jún. 10. 12:55
19/36 anonim válasza:
Te nagyon szeretned azt hinni, hogy most mar minden rendben lesz, mert megvaltoztatok mindketten. Es erre lenne ez az eljegyzes valamifele garancia.
2023. jún. 10. 12:57
20/36 A kérdező kommentje:
Lehet így is mondani. Évek kellettek, hogy észre vegyük magunkat. Még ott a tüske, de amióta történt az áttörés, azóta olyan egészséges kapcsolat van közöttünk, ami kevés párról mondható el
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!