Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon? Normális válaszokat várok! Kérdés lent!
Nekem 3kérdésem lenne,ami ehez kapcsolódik...
1. Igaz,én még csak 16éves vagyok,és a barátom most fogja tölteni a 18-at,de az első kérdésem az lenne,hogy ha összeházasodunk esetleg,majdan,akkor hogy lehet templomi,ha én megvagyok,ő meg nincs megkeresztelve?Elég,ha megkeresztelik,vagy járni kell esküvő elött templomba?
2. Ha én is betöltöm a 18-at,akkor rögtön lehet már házasodni?
3. 18év alatt ha megkéri a kezemet,akkor az is jogos,vagy még nem is lehet?
Kérlek normális válaszokat írjatok?Csak kíváncsi vagyok rá?(A kérdések nem csak rólam és a barátomról szól!)
Római katolikus templomban akkor fog összeadni titeket a pap - az életkori, szülői engedélyi, stb. követelményeket már mások jól leírták, úgyhogy én még egyszer minek írjam? :) -, ha: vagy mindkét fél római katolikus és mindkettő bérmálkozott (vagy valami ilyesmi) vagy max. az egyik református, neki viszont korábban konfirmálnia kell. Ennyi. Viszont a selejtes magyar törvényeknek megfelelően - mivel az állam semmibe nézi az egyházi esküvőt - először polgári esküvőn kell kimondanotok a boldogító igent(talánt):) .
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!