Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon? Normális válaszokat várok! Kérdés lent!
Nekem 3kérdésem lenne,ami ehez kapcsolódik...
1. Igaz,én még csak 16éves vagyok,és a barátom most fogja tölteni a 18-at,de az első kérdésem az lenne,hogy ha összeházasodunk esetleg,majdan,akkor hogy lehet templomi,ha én megvagyok,ő meg nincs megkeresztelve?Elég,ha megkeresztelik,vagy járni kell esküvő elött templomba?
2. Ha én is betöltöm a 18-at,akkor rögtön lehet már házasodni?
3. 18év alatt ha megkéri a kezemet,akkor az is jogos,vagy még nem is lehet?
Kérlek normális válaszokat írjatok?Csak kíváncsi vagyok rá?(A kérdések nem csak rólam és a barátomról szól!)
JézusIstenMáriaKristóf.....nehogy már 16 évesen férjhez akarj menni..én 19 vagyok..csupán 3év különbség van köztünk, és azt merem mondani h várj..már én is sípolok páromnak h életem eddigi szülinapjai közül, ha megkérné most a kezemet, akkor ez lenne a legeslegeslegszebb ajándék....de ő nem egy méterrel a föld felett él, mint én, hanem két lábbal a földön, és közölte, hogy dolgokhoz köti a kezem megkérését:D
pl, a jelenlegi munkahelyéről átmegy másikba, mert ott jobban fog keresni, ha lesz lakás, és anyagilag rendbe jövünk. és igazat adok neki 100%-ig..elég sok rossz dolgon átmentünk, együtt, támogatva a másikat, és ez egy higgattabb szerelem, nem az a mindent gyorsan, azonnal típusu. semmit sem érdemes elsietni, lehet h ha együttélésből egyenesen megbuknátok, egymás agyára mennétek.
egy eljegyzéshez, közös élethez, esküvőhöz temérdek pénzre van szükség, és most nem a luxus életről beszélek....napi koszt pénz, villany gáz víz, albi, magatokra költött pénz egyebek...
ne siesd el:D
Nem neked írtam, kérdező, hogy nagyon komoly lehetsz, hanem annak, aki 5 vőlegényt koptatott. Annál még az egyéjszakás is jobb (bár nem vagyok híve!), mert ott legalább nem hazudna se magának, se pasijának, se a világnak.
Akit nem adtak össze, annak üzenem, hogy márpedig az egyházjog ezt mondja, nyugodtan nézzen utána. Arról én nem tehetek, hogy a pap másképp gondolta.
Nekem májusban volt az esküvőm, a párom a mai napig nincs megkeresztelve. Ha kellett volna, inkább lemondtam volna a templomi esküvőről (annak ellenére, hogy én pl. nem a felhajtásért akartam, hanem hiszek Istenben és az áldására volt szükségem), mert a páromat soha nem kényszerítettem volna, hogy a meggyőződése ellenére tegyen valamit.
A mi papunk nagyon jó fej volt, a jegyesoktatáson részletesen elmagyarázott mindent, többek között azt is, miért NEM kell megkeresztelkedni.
*a jelenlegi munkahelyéről átmegy másikba, mert ott jobban fog keresni, ha lesz lakás, és anyagilag rendbe jövünk.
Függetlenül attól, hogy én a 16 és 19 éveseket is óva intem attól, hogy fejest ugorjanak egy házasságba, szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a fenti mondat értelme: "nem akarlak elvenni, csak nem akarom, hogy ezt megtudd". A házassághoz nem kell pénz. A felhajtáshoz kell! A közös élethez sem kell több, mint a különéléshez (feltéve, hogy nem az ősökön élősködtök!), sőt, együtt élni olcsóbb, mint külön.
A fenti kamu szöveget bevenni naivitás, ami érthető, mert nagyon fiatal vagy. Ha szeretsz valakit, nem szabsz feltételeket. Kitalált egy jól hangzó, felelősségteljesnek tűnő dumát, te meg bekajáltad és elolvadtál tőle. Pedig nem kéne. Gondolkozz: ha megkérné a kezed, te mondanál olyat, hogy szívem, most nem, majd jövőre, mert keresnem kell egy másik állást? Lótúrót!
Láttam már nem egy ilyet. Tudod, mi lett a vége? A lány évekig reménykedett, aztán mikor már majdnem kifutott az időből (gyerekvállalás), rádöbbent, hogy soha nem lesz férje és gyereke, ha a pasival marad, mert mindig vártak valamire. Először a diplomára, aztán arra, hogy legyen állásuk, aztán arra, hogy összepóroljanak egy lakásra valót, aztán arra, hogy visszafizessék a hitelt, aztán a lány rájött, hogy teljesen reménytelen a helyzete.
1. Lehet templomi esküvőtök, de ez az ottani paptól függ. Minden pap másképp intézkedik ilyen esetben.
2. 18 év felett már cselekvőképes vagy, tehát azt csinálsz amit akarsz. 16 év felett korlátozottan cselekvőképes vagy. Meg tudsz házasodni, de csak szülői engedéllyel, de már ha megházasodtál, akkor ugyanolyan leszel, mint bármelyik 18 év feletti fiatal, ergo nagykorú.
3. Az eljegyzésnek nincs korhatára. Erről jogszabály nem rendelkezik.
Szia!
Nálunk az elmúlt másfél évben két olyan esküvő is volt a családban, ahol csak az egyik fél volt megkeresztelve. Mindkét esetben volt templomi esküvő is. Egyikük vallását sem tudom pontosan - de úgy lehetett templomi esküvőt tartaniuk, hogy írásos érseki engedélyt kértek hozzá (amit meg is kaptak). Senkinek se kellett megkersztelkedni hozzá.
azért tartanak ott az emberek ahol....
szerintünk igenis fontos az anyagi háttér...
lehet h ha közösen élnek, olcsóbbra jöhet ki, mivel osztják egymás között a fizetendőt..de emberek nem tudom h tisztában vagytok-e azzal, h a középsuliban-szakmunkásban-gimiben végzettek nagy része bárhogy próbál, sehogy sem talál melót, kénytelenek inkább tovább képezni magukat (pedig sokan leszögezték, anyagi helyzetük otthon nem olyan h tanulhassanak, mert munkába kell állniuk) majd iskola mellett megrohamozni a diákmunka közvetítőket...
1; én nem várom el, h összeköltözésünkkor a párom tartson el, osztjuk a költségeket, ehhez szeretném befejezni a gimnáziumot, és jövőre levelezőn egyetemet kezdeni, mellett majdnem hogycsak "bármilyen" trágya munkát elvállalni.
2; nem tudom miért akkora gáz, hogy valaki egyik munka helyről átvált a másikba. ha valakinek fenáll az esélye, hogy üzletkötőként egy jobb kereseti lehetőséget kap, hát munkahelyet vált. szerintem egyáltalán nem rossz a felfogásunk, addig mindenki könnyen magyarázhat(fiatalok), míg otthon él, és szülei többnyire eltartják.
a közös élet igenis nagyon komoly dolog, nem h egy házasság...persze éljenek együtt..de még házasodni marhaság volna....
ha pedig nagyon agyalunk, mindegy, hogy a mai világban egy labérletet fizetsz vagy a saját lakásodat? sokan azért élnek még 25évesen is szüleiknél, mert lassan rakosgatják össze a kis pénzt a lakáskezdőbe. mert valóban nem mindegy h mire adsz ki pénzt...úgy mond feleslegesen...és most kövezzetek meg, meg hülyézzetek le, mindenki a saját véleményébe kapaszkodik, úgy oszt tanácsokat. mások vagy átnéznek felette, vagy elfogadják:D
jah..és pontossan nem volt leszőgezve h az "új lakás küszöbén" kérné meg a kezem, úgyértem ha lesz lakás egyből megkéri a kezemet.
azért, mert neked hirtelen egyből ez jött le, sajnálom. mi civilizáltan ezt meg tudtuk beszélni.
a munkahely pedig nem egy kamu dolog, egy jó cégnél dolgozott....nemrég megkeresték egy másik cégtől, kapott egy ajánlatott, melyben előléptetik, így főnököt csinálnak belőlle. most éppen tovább képzésen csücsül....húú biztos kamu..nem, nem kamu, de vannak reális látású emberek is, akik szarból építenének várat, valóban, egy ideig egyből, majd mikor én végre dolgozhatok, akkor majd kettőből építünk össze. nem tudom, kik azok a jól szituált emberek, akik szívessen kuporognak, és fiatalságukat úgy kezdenék, hogy gyomorgörccsel fekszenek le, h mikor jön meg a vilanyszámla, és h most fizessük be a csekket, vagy legyen mit ennünk a hó végéig. ha van mód a jobb életre, akkor meg kell kockáztatni.
és nem térdeltem le elé, h drágám, leszel a férjem..neem nem mert még nincs lakás, meg magasabb fizetésem. üldögéltünk, beszélgettünk, és témába jött.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!