Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm azt mondta, vagy megkérem idén a kezét, és elveszem jövőre, vagy szakít még idén. Van egy közös lányunk, 1,5 éves. El akartam amúgy venni, de így már elment a kedvem az egésztől. 5 éve együtt. Én 31, ő most lesz 29. Ne engedjek a nyomásnak?
Ez egy nagyon nehéz kérdés. Együttmaradni valakivel, aki nem is szeret, mert ha szeretne már rég megkért volna, maradni, mert a gyerek nem tehet semmiről vagy szakítani és megkeresni azt a férfit, akinek szőröstűl-bőrőstűl, gyerekestül, mindenestül kellünk.
A gyerek kell, de az anyja nem... Sajnos van ilyen. Legtöbben ezért nem szülünk házasság előtt. Ha már útban a bébi sosem hinném el a férfinak, hogy azért kéri meg a kezem, mert szeret. Ezt elég nehéz lenne bizonyítani. Talán csak akkor, ha előveszi a fiókból a gyűrűt.
Ha tényleg szereted és tényleg vele akarsz maradni, bizonyítsd be, hogy valóban őt akarod. Lehet, nem lesz egyszerű és nem is idén lesz a lánykérés, de menni fog.
Neki sem jó egy kierőszakolt házasság. Bizonyítsd be, hogy valóban szereted és el akartad venni, csak meglepetésnek szántad.
Valahogy hálás vagyok a sorsnak a kérdésért, mert hasonló szituban vagyok csak a másik oldalról.
Ezért segített nekem a kérdés/ válaszok sora.
Kérdező azt döntsd el magadban, hogy akarsz-e a jelenlegi pároddal még továbbra is együtt maradni vagy sem.
Ha nem akarsz vele együtt lenni valamiért, csak a gyerekedet szereted a párod pedig,mint a gyermeked anyja tiszteled és szereted, de a Nőt már nem látod benne, felesleges együtt lennetek és megkérned.
Ha pedig kell neked, mint Nő adj okot,hogy veled maradjon.
Egy gyerek nagyobb felelősség,mint egy házasság, ha a házaság még sem jön be még mindig eltudsz válni, de ha a gyerek... Remélem érted a különbséget. Az apai felelősség már nyomja a vállaidat, a férjével mi a problémád? :)
Nekünk Nőknek ez egy részt ilyen presztízs, sok nő csak akkor fogadja el a másik Nőt,ha már feleség és anya egyszerre. Plusz házasság nélküli gyereknél sokan előítéletesek,h ó biztosan csak beszúszott.. (Mint,ha házasságnál nem csúszhatna be...)
Másrészt majdnem minden kislány (később Nő) álmodozik, hogy,mint a mesékben felölti a csodaszép mennyasszonyi ruhát és a szerelmével kimondják a többiek előtt a boldogító Igent. Ami azért így felnőtt fejjel már nem csak ennyi, hanem elköteleződés a másik iránt, a fogadalom,hogy igen emellett az ember mellett akarok megöregedni jóban, rosszban.
Ez valamelyik pasinak tudom,hogy felesleges sőt valamelyik Nő nem is vágyik rá, de csak egy ilyen van az ember életében (jó esetben.) Szerintem egy ilyet nem kéne az embernek sajnálnia a párjától.
Mi párommal mindketten elmúltunk már 30 évesek, lassan 3 éve leszünk egy pár. Gyerek még nincs, mert szigórúan csak esküvő után, viszont én megkérni nem akarom... Egyszer már volt szó róla,hogy ha nem fogja megkérni a kezem, ott fogom hagyni.Ezek után eldöntöttem, hogy még megvárom mire 3,5 évesek leszünk, ha addig nem, akkor szakítok, de többet nem hozom fel neki a témát ne,hogy kényelmetlenül érezze magát, engem hiába marcangol belülről.
Szerintem a te párodat is maracngolta belülről,hogy gyereket már akartál tőle, de elvenni nem. Kicsit úgy érezheti,hogy nem is ő kellett neked, hanem csak a gyerek. Most pedig egy bizonyosságot szeretne,hogy igen őt is akarod nem csak a gyereket.
Remélem Sikerül egy számodra megfelelő döntést hoznod! :)
42-es nem biztos, hogy a Kérdező párját csak belülről marcangolta a téma. Ki tudja ezt a fenti kijelentést már hány üres ígéret előzte meg!
Én sem tudok azonosulni ezzel egyébként, hogy vagy házasság vagy szakítás. Mert nyilván akit igazán szeretek, azt szeretem házasság nélkül is. Viszont olvastam már, hogy rengeteg nő képes erre és valahol meg lehet ezt is érteni... Ők legalább nem várnak hosszú éveken keresztül a semmire, a "meglepetésre"!
Szerintem meg ha szeretnéd, akkor már megkérted volna a kezét. Gyereket tudsz csinálni, de feleségül venni a gyereked anyját már túlzás. Hánnnnehogymán!! Felháborító a gondolat is.
Túl nagy elkötelezettség, mi? De felcsibálni nem volt az. Így ga külön váltok az anyagiakon nem kell osztozkodni, a gyereket is viheti isten hírével, ugye? Neked biztos, hogy jobb.
Gondolom régebben is mondogatta hogy akar házasodni. Minek hülyítetted? Sok nőnek igenis fontos a házasság, másabb mint élettársként együtt lenni. Van akinek nem csak egy papír.
A haverjaid ugyanolyan kivénhedt f4szok mint te, akik szintén nem akarnak házasodni. Jó emberek adnak tanácsokat.
Na mi történt azóta kérdező, megjött már az eszed és elvetted, vagy csak szívatod továbbra is?
Nagyon gáz az egész eszmefuttatásod, én 1 év után szakítottam azzal , aki nem vett el és elvett más, olyan ki szeret és aki vállal. Te miért nem merted őt felvállalni eddig hivatalosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!