Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van még visszaút?
27N , 34F
2 év kapcsolat, 1,5 év együttélés. Jól fizető állások, saját autók, és párom részéről saját lakás. Én szeretnék mielőbb babát már, de tisztáztuk azt is az elején hogy házasság után jöhet csak a gyerek. Szerinte még ráérünk, de szerintem nem csak az én órám ketyeg (mármint bizonyos szempontból de, viszont mégse akarom hogy ne érje meg mondjuk a gyerek érettségijét).
Idén 3-szor szaladtam rá - legutóbb az évfordulónkon -, hogy azt hittem az a nagy nap, voltak apró jelek mármint amikről én azt hittem hogy jelek… de elmaradt a lánykérés. Ha beszélünk a témáról mindig azt mondja velem tervez… én kicsit azt érzem nem tartunk semerre.
A fentiek miatt azt érzem, minden alkalom után amikor “pofára esek”, hogy kicsit mintha minden alkalommal távolabb kerülnék tőle érzelmileg mert úgy élem meg, hogy azért nem kér meg, mert nem lesz ebből semmi sem később sem…talán a csalódottság a jó szó.
Érthető ez így?
Ti mit gondoltok, hogy éltétek ezt meg ha volt hasonló helyzet… ?!
2 év azert nem sok idő. 27 évesen meg semmiről nem vagy lecsúszva. Nyugi. Nem ertem sok nő miert pörög erre ennyire ra (mondom ezt nőkent).
Amúgy meg kommunikálni kellene. Nem hisztizni meg kiakadni, mert az a legtöbb pasit elkergeti. Ki mit akar és ki mit tervez. Ezekről lehet és kell is beszélni.
Nem böffentettem, így gondolom. Nagyon sok ilyet látok, tapasztalok. Fiatal nők teljesen rápörögnek a témára. Mindenkinek megvan a joga ahhoz hogy akarjon valamit. Neked is. Inkább csak nem értem, de ez meg az én "bajom".
A kérdésedre, meg mit lehet valaszolni?
Az első es legfontosabb (szerintem) minden kapcsolatban a kommunikáció. Nem a hiszti és nem az erőszakoskodás. Nem azt mondtam hogy TE ilyen vagy, általánosságban értem. A kommunikáció, ahol elmondod te mit akarsz és mi a fontos, és ő is. És megpróbáltok konszenzusra jutni.
Hogy a párod miért nem kér meg, honnan tudjuk?
1. Lehet nem is akar. Nem akar elköteleződni vagy csak nem veled. Sok ilyen. Az ok mindig más.
2. Lehet neki így is jó még, nem siet sehova.
3. Lehet meg akar kérni de mondjuk jövőre.
Mindenkinek más a tempója és más a preferenciája. Én nem mennék hozzá 2 év után senkihez. Én a jelenlegi fejemmel korainak érezném, túlzottan rózsaszín ködösnek. Mások meg nem. Ez egyéni. Nincs jó vagy rossz.
Van olyan pár a rokonságomban ahol 15 év után házasodnak össze. Elég hányattatott sorsú mindkettő, sokáig nem is tudtak egy helyen élni, nehéz családi háttér, nem megfelelő egzisztencia. De kitartottak egymás mellett. Mindkettő kereshetett volna gazdagabbat de nem. És mostanság jutottak el oda hogy lánykérés meg esküvő.
Nem azt mondom hogy várj 15 évet, mert nyilván ne. Csak azt hogy minden eset és ember egyedi.
A pároddal tisztázzátok ki mit akar. Nem tudhatjuk mi jár a fejében. Ha meg az bukik ki hogy nem vesz el, mert nem akar nősülni, akkor meg még mindig fiatal vagy és nem kell lemondanod semmiről.
Tessék, itt a kisregény.
Kérdezd meg, hogy mikor tervez elvenni és ne kamuzzon.
Párom is mondogatja már 4 éve, de semmi. Persze, kapcsolat elején kibukott belőle, hogy ő nem hazásodós fajta, szóval én nem várok gyűrűt, csak tényleg nevetséges így is.
Nem éreztem hogy el lennék késve, sőt, 5 éven belül biztos nem is házasodtam volna, pedig volt rá utalás, jelek, hogy megkéri a ma már férjem a kezem az első együtt töltött évben, 2 év ismeretség után. Mikor ezt észrevettem, felhoztam a témát ki hogy, mikor, mit tervez.
1,5 év még nagyon a kapcsolat eleje. Oké, te elmondtad neki hogy mit szeretnél, de azt tudod hogy ő milyen távlatokban gondolkozik? A "ráérünk" nem válasz. Egyértelműen mondja el ő is, hogy 1-3-5-10 év múlva tervezi-e az első babát, mi a véleménye a házasságról általában, hogy és hol tervez élni a jövőben, van-e valami tanulási, fejlődési, egyéb célja és mikor, stb, stb. Ne csak beszélj,meg akaratoskodj, beszélgessetek is egymással. Így kiderül hogy van-e visszaút, megvannak-e közös pontok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!