Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nagyon hosszú (min. 5-10...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon hosszú (min. 5-10 éves) párkapcsolatban élő férfiak, nektek mi kell ahhoz, hogy eljegyezzétek a párotokat?

Figyelt kérdés
A kérdésem egyáltalán nem pejoratív és számonkérő, csak nagyon kíváncsi vagyok, és nem tudtam szebben megfogalmazni :D. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ti, akik elmúltatok 25 évesek, de mondjuk még nem vagytok 40 (tehát fészekrakàs előtt vagytok, nem túl egy váláson, kiábrándultam stb.), és a párotok is hasonló korú, együtt is éltek, “egyszer majd” szeretnétek feleséget, gyermeket, de már van mellettetek egy nő 5-10 vagy több éve jóban-rosszban. Mi kell, hogy eljöjjön az “egyszer majd”? Nem tudom, érthető voltam-e, de minden nézőpont érdekel. Persze ha valaki totál házasságellenes és erről tud a másik, az teljesen más helyzet, itt most arra lennék kíváncsi, aki szeretné egyszer, csak vár valamire. Onnan jutott eszembe, hogy mostanában mintha felgyorsultak volna a dolgok, és fiatalabban, kisebb élettapasztalattal divat házasodni,m ismét, eközben làtom magam körül azokat a csajokat/nőket, akik már a sokadik csokorelkapáson vannak túl :D és persze megy a közösségi oldalakon és élőben is a célozgatás a párjuknak, hogy itt az ideje, aztán szinte “na végre” érzésem van, mikor a pali 12 év után beadja a derekát :D. Ha ti is hasonlóan vagytok ezzel, elmesélitek, hogy miként élitek meg ezt, valamint ha mégis eljegyeztétek a párotokat hoszú idő után, miért döntöttetek úgy, hogy “na most”, és addig hogy viseltétek a rokonok, barátok szurkálódàsát? Lányok válasza is érdekel persze, akik benne vannak ebben a másik oldalon, de férfi nézőpontot még nem hallottam :)

2021. szept. 22. 23:46
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
77%
#27 "Várnak otthon" - a guminő nem számít
2021. szept. 24. 12:25
 32/52 anonim ***** válasza:
51%

Én nekem fogalmam sincs, de talán arra gondolnék,hogy nekik semmi nincs, ami meggyőzhetné őket, veled akarnak élni, csak kell , hogy megéljék a szabadságukat; mert ha valahol lekötik magukat, "bebetonozzák magukat", akkor érted, akkor már nem lesznek szabadok. De ők melletted akarják/ő melletted akarja megélni a szabadságot. De tehát úgy érzi, hogy ha megházasodna, azzal elveszítené a szabadságát. Tehát neki kell a szabadságérzet.

Nem azt jelenti, hogy le akarna lépni mellőled; csak maga az érzet kell, hogy ezt bármikor megtehesse; amikor felpattan a székről, és úgy tartja kedve.

Vagy pl nemtom, esetleg lehet, hogy még sok év múltán is gyereknek érzi saját maga lelkületét;és akkor így nem mer konkrétan elköteleződni, megállapodni, ilyen esküvői, lepapírozós formában is.

2021. szept. 24. 13:30
 33/52 anonim ***** válasza:
94%

Miért kéne eljegyezni? Szerintem aki 3-5 év alatt nem érik meg rá, annál már tökmindegy.

Vagy eljegyzi, mert... és jegyespár lesznek MÉG 10 évig.

2021. szept. 24. 19:46
 34/52 A kérdező kommentje:

32

Ez egy nagyon jó meglátás, kicsit én is hasonlóan gondolom, de nem tudtam volna így megfogalmazni :D.

Van olyan, hogy az ember nem érik meg rá, mindegy kivel van, és van olyan, aki bárkit elvesz akivel épp együtt van, ha már nagyon házasodna. Megvan az érzés, mikor pont az adja a biztonságot, hogy “bármikor dobbanthatok felelősség nélkül”, mégse teszem, tehát nem valami külső erő tart össze. Ennek is van szépsége, de nem mondom, hogy egyszer nem illő meglépni a házasságot, azért van egy határ :D

Pláne ha gyerek is van, vagy készülőben van.

2021. szept. 27. 07:33
 35/52 A kérdező kommentje:

33

Erre is sok példa van, igen. Úgymond “befogja a nő száját” a gyűrűvel…Én leginkább azokra gondoltam, akik mondjuk 10 év után ténylegesen elveszik a párjukat, de nem értem, mihez kell ennyi idő :D

Értitek.

2021. szept. 27. 07:36
 36/52 anonim ***** válasza:
100%

Van egy pár az ismerősi körömben, akik 14 éves koruk óta vannak együtt. Most nemrég, 10 év után történt meg a lánykérés, tehát 24 éves korukban. Szerintem így teljesen érthető a hosszú várakozás. :)

Anyósom mindig azt mondja, hogy nem jó sokat várni a házassággal, mert akkor friss házasokként nincs meg az az élmény, mint náluk volt. Mert ők a rózsaszín köd alatt esküdtek meg. Na én ezzel nem értek egyet. :D Ő most egy boldogtalan, kiabálós, tiszteletet erősen mellőző házasságban él, néha ki is bukik belőle. Engem 3 és fél év után jegyeztek el 2019-ben, aztán államvizsga, majd covid miatt végül 2022 tavaszán fogunk összeházasodni, 6 év után. Már elmúlt a köd, tökéletesen látom, hogy vele akarok lenni. Azzal szintén egyetértek, hogy az általam hozott példa egy ritka eset, tehát aki 5-10 évig húzza a nagy kérdést, az nem igazán akarja feltenni.

2021. szept. 28. 09:36
 37/52 A kérdező kommentje:
Ez a friss hazas élmény egyébként szerintem alig létezik manapság, átlagban minimum 1 évet együtt is élnek a párok előtte, inkább többet, meg még kitudja mennyit járogattak előtte. Ez inkább akkor volt, mikor hiába a hosszú udvarlás, házasságig nem éltek együtt, hanem csak utána. Szerintem ez is cuki valahol, és tudok olyat, ahol tökéletesen működik is :). Ma is vannak ilyen párok, akik konzervatívabbak, illetve egy-két nő kiköti, hogy nem él együtt hàzasságig senkivel, mert akkor miért is kérné meg a férfi, ha anélkül is megad mindent, amit egy feleség :D. Ezt is megértem, de én együtt lakva ismerem meg pl. a másikat, én anélkül semmire nem mernék rábólintani. Nem vagyunk egyformák, ebből is látszik :)
2021. szept. 28. 10:26
 38/52 anonim ***** válasza:
88%

Szia, leírom neked a mi esetünket.

Mi 7éve vagyunk együtt ebből 3ève együtt élünk.

Úgy vágtunk bele a kapcsolatba hogy mindketten házasságot akartunk ha minden rendben.

Az összeköltözést ő hozta fel 4.év végén, addig 50kmre laktunk egymástól. Nekem " nem jutott eszembe" hogy össze költözhetnénk, de belementem.

Ő kb már a 2.évben összeköltözött volna és házasodott volna.

Az együttélés alatt amiért én nem lépek tovább az az hogy sok olyan dolgot láttam rajta, vagy viszonyulást dolgokhoz ami alapján nem érzem hogy egy hajóban eveznènk. Nem érzem hogy ő segíteni tudna nekem, számíthatnék rá ( bár ő azt mondja igen)

Ő rengeteg segítséget kap tőlem mind a munkájához mind az otthoni dolgokban és ezek ellenére se megy neki gördülékenyen a saját dolgaival boldogulás, nem tud párhuzamosan több dolgot vinni ,mert amint van ideje csak a tv és mobil létezik ,de az hogy ő ilyenkor csináljon vlmit hogy utolérje magát, isten ments nehogy már ne pihenhessen..és ha 5hét lenne ilyen pihenős akkor se állna neki nehogy már a pihenő ideje kevesebb legyen..

Mondom ezt úgy hogy főzni nem kell, ügyintézni nem kell gyerek nincs..

És ezek ellenére nem érzem hogy így le tudnék élni egy életet, de hiába próbálom vele ezt megbeszélni egyből jön az én vagyok a rossz a hibás szb..pedig csak azt mondom ami érzés gondolat bennem van..

2021. okt. 3. 00:22
 39/52 anonim ***** válasza:
16%
12-es vagyok, a "pikantériája" a dolognak, hogy a vőlegényem előző párja maga vett gyűrűket kettőjüknek 😂. Szerintem ez baromi szánalmas.
2021. okt. 3. 00:43
 40/52 A kérdező kommentje:

38 köszönöm, hogy leírtad. Én is sejtem, hogy ilyenkor a férfi nem érzi, hogy az “igazival” lenne, azért húzza a dolgokat, meg hogy “most jó lesz”, de hosszútávon nem…csak ezzel az a gond, hogy ehhez miért kell 4-5-10 év? Ez látszik már hamarabb is, el lehet dönteni mondjuk 2 év után, hogy kell vagy nem, nem pedig rabolni egymás idejét :/. Persze azt megértem, hogy nem akarjátok így elvenni a nőt, ha van egy pici rossz érzésetek is.

39 miért lenne szánalmas? 21. Század van, szerintem nem ezen múlik. Igazából ideálisan meg lehet beszelni hogy összeházasodunk, nem pedig a nagy férfi kegyeire várunk, hogy mikor méltóztat dönteni az életünkről egyedül. Szerintem ugyanolyan, ha a nő lépi meg megbeszélés nélkül, mintha a férfi. Nem minden meglepi eljegyzés sikerül jól, ha nem beszélgetnek előtte házasságról. Nagyon sokszor a nő választ/vesz gyűrűt manapság, szerintem önmagában ez nem szánalmas.

2021. okt. 4. 07:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!