Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért írtok olyat a fiatalon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért írtok olyat a fiatalon eljegyzett/ eljegyzendő pároknak, hogy "éljél még" meg "még nem éltél eleget"?

Figyelt kérdés
Olvasgattam a válaszokat, amiket a tanácstalan, fiatalon eljegyzendő pároknak írtak. Sokszor olvastam olyat, hogy ilyen fiatalon még élni kell, meg még nem élt eleget. Mintha az eljegyzéssel vagy a házassággal vége lenne az életnek. 22 éves vagyok, kb. fél éve vagyok menyasszony, másfél éve együtt élek a párommal, de nem érzem halottnak magam. :) Éjszaka dolgozom (éjszakás recepciós vagyok), Pesten lakom, de havonta 3-4 alkalommal Győrbe utazom iskolába, és szívesen beszélgetek másokkal, akár idegenekkel is. A párom is jön-megy, építgeti a karrierjét. Otthon pedig megvan a biztos bázis, szeretjük és támogatjuk egymást. A saját tapasztalat után nem értem, miért írtok olyat, hogy nem élt eleget...
2010. aug. 24. 13:23
1 2 3 4
 31/39 anonim válasza:
45%

Én 35 éves vagyok.És nagy %-ban tényleg szét mennek akik korán házasodnak.A két kezem kevés hozzá,hogy hány korombeli barátnőm,barátom,pár év házasság után elváltak,szétmentek.A legjobb példa az én párom.Fiatalon(22 évesen) apa lett,összeházasodtak,és 4 év után elváltak.Sajnos aki korán belevág,annak egy idő után hiányozni fog a laza élet.Megijednek a felelöségtől,meg nem tudják kezelni a sok lemondást.Ez főleg már egy gyerekes fiatalnál bukik ki,elég hamar.

Tisztelet a kivételnek,de az én ismeretségemben ez a tapasztalat.

2010. aug. 24. 14:53
 32/39 anonim ***** válasza:

: ma 14:37 Nagyanyáinkat is k.rvázták a nagyapáink pedig csak egyet ismertek jobb esetben),na meg vidéken élek és bizony még a nagyanyám pl most is mondja ki kitől van ki kit csinált vagy ki csináltatta fel magát esküvő előtt h elkeljen!Sokan félrementek akkoris csak akkor még titkolóztak stb stb és persze DNS teszt se volt:)Nem volt média,internet és társaik!!Nem kellett félteni őket!

Azért mert vannak olyanok akik 50 éve együtt élnek házasságban még nem a világ...pláne h közben meg alig várják h meghaljon a másik!Az a baj h tényleg ezt látom!Rengeteg idősebb vendégem van és tényleg 2 oldala van minden érmének!

ÉS persze nem általánosítok!!!!Legalábbis nem úgy mondom!

Másik részben Sajnos igazad van!A legborzasztóbb hogy ezek lassan 13évtől elkezdik!De sok pasinak ez kell míg be nem érik!Na de az már más téma!

2010. aug. 24. 14:53
 33/39 anonim ***** válasza:
Ja és a kedves kérdezőnek annyit erről hogy 22 évesen még én is azt hittem hogy tök jó a kapcsolatom és majdnem hozzámentem a páromhoz aki akkor már 4,5éve volt velem!Csak kiderült ez-az de ezt már korábban leírtam!Veled ne történjen meg ezt kívánom de hidd el nem szabad ennyire "tökéletesnek" hinni valamit mert egy kisebb pofon is k.rvára tud fájni (ha esetleg bibi van..lesz)
2010. aug. 24. 14:56
 34/39 anonim ***** válasza:

Meg azért azt tegyük hozzá, hogy anno nagymamáink idejében is volt megcsalás, csak akkor a nők nem tudtak lépni. Nem volt ekkora emancipáció. A nők otthon voltak, apuka kereste a pénzt, tehát nem nagyon ugrált, még akkor sem, ha mondjuk verte a férje, mert mehetett volna az utcára. Meg nem volt ekkora divat a válás. Az elvált asszonyt megszólták. Szóval akkor sem volt jobb,hogy 20 évesen férjhez ment.

Az a baj a 20-22 éves korral (tisztelet a kiv.), hogy még igazán magát sem ismeri az ember. Csak azt hiszi. És amig nem ismeri, nem tudja mire vágyik pontosan, addig nem szabad örökre párt választani. Persze itt is van, akinek bejön, de nagyrészt nem. Az egyik barátnőm is hozzáment az elsőhöz. Egy darabig minden nagyon jól ment, aztán elromlott. 15 év után váltak el. Ebből 5 évig voltak házasok. A férj nem élte ki magát. Kíváncsi lett milyen lehet mással is együttlenni. Nem csak szexuálisan, hanem egyébként! Akárki, akármit is mond, a szex az nagy úr! És itt nem az orrbaszájba kettyintésre gondolok. Hanem az egészséges számú partnerekre. Ha valaki életében csak egy emberrel feküdt le, abban egy idő után (ritka, hogy nem) feléled a természetes kíváncsiság. És általában annak meg van a következménye. Nem mondom, hogy ez olyannál nem fordulhat elő, aki több partnerrel is volt, de kisebb arányban.

2010. aug. 24. 15:26
 35/39 anonim ***** válasza:
Jó fej nagyanyád lehet, kérdező, bírom az ilyen öregeket :). Figyelj, a kapcsolatodat csak te ismerheted. Lényeg, hogy ne a trend vagy mások mondják meg, mit tegyél, hanem a saját utadat járd, ahogy jó neked. Ha neked ez a boldogságot jelentő út az, hogy hozzámész a párodhoz, és boldog leszel vele a sírig, tedd azt. Ha nem ez az utad, úgyis kiderül majd. Nem olyan nagy tragédia elválni sem. De ahogy írsz a kapcsolatodról, nekem úgy tűnik, hogy komolyan gondoljátok, és nagy esély van a boldogságra. Figyelj, itt a válaszolók nem látnak bele a kapcsolatodba, ezért a nagy átlag, vagy a saját ismerettségi körük alapján adnak tanácsot, de ez nem azt jelenti, hogy veled is ugyanaz fog történni. Mondom, ehhez ismerni kéne téged, a párodat, és a kapcsolatodat, sőt még akkor se lehetne megmondani, hogy mi lesz, hiszen nagyon sok a független változó. Lényeg, hogy ne hagyd, hogy elvegyék a kedvedet egy olyan dologtól, amiről úgy érzed, hogy neked boldogságot okoz és meg kell tenned. Karriert építeni, barátkozni, bulizni, nyaralni párkapcsolatban, házasságban is lehet, nem is értem, milyen párkapcsolatuk lehet azoknak, akik azt hiszik, hogy nem.
2010. aug. 24. 15:29
 36/39 anonim ***** válasza:

fiatalok vagyunk. még csak 23 évesek.

2 éve együtt élünk, szinte az első hónaptól. amikor először megláttam már éreztem, hogy nekünk lesz közös jövőnk. és lett :D

lehet, h sokan azt mondják, hogy elég csak 25-30évesen elköteleződni, de keresve sem találnék jobb embert mint Ő.

szóval engem nem érdekel ez az éld ki magad, pasizz minden este felfogás.

már jóideje nem járok bulizni, táncolni. egyszerűen nem vonz, nem érdekel, nem tesz olyan boldoggá.

sokkal jobban érzem magam, ha elmehetünk valahova ketten és felfedezhetjük együtt a világot.

2010. aug. 24. 18:50
 37/39 anonim ***** válasza:

mert élni kell,ez nem kétséges,különben meghalsz...

nehogymá fiatalon haljál meg

sztem ezt értik alatta XD

amúgy én 30 éves nő vagyok,én 21 évesen jöttem össze a párommal,azóta együtt vagyunk. És igenis érzem hogy nem éltem eleget előtte,szóval még mindig bennem van az érzés. Hogy szeretnék másokkal is ismerkedni. Szóval hamarosan szakitás lesz ebből pont ezért...úgy érzem

2010. aug. 25. 15:49
 38/39 anonim ***** válasza:

OFF(amúgy már írtam választ):

Nem tudom mit kell itt egymás torkának ugrálni.Ez is egy a sok dolog közül,ami vagy bejön valakinek,vagy nem.Nem hinném,hogyha 2 ember össze illik,akkor számít,hogy előtte volt-e más kapcsolatuk vagy sem.Ha meg 2 ember nem illik össze,akkor lehetett előtte 100kapcsolata,akkor is szét fognak menni.

ILYEN EGYSZERŰ A KÉPLET :) hány dologra el lehetne ugyanezt mondani:)

Csak tényleg nem értem az embereket,attól,hogy itt egyesek csalódtak még nem kell elrontani a másik kedvét,meg arra bíztatni,hogy legyen gyanakvó meg jajj semmi nem biztos...aki így él,az boldogtalan.Mindig reménykedni kell a jó után,nem pedig a megbúvó rossztól rettegni,mert az őrületbe kerget.Persze abban igazat adok,hogy nem szabad vaknak lenni.De mint az előző válaszomban,most is egyet értek a kérdezővel.Számomra sem akadály,hogy van egy komoly kapcsolatom(ami akár eljegyzés is lehetne),mert így is rengeteg tervünk van a jövőre nézve és senkinek nem kell lemondani semmiről,mert hasonlóak az elképzeléseink minden téren.Nem gátol meg sem a karrier építésben,sem a tanulásban sem a szabad szórakozásban.Akinek meg nem ilyen a párja,azzal nem kell házasságba bonyolódni,mint már leírtam :)

De tényleg nem szabad általánosítani.Tény,hogy sokan beleszaladnak az eljegyzésbe úgy is,miközben MÁR problémáik vannak a kapcsolatukban(pl eltérő tervek,féltékenység,a másik szabadságának a meggátolása-és sokszor ezt értik az "éld ki magadat előtte"-n)-most erre mit mondjak?Mindenkinek a maga hülyesége,ha ilyen kapcsolathoz ragaszkodik.Ilyen esetben nem kell csodálkozni,ha válással végződik a dolog.Csak hogy itt nem az a probléma,hogy tegyük fel elsők egymásnak,hanem az,hogy alapból nem illenek össze-és ezt sokan tudják,mégis belemennek az eljegyzésbe...Kb ugyanaz a szinvonal,mint 1 hónap,fél év után eljegyezni egymást.Mintha annyi idő alatt meg lehetne ismerni egy embert,főleg tizenévesen,amikor még az ember saját magát sem ismeri :)

A régi öregekhez meg csak annyit,hogy természetesen ott is történtek házasságtörések,stb mint a történelem során bármikor,de régen nem voltak az emberek olyan toleránsak,hogy valaki bejelnthette volna,hogy én már nem szeretem Pistát,holnaptól a Mariska férjével költözöm össze.Akkor még ezek "szépen" titokban történtek,különben szájára vette volna őket mindenki,a rokonok sem viszonyultak volna jó szívvel az illetőhöz.Valljuk be,mostmár "megengedheti" magának ezt,aki meg akarja,mert mindenki a saját dolgával foglalkozik és lesz*rja,hogy mi van a másikkal(már bocsánat) :)

21/L

2010. aug. 25. 21:08
 39/39 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó, nyugalom! Szerintem senki nem esett a másik torkának. Csak megoszlanak a vélemények. Egyszerűen érdekelt, mit gondolnak az emberek erről a kérdésről, mert felfigyeltem ennek a válasznak a gyakoriságára. Azzal mondjuk én sem feltétlenül értek egyet, hogy 16-17 évesen el akarják egymást jegyezni a párok. De pl. az évfordulókat nyugodtan meg lehet ülni, és akár családi bulit is lehet szervezni erre az alkalomra. Az meg nagyon szomorú, hogy ennyi a csalódott ember és a félresikerült házasság.
2010. aug. 27. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!