Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért nem egyenrangú kérdés a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem egyenrangú kérdés a házasság kezdeményezése?

Figyelt kérdés

Én egyszerűen nem értem a mai nőket. Vannak százával fiatal lányok, akik évekig élnek kapcsolatban sőt, van ahol már gyerek is van...és arra várnak, hogy a pasijuk mikor kéri meg a kezüket!!!Szinte szenvednek, ahelyett, hogy a lényegre térnének!

Ahelyett, hogy leülnének és megbeszélnék ezt a dolgot, vagy a nő is felhozhetja, hogy "összeházasodunk?"

Egyenrangú kapcsolatban mindenkinek joga van házasságot kezdeményezni, vagy "nemet mondani".

Pl. ha a férfi megkéri a nő kezét, a nő is mondhat "nemet", hogy ő nem akar férjhez menni, mert ő csak együtt akar élni. És erre a pasi eldönheti, hogy neki ez megfelel-e. Nem?

És ugyanígy ha a nő kérdezi meg, hogy akar-e házasságot vele, akkor a férfi is mondhat nemet.

Ez, hogy a nők nem "kérhetik meg a pasijuk kezét" ez olyan dolog, mintha ebben az egészben csak a pasi dönthetne, és a nőnek nem lenne joga eldönteni. Ez olyan, mintha nem lenne egyenrangú a kapcsolat.

Ez így nagyon nem fair, mert kihasználhatóvá teszi az egyik félt, nőt/férfit.

Véleményem szerint igenis rátérhetnek a nők a lényegre, ha már több éve együtt vannak és boldogok!

Mivel ez az őszinte kapcsolat, és nem az, ha a nő is szenved, a pasi meg sumákol, vagy fordítva....

2010. aug. 4. 20:44
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Egyébként meg, észrevettem, hogy a nők mindenben "határozottabbak"- hosszabb távra terveznek. Pl anno suliban, amikor kérdezgették ki mi szeretne lenni, ha felnő, a lány osztálytársaim szinte mindegyikének határozott elképzelése volt: orvos, tanár, stb. A fiúknak kevésbé. Talán a házasság-nem házasság dologgal kapcsolatban is így van. A férfiak talán "mindenben" "döntésképtelenebbek"- jó neki úgy, ahogy sodorja az élet. Ha a nő felhozza, házasodik, ha nem- akkor eszébe sem jut. Ez persze nem jelenti, hogy minden nő a házasságról álmodozna. Tény, hogy vannak (férfiak, nők), akik eleve családban gondolkoznak- de szerintem(!) az optimális megoldás, ha elfogadjuk a másik döntését. Ha nem felel meg számunkra, nem muszáj együtt élni vele. :) Nekem is volt már konfliktusom a házasság miatt- épp a fordítottja a leírtnak. Én nem akartam. Ilyenkor dönteni kell- el tudjuk-e fogadni a másikban, vagy nem, ha nőről, ha férfiról van szó. Ha mindenképpen olyan fontos neki az a papír, akkor jobb, ha hasonló gondolkozású társat választ. :) Ha le tud mondani róla, és el tudja fogadni, hogy ő így is lehet fontos a másiknak- lehetnek nagyon boldogok együtt. :))
2011. aug. 21. 14:22
 32/33 anonim ***** válasza:

"Vannak százával fiatal lányok, akik évekig élnek kapcsolatban sőt, van ahol már gyerek is van...és arra várnak, hogy a pasijuk mikor kéri meg a kezüket!!!Szinte szenvednek, ahelyett, hogy a lényegre térnének!"

Az eszedbe sem jut, hogy nem "arra várnak"? Egész egyszerűen jó nekik így. Nem mindenkinek fontos a papír, én inkább úgy veszem észre, hogy a nők jó nagy százaléka egyre inkább kifelé tendál még az együttélésből is. Sokan gondolkoznak gyerekvállalásban egyedülálló anyaként, + inkább kalandoznak, fiúzgatnak.

Sok embernek (férfinak, nőnek) fontos még a házasság intézménye, olyan férfiról is hallottam aki hősszerelmesként Rómeó és Júliát játszott. De legalább annyi embernek (férfinak, nőnek) már jelentéktelen az a darab papír.

2011. aug. 25. 08:32
 33/33 anonim válasza:
nem igaz
2020. aug. 12. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!