Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért nem egyenrangú kérdés a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem egyenrangú kérdés a házasság kezdeményezése?

Figyelt kérdés

Én egyszerűen nem értem a mai nőket. Vannak százával fiatal lányok, akik évekig élnek kapcsolatban sőt, van ahol már gyerek is van...és arra várnak, hogy a pasijuk mikor kéri meg a kezüket!!!Szinte szenvednek, ahelyett, hogy a lényegre térnének!

Ahelyett, hogy leülnének és megbeszélnék ezt a dolgot, vagy a nő is felhozhetja, hogy "összeházasodunk?"

Egyenrangú kapcsolatban mindenkinek joga van házasságot kezdeményezni, vagy "nemet mondani".

Pl. ha a férfi megkéri a nő kezét, a nő is mondhat "nemet", hogy ő nem akar férjhez menni, mert ő csak együtt akar élni. És erre a pasi eldönheti, hogy neki ez megfelel-e. Nem?

És ugyanígy ha a nő kérdezi meg, hogy akar-e házasságot vele, akkor a férfi is mondhat nemet.

Ez, hogy a nők nem "kérhetik meg a pasijuk kezét" ez olyan dolog, mintha ebben az egészben csak a pasi dönthetne, és a nőnek nem lenne joga eldönteni. Ez olyan, mintha nem lenne egyenrangú a kapcsolat.

Ez így nagyon nem fair, mert kihasználhatóvá teszi az egyik félt, nőt/férfit.

Véleményem szerint igenis rátérhetnek a nők a lényegre, ha már több éve együtt vannak és boldogok!

Mivel ez az őszinte kapcsolat, és nem az, ha a nő is szenved, a pasi meg sumákol, vagy fordítva....

2010. aug. 4. 20:44
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
74%
oszt mé kiabálsz? félsz egyedül?
2010. aug. 4. 22:23
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem annyiban nincs igazad, hogy oké, ahgyományos lánykérést a pasik tartanak, tehát egy nőnek "nem illik" letérdelnie a pasija elé megkérni a kezét, de szerintem nagyon gyakran van ez, hogy ők vetik fel az összeházasodjunk témát. egyáltalán nem megalázó, sokkal kisebb a "rizikó" mint egy lánykérésnél, mert itt lehet terelni is a dolgokat, hogy később, vagy mittudomén..

naszóval, szerintem amire "áhítozol" nagyrészt meg van valósulva. más kérdés, én nem élnék bele, mert vágyom olyan igazi lánykérésre :D

2010. aug. 5. 01:21
 13/33 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek veled abban, hogy ennek nem úgy kell kinéznie, hogy ha a férfi nem határozza el magát, akkor a nő csak várjon és ne szóljon, de zömmel nem is így szokott lenni, ez általában a lánykérés előtt is téma, csak formálisan a férfi teszi föl a kérdést. Szerintem az egyik oka annak, hogy ez még ma is így van (a hagyományokon kívül) az, hogy általában a nőnek jut eszébe először, a férfi határozza el magát később, így a lánykérés bizonyos értelemben a nő kimondott vagy sejtetett kívánságára adott igenlő válasz. Nem mondom, hogy mindenhol így van, de az általam ismert fiatal házaspároknál már rég téma volt az esküvő, mire a fiú lépett.
2010. aug. 5. 01:40
 14/33 anonim ***** válasza:
61%

Egyenrangú a kezdeményezése- és mindig is az volt, kivéve, ha szülők intézték. Viszont megkérni a férfi tudja a nő kezét. Fordítva nem megy. Azért élünk párkapcsolatban, azért akarunk házasodni, mert férfi és nő vagyunk.Különbözőek. Vannak férfi szerepek, és női szerepek. Legtöbben ragaszkodunk ehhez, mert így tartjuk szépnek. A nőnek jeleznie kell, hogy házasságra szeretne lépni, mert ő a nő. Neki ez illik. A pasinak meg fognia kell a jelzést, és ha akarja, megkérnie a nőt. Mert ő a férfi. A válaszból kiderül, jó jelet vett-e? De a férfiak általában biztosra mennek, azt kérik meg, aki igent fog mondani.

Ez udvarias dolog, a férfi magára vállalja az esetleges félreértés, visszautasítás kényelmetlenségét. Ez egy nőnek kellemetlen lenne.

És azért kell a lánykérés, mert ez egy kivételesen fontos dolog, életünk egyik legfontosabb eseménye, (nem mindegy, kivel éljük le)ezért érdemes megadni a módját. Lehet beszélgetni a házasságról, de a végső szándékot jólesik olyan körülmények között kinyilvánítani, hogy az megfeleljen az esemény komolyságának. Meg lehet beszélni, mit veszünk a piacon, milyenre festjük a falat, de az egymás iránti végleges elköteleződésnek meg kell adni a formáját.

Ha egy kapcsolatban nem hangzik el a lánykérés akkor, mikor úgy érzi az arajelölt, hogy itt az ideje, akkor hiába is beszél róla, még a férfinál úgysincs itt az ideje. Ha házasodni akar, akkor a legmulyább férfi is meg fog szólalni. Nem lehet siettetni.

A férfi vesz feleségül. Ezért ő tud megkérni erre. Ha akarom elfogadom, ha nem nem. Ez a nőkkel szembeni udvariasság. Habár már jelképes, mert ki mondana nemet!!!????

2010. aug. 5. 09:24
 15/33 anonim ***** válasza:
Az egyik 21.22-es a másik 21.22-esnek! Na látod, ez a baj!Az értékrendekkel van a baj! A sorrendet kellene betartani, valahogy így: udvarlás, leánykérés, esküvő és család. A többi smanca! Mikor már benne vannak /együttélés, gyerek/, persze, hogy nem központi kérdés a házasság. Minek is, kinek is?! De egy szolíd esküvőt azért már illene megtartani, ami még pénzbe se kerül. A többi mind mellébeszélés, "nekem vemhes" téma, amire általában a férfiak hivatkoznak. Megint csak azt mondom: jól nézd meg, ki farol ki hamarabb az együttélésből? Bizony a férfi! Neki egyszerűbb. Marad a nő, marad a gyerek, aztán éli világát. Őket a nők rontották el az igénytelenségükkel és azzal, hogy megelégszenek a legkevesebbel is, csak férfi legyen mellettük.
2010. aug. 5. 10:35
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előző hozzászólókkal.

Annyit még talán, hogy általában a férfiak nem akarnak nősülni. ha nőként megkérded, akkor gyakran pofára esel. És ezt senki sem éli át szívesen. A férfiak is csak akkor teszik fel a nagy kérdést, ha már 100%-ban bizonyosak a válaszban. Amúgy nekik annyival könnyebb, hogy a nők 99%-a menetrendszerint akar házasodni. Annyira nagy pofára esés őket nem érheti. Sok nő még akkor is igent mond, ha tudja, hogy nem lesz jó, hiszen a kapcsolat megmentését remélik ettől.

Szóval: a mai házasodás a legtöbb esetben a férfi hajlandóságtól függ, azzal kapcsolatban pedig a férfinak kell kezdeményezni.

2010. aug. 5. 12:24
 17/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ez a baj a mai hülye nőkkel (tisztelet a kivételnek) én is nő vagyok, de hülyét és naivat nem játszom.

Az a gond ezzel a társadalmi beidegződéssel, hogy régebben minden együttjárás, ami együttéléssel és szexszel párosult, házasság, azaz lánykérés előzte meg!

De ha nem is akar egy nő sem és egy ffi sem zsákbamacskát árulni, azaz: kipróbálják egymást, együttélnek, legalább lenne a pasiban annyi emberség, hogy megmondja a nőnek pl. egy vagy fél év együttjárás után, hogy :"figyu én soha sem akarok házasodni mert nekem nem érdekem" és innentől a nő nem vár, tudja mire számíthat. Vagy szakít, vagy vele marad, vagy vele marad de néz közben újabb jobb pasi után.

De igen is a nőt is vissza szokták utasítani, amikor a nő rátér a házasságra több év után, a pasi azt mondja "neki nem fontos a papír" vagy ő nem akar még házasodni....

Egy szerelmes pasi 1 éven belül tudja hogy házasodni akar.

Aki húzza-halasztgatja annak nem az a nő az igazi, csak úgy van.

2010. aug. 5. 15:22
 18/33 A kérdező kommentje:

ma 12:24

"általában a férfiak nem akarnak nősülni." Miért nem? pedig nekik ez előnyös lenne!

A nőknek kellene inkább tartózkodni a házasságtól... a 99% azért túlzás, mert sok nő ismerősöm van, aki nem akar házasodni.

2010. aug. 5. 15:25
 19/33 anonim ***** válasza:

Ó, nálunk, terhes voltam az első csemetével, a családom kitagadott... és szóba került, hogy örülnék neki, ha legalább Ő lenne a családom, feleség lennék, és házasságba születne a gyerekünk...

Tesó lesz/van, házasság sehol. Ő meg vérig van sértődve, hogy mi az, hogy rátukmálom magam... Ennyit az egyenlő felekről.

És nem azért lettem terhes, hogy megkaparintsam magamnak, hanem mert szeretjük egymást, és szerettünk volna egy csemetét, és én hülye, azt hittem velem örül majd mindenki, hogy végre találtam egy normális férfit, aki megajándékoz egy gyermekkel és fordítva, aztán akkorát koppantam:'(.

És szerettem volna, ha lesz családom, hamár az anyám, és a testvérem meg sem akar ismerni, akkor legalább a gyerekem apja lenne annyira gerinces, hogy elvegyen.

Azóta már eszembe sem jut, hogy valaha is ennek a férfinek a felesége leszek, hogy a gyerekeim nem csak valami házasságon kívüli izék lesznek. És baromi jó érzés, hogy januárban megint csak apaságival megyünk szülni, holott lett volna elég időnk, hogy két tanúval, egy pappal egy anyakönyvvezetővel összeházasodjunk, semmi flanc, semmi csak mi...

Szóval itt vagyok a "szégyenemmel", de ha szólok érte, akkor egy szemét ribi vagyok, akinek csak a papír fontos, közben csak egy kivert kutya kb, akinek a két kicsin kívül senkije sincs.

2010. aug. 7. 13:46
 20/33 anonim ***** válasza:
0%

én 12:24-es vagyok.

Mermármé lenne a ffinak előnyösebb a házasság?? A házasságban van olyan, hogy apasági vélelem (például), ami együttélésnél (még akkor is, ha hivatalos) nincs! Külön nyilatkoznia kell róla! És ha nem, ismeri el...? Az anya személye biztos.

Nagyon sok pár, akik közösen kivesznek albérletet, ha szerződést írnak, akkor a ffi nevét rakják bele a szerződésbe, mert ÍGY SZOKÁS! és tudtad, hogy csak akkor lakhat ott a másik fél (aki ált. a nő!), ha benne van a szerződésben, hogy ott lakhat? Simán kirakhatják az albérletből! Házastársnál ilyen nincs!

ÉLETTÁRS NEM JOGOSULT TARTÁSDÍJRA. Nem ítélkezem, hogy a tartásdíj milyen dolog, DE TÉNY, hogy a ffiakat súlytja és azért sok ffi fázik ettől (ld. első indok a házasság ellen: jogi hercehurca, kisemmizik, stb.).

hirtelen ennyi jutott eszembe... de biztos lehetne még sokat írni.

2010. aug. 7. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!