Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért nem egyenrangú kérdés a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem egyenrangú kérdés a házasság kezdeményezése?

Figyelt kérdés

Én egyszerűen nem értem a mai nőket. Vannak százával fiatal lányok, akik évekig élnek kapcsolatban sőt, van ahol már gyerek is van...és arra várnak, hogy a pasijuk mikor kéri meg a kezüket!!!Szinte szenvednek, ahelyett, hogy a lényegre térnének!

Ahelyett, hogy leülnének és megbeszélnék ezt a dolgot, vagy a nő is felhozhetja, hogy "összeházasodunk?"

Egyenrangú kapcsolatban mindenkinek joga van házasságot kezdeményezni, vagy "nemet mondani".

Pl. ha a férfi megkéri a nő kezét, a nő is mondhat "nemet", hogy ő nem akar férjhez menni, mert ő csak együtt akar élni. És erre a pasi eldönheti, hogy neki ez megfelel-e. Nem?

És ugyanígy ha a nő kérdezi meg, hogy akar-e házasságot vele, akkor a férfi is mondhat nemet.

Ez, hogy a nők nem "kérhetik meg a pasijuk kezét" ez olyan dolog, mintha ebben az egészben csak a pasi dönthetne, és a nőnek nem lenne joga eldönteni. Ez olyan, mintha nem lenne egyenrangú a kapcsolat.

Ez így nagyon nem fair, mert kihasználhatóvá teszi az egyik félt, nőt/férfit.

Véleményem szerint igenis rátérhetnek a nők a lényegre, ha már több éve együtt vannak és boldogok!

Mivel ez az őszinte kapcsolat, és nem az, ha a nő is szenved, a pasi meg sumákol, vagy fordítva....

2010. aug. 4. 20:44
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Én már az elején megmondtam, hogy családot szeretnék és fontos a házasság, az elköteleződés. Ha akar engem, akkor vegyen el, ha nem akar, ne raboljuk egymás idejét. Természetesen nem azonnal "kellett" elvenni, hiszen előbb meg kell ismerni a másikat, kipróbálni az együttélést.

2 év után házasodtunk.

33 nő

2010. aug. 8. 22:34
 22/33 A kérdező kommentje:

68%

06. 07 22 óra valamennyi

"Nagyon sok pár, akik közösen kivesznek albérletet, ha szerződést írnak, akkor a ffi nevét rakják bele a szerződésbe, mert ÍGY SZOKÁS!"

Kit érdekel, hogy mi a szokás. Nálam az lenne a SZOKÁS, h a nő nevén lenne az albérlet és kész.

Van sok nőismerősöm, ahol a nőé a lakási jog és nem a férié. Naés?

2010. aug. 10. 14:01
 23/33 A kérdező kommentje:

különben is, a férfiakat nagyritkán lehet kisemmizni. Nem tudom miről beszélsz. Ha van egy háza a pasinak, amit házasság előtt szerzett az nem lehet a nőé! Nemde?

Lenne még egy kérdésem: ha a nő nem akar házasodni (neki nem fontos) de a férfi megkéri a kezét és a nő nemet mond, azt a férfiak sértésnek vennék?

Vagy visszautasításnak? ( a nő a kapcsolatot akarná, csak a házasságot nem).

2010. aug. 10. 14:05
 24/33 anonim ***** válasza:
84%
Én ezt már felhoztam egy másik kérdésnél. Teljesen igazad van kérdező, nincs is mit hozzátenni. A kézmegkérés, feleségül vétel szavak szerintem nagyon degradálóak a nők számára, mert úgy jön le, mintha a nő egy tárgy lenne, akit megvesznek (megVESZ=feleségülVESZ). Mint ahogy az is, ha a nő hozza szóba a házasság témáját, ugye "elveteti magát" - mintha nem egyenrangú fél lenne, hanem valami alsóbb rendű fogyasztási cikk. Remélem, ez a romantikának álcázott középkori dolog minél előbb ki fog kopni a köztudatból, főleg azért mert semmi köze a romantikához, ez kőkemény elnyomás (mármint az, hogy csak az egyik fél nyilváníthatja ki társadalom által is elfogadottan a házassági szándékát).
2010. aug. 10. 17:25
 25/33 anonim ***** válasza:
32%

Utolsó: majd emlékezz, ha megkérik a kezed, vagy te kéred meg valakiét... hacsak nem a gyerek miatt teszitek, akkor ROMANTIKUS LESZ. Amíg nem volt ilyenben részed, addig azt sem tudod, hogy miről beszélsz.

Kérdező: sok együttélős pár vesz ki együtt lakást, vagy vesz együtt lakást hitelre. És általában a pasik nevén van a bérelt vagy vett lakás.

Amúgy meg lehet fikázni az esküvőket (persze ez mindig addig tart, amig az itt fikázó el nem kezdi tervezni a sajátját), nem kell elfogadni, hogy igenis sokat jelent egy esküvő és egy házasság, csak tessék tiszteletben tartani, hogy más így érzi. Akkor nincs gond.

2010. aug. 10. 20:14
 26/33 A kérdező kommentje:

20:14

"Kérdező: sok együttélős pár vesz ki együtt lakást, vagy vesz együtt lakást hitelre. És általában a pasik nevén van a bérelt vagy vett lakás."

Oké, lehet, mert a pasi fizeti. Vagy közösen, de akkor közös is a lakás. Ennyi.

Én biztos nem lennék hülye hogy nő létemre vennék egy pasinak egy lakást. :DDD

akkor inkább a pasi vegye nekem, nem? :-D

2010. aug. 10. 20:59
 27/33 A kérdező kommentje:
17:25 ott a pont, tökéletesen egyetértek veled!
2010. aug. 10. 21:00
 28/33 A kérdező kommentje:

A lényeg az, hogy régebben (20-30 éve is) ha két ember elkezdett járni és kijöttek, aférfi megkérte a nő kezét! Egyértelmű volt! De ma NEM AZ!

Mert az élettársi kapcsolattal lehetővé tették azt, hogy a pasik SZÓRAKOZZANAK ÉS KIHASZNÁLJÁK A NŐKET.

Persze vannak olyan pasik, akik tisztességesek, és nem rossz szándékból akar egy benne bízó nőt becsapni, hanem komolyak a szándékai.

De ismerjük el, ez a kapcsolat nem igazán tiszta sokszor és a felek nem tisztázzák a saját véleményüket arról, hogy mit is akarnak!

Remélem,most érthetően leírtam.

Ismerek pár házasságszédelgőt is, egyet személyesen, többet nőismerőseim körében.

2010. aug. 10. 21:07
 29/33 anonim ***** válasza:

Teljesen egyet értek a kérdezővel! Szerintem ne hagyjuk magunkat kihasználni! Ha mi, nők már szeretnénk esküvőt, akkor tegyük szóvá a szándékunkat! Ne várjunk évekig egy olyan pasira, akinek esze ágában sincs elvenni minket feleségül!!! Van egy barátnőm, már 5 éve vannak együtt, 3 éve élnek egy lakásban (szülők "összerakták őket Pesten, vettek nekik házat, kocsit) és a barátnőm már fűnek-fának mondogatja, hogy ő mennyire várná, hogy megkérje a kezét a pasi, de ez itt vidéken nem szokás, hogy ő tegye fel a kérdést és ezért nem hozza magát szégyenbe... A kutya is látja, hogy nem boldog, de nem elég határozott, hogy végre megszólaljon, mert fél! Fél, hogy a pasi otthagyja és akkor még csak élettársa sem lesz, nemhogy férje... :(

Az anyósoméknál pont fordítva történt a dolog! :) Apósom elhívta az anyósomat randizni, megvolt a csók is. Vasárnapi ebédnél be lett mutatva a szülőknek. Anyósom így szólt apósomhoz: "Sanyikám, holnap bemegyünk az ékszerészhez és megveszed nekem azt a gyűrűt, egy hónap múlva esküvő!" Azóta is boldogan élnek... :)))

2010. aug. 10. 22:56
 30/33 anonim ***** válasza:

1 Ma már rengeteg nő SEM akar házasságot. Sőt, sok nő a függetlensége feladásának érzi (tehát épp a házasságot érzi "kihasználásnak").

2 Én esetleg együttélés párti vagyok. Azt már próbáltam. Többen (fiúk) akartak házasságot, de én voltam aki nem ment bele (és több ilyen nőt ismerek).

3 "Sajnos" nekem is az a véleményem, hogy szánalmas, aki "elveteti" magát. Ezt a szöveget is szánalmasnak tartom: "ne hagyjuk magunkat kihasználni, mi nők"- szerencse, hogy a nők egyre nagyobb hányada nem így gondolkozik. A nő számára kihasználás, ha csak együtt vannak, míg a férfi számára nem az? Ez megint azt érezteti lányok, hogy a nőnek nagyobb szüksége van a férfira, a házasságra, tehát kevésbé önálló-független mint a férfi. Akár anyagilag, akár érzelmileg jobban függ a társától..

Szerencsére, az én környezetemben nem ilyenek a nők. Persze, sok dologtól függ ez- nem azt állítom, hogy szemét "k*rvák" akik cserélgetik egyik pasit a másikra, vagy nősoviniszták, férfigyűlölők, gyereket se akarnak, stb- egész egyszerűen NEM MEGALKUVÓK, és megállnak a saját lábukon is. Érzelmileg sem érzik magukat szánalmas "félembernek"- hanem, ha a másik nem akar valamit, hát nem (és ha ők nem akarnak valamit- akkor sem). A papír pedig tényleg nem fontos- sok párt ismerek, akik több éve boldogok együtt. Köztük olyanokat is, ahol a "lánykérésre" épp a nő mondta, hogy fontos számára a férfi, mégsem akar házasságot- nem akar cukormázas, habos menyasszonyi ruhát, meg az egész csöpögős rémséget (megértem: én sem ilyen típus vagyok). Ennek ellenére szépen élnek együtt. Olvastam egyébként a kommentek egy részében sok mindent: hogy a férfi hagyja ott könnyebben a nőt, stb. Ezek sem feltétlen vannak így. Pl több nő kezdeményez válást mint férfi (70%), elképzelhető tehát, hogy az együttélés felbontását is közülük kezdeményezik többen. Ébredjünk már fel. Rengeteg féle nő (és férfi) van.

2011. aug. 21. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!