Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem egyenrangú kérdés a házasság kezdeményezése?
Én egyszerűen nem értem a mai nőket. Vannak százával fiatal lányok, akik évekig élnek kapcsolatban sőt, van ahol már gyerek is van...és arra várnak, hogy a pasijuk mikor kéri meg a kezüket!!!Szinte szenvednek, ahelyett, hogy a lényegre térnének!
Ahelyett, hogy leülnének és megbeszélnék ezt a dolgot, vagy a nő is felhozhetja, hogy "összeházasodunk?"
Egyenrangú kapcsolatban mindenkinek joga van házasságot kezdeményezni, vagy "nemet mondani".
Pl. ha a férfi megkéri a nő kezét, a nő is mondhat "nemet", hogy ő nem akar férjhez menni, mert ő csak együtt akar élni. És erre a pasi eldönheti, hogy neki ez megfelel-e. Nem?
És ugyanígy ha a nő kérdezi meg, hogy akar-e házasságot vele, akkor a férfi is mondhat nemet.
Ez, hogy a nők nem "kérhetik meg a pasijuk kezét" ez olyan dolog, mintha ebben az egészben csak a pasi dönthetne, és a nőnek nem lenne joga eldönteni. Ez olyan, mintha nem lenne egyenrangú a kapcsolat.
Ez így nagyon nem fair, mert kihasználhatóvá teszi az egyik félt, nőt/férfit.
Véleményem szerint igenis rátérhetnek a nők a lényegre, ha már több éve együtt vannak és boldogok!
Mivel ez az őszinte kapcsolat, és nem az, ha a nő is szenved, a pasi meg sumákol, vagy fordítva....
Ha egy nő kicsit is romantikus,akkor azt szeretné,hogy majd a férfi egy szép napon,önként elé térdel és felteszi a nagy kérdést!Akkor a nő dönt!
Ha a nő tenné fel a kérdést,akkor a férfi döntene!
Ha már jó pár éve együttélnek és gyerek is van,akkor szinte biztos,hogy már felvetősött a kérdés,hogy nekik bizony nem kell a "papír". Ezen csak mosolyogni szoktam,mikor egy nő azt bizonygatja,hogy neki bizony nem fontos a házasság,meg anélkül a papír nélkül is boldogok stb.Aztán,ha mégis megkérik a kezüket,akkor azt sem tudják hirtelen,hogy galambröptetés legyen az esküvőn vagy csokiszökőkút. :)
Nos, én egyik nap mondtam a páromnak, hogy júni 19. jó lesz egy esküvőhöz? Vette a lapot, és megkérte a kezem. :)
Persze semmi erőszakosságot ne feltételezzetek mögötte, mert mi már előtte is beszélgettünk a házasságról, tudtam, hogy ő is házasságpárti, csak hát pasi és lusta, így rá kellett vezetni őt a dologra. :)
Igazából ma már szerintem senki ne várja a herceget fehér lovon. Ha akarunk valamit mondjuk meg. Legfeljebb kiderült volna, hogy ő nem akar házasodni és akkor azt is megbeszéltük volna.
Beszélgetni, beszélgetni, ez az alapja egy jó kapcsolatnak.
ma 21:22 nem is ezekre a kivételekre gondoltam.
Állítólag a házasság ingynes, ha nem akarsz ceremóiát, ebédet, bulit...stb.
Tehát erre nem lehet hivatkozni.
másik 21:22
"Ha pedig gy férfi nem érez késztetést a házasságra, kár erőltetni a nőnek. Eléggé megalázó helyzetbe hozná magát."
Igen, de itt a férfi kinyilvánítja, hogy nem akar házasodni. Tehát a nő eldöntheti hogy akarja -e így is a kapcsolatot vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!