Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Férfiak, ti mennyit szántatok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, ti mennyit szántatok az eljegyzési gyűrűre és mennyi idő után kértétek meg a párotok kezét? És hány évesek voltatok?

Figyelt kérdés

2020. aug. 3. 20:24
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha drága köveket rakatsz a gyűrűjébe, nem meri majd használni. Az enyémben 13 cirkónia volt. 7 év mindennapos viselés mellett 2 esett ki belőle. Könnyű volt megcsináltatni és nem kértek érte egy újabb vagyont. Engem nem zavar, hogy nem gyémánt.
2020. aug. 3. 23:02
 12/29 A kérdező kommentje:

A drágakő ellenállóbb, mint a cirkónia, ezért gondolom, hogy merné hordani.

Különben minek veszem, ha nem hordja majd.

Egy letisztult gyűrűt néztem ki, simán a közepén lenne egy nagyobb kő.

2020. aug. 4. 09:37
 13/29 anonim ***** válasza:
77%

Nem a kő ellenállása a kérdés, hanem a foglalata. A pici köveket, amik jellemzően a fél íven végigfutnak (nyilván modell kérdése, nekem ilyen van), meg is kell tartani. Ezeket a kis mellékköveket nem bírják olyan szorosra fogni, ezért ki tudnak esni. Én szívesebben hagyom el a cirkóniát, mint a gyémántot :D

Ha olyan a gyűrű, amit írtál, annál a kő kevésbé elhagyható, viszont beleakad mindenbe. Van, akit ez nem zavar, meg nyilván ízlés kérdése.

Ha olyat választasz, akkor jobb, ha drágakő, igen. Nem feltétlenül gyémánt, ha kék szeme van a párodnak, akkor illhet hozzá a zafír vagy kék topáz, ha zöld, akkor a smaragd, de utalhat a kedvenc színére is a kő színe.

2020. aug. 4. 10:19
 14/29 anonim ***** válasza:
70%
Ez a gyémántberakásos külön eljegyzési gyűrű egy angolszász szokás, ami egyre megszokottabb. Én ezzel nem tudtam azonosulni, felesleges flancolásnak tartottuk mindketten, ezért nekünk csak karikagyűrűnk volt. Közösen választottuk ki, 137k-ba került. 10 év után kértem meg a kezét.
2020. aug. 4. 10:23
 15/29 anonim ***** válasza:
35%
14-essel egyetértek, én sem szeretem a kövesgyűrűs "szokást", ráadásul fölöslegesen kis tartom. Tény, hogy régen a módosabbak Magyarországon is adtak "kísérőgyűrűt", ami a nőnek köves, a férfinak meg pecsétgyűrű, de pl. az én családom is viszonylag jómódú volt, mégsem vált ez szokássá. Szóval nem nagyon tudok ezzel azonosulni. Nekem sokkal kifejezőbb, ha mindketten hordjuk a karikagyűrűt.
2020. aug. 4. 11:33
 16/29 A kérdező kommentje:

Ahány ház, annyi szokás.

Tudom hogy az én barátnőm szeretné, én pedig szeretném megadni a módját.

Szerintem szép dolog ebből családi hagyományt csinálni.

A színekhez annyira nem értek, hogy milyen haj/bőrszín mellé mi passzol. (Neki világosbarna haja és majdnem fekete szeme van fehér bőrrel.)

De tudom hogy az elegáns, letisztult stílust szereti, így fehér kőre gondoltam ezüst színű fémmel.

2020. aug. 4. 12:06
 17/29 anonim ***** válasza:
50%
Előző: ez most minek kellett?
2020. aug. 4. 14:05
 18/29 anonim ***** válasza:
27%

Családi hagyomány ide, családi hagyomány oda, én biztos nem lettem volna hajlandó felvenni nagyanyám gyűrűjét. Egyrészt mert az egész család a fejemet vette volna, ha bármi baja esik vagy bármi történik vele és folyamatosan nézegették volna minden találkozónál, hogy rendben van-e, másrészt meg annyira nem volt az én ízlésem, hogy kifejezetten ocsmánynak tartottam és gagyinak, függetlenül attól, hogy hallgatnom kellett, ki mennyit éhezett azért, hogy meglegyen és később is megmaradjon, mikor a család szegény volt.

Nekem ilyen hagyományra semmi szükségem. Hogy te mit csinálsz a családoddal, az a te dolgod, de erre is gondolj.

Az öreg ékszerek többsége olyan érzést vált ki belőlem, mint az öreg bútorok többsége. Magasról teszek a faragásokra meg a berakásokra, a minimalista lakásomba be ne hozza senki, akkor sem, ha milliós értékű, mert kivágom vele együtt.

2020. aug. 4. 14:10
 19/29 A kérdező kommentje:

A frusztrációd nem érdekel 13:50, nem ez volt a kérdés.

A hangnem pedig amit megengedsz magadnak, illetve a stílus undorító.

Ha férfi vagy, és te csak egy p*nának látod a feleséged/barátnőd, borzasztóan sajnálom a párod ha van.

Az én barátnőm egy különleges nő, a nagybetűs nő számomra.

Ezért sem mindegy, hogy hogyan,hol,mivel kérem meg.

Azt akarom hogy szép emlék legyen, mert tudom hogy a nőknek többnyire ez fontosabb mint a pasiknak.

Erdekelt, ki mennyit szánt rá, ennyi az egész.

Nem az érdekelt ki mennyire tartja baromságnak.

2020. aug. 4. 14:27
 20/29 anonim ***** válasza:
68%

14:10-zel egyetértek. Az, hogy most kitalálod, hogy családi hagyományt teremtesz egy dolog, hogy az utódaid betartják e, az meg egy másik.

Nem beszélve arról, ha lesz 3 fiad, melyik megy el vele lányt kérni?

Persze, ez csak szőrszálhasogatás, de érdemes elgondolkodni rajta.

2020. aug. 4. 14:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!