Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy leánykérést visszautasítanak, akkor tudnátok folytatni a kapcsolatot ugyanolyan hévvel? Főleg férfiak véleményére lennék kíváncsi.
Ha tudnák is folytatni, de szerintem mindenképp sérülne a kapcsolat. Ehhez pedig idő kell, hogy újra helyreálljon.
Egyszerűen nincs meg a kommunikáció a két fél között, ha ez a szituáció ilyen formában megtörténhetett. Ha a felek beszélgetnek a jövőről, ki hogy képzeli, egyáltalán szeretne-e házasodni, akkor ez kerülhető lenne.
Ha ebben a kapcsolatban a fiú megkérdezte volna a lánytól, hogy egyébként szeretne-e házasodni és szerinte egy kapcsolatban ez mikor ideális, akkor jó a esetben a lány erre értelmesen válaszol és elkerülhető lett volna sérülés nélkül ez a helyzet. Mert majd megkéri 2 év múlva pl.
Amúgy nálam az ideális ilyen korban az lenne, hogy 1-2 év együttjárás, összeköltözés és utána 1-2 évvel esküvő, ez a minimum. Annyi azért kell ahhoz, hogy:
- tényleg megismerd a másikat... nemcsak a rózsaszín szemüveges időszakban, hanem akkor is, ha a szerelem intenzitása kicsit leapad és átalakul egy erősebb kötelékké, gyengédebb szerelemmé a lángolás... vagy nem, mert lehet, hogy igazából csak vonzalom volt
- meglátod, milyen a másikkal együtt élni, a dolgos, nem túl izgalmas hétköznapokban és a legrosszabb pillanatokban is (ápolta a másikat, amikor beteg volt? látta a legnagyobb depresszióban, legnagyobb pillanataiban? amikor mondjuk 3 hónapig el kell tartani, mert kirúgták és munkát keres?)
ha nekem amúgy, ha ilyen indokkal visszautasítok egy lánykérést, és utána azzal próbálnak engem hülyének nézni, manipulálni, hogy gyáj, régen korábban házasodtak meg biztosan nem szeretem eléggé a páromat, kirúgnám. Azért ne próbáljon meg ilyen aljas módon befolyásolni.
#10-es vagyok
Min. 3 év szerintem, addigra talán kiismeri annyira az ember a párját, hogy nyugodtan tudjon igen-t mondani.
25# vagyok ismét
Azt elfelejtettem írni, hogy az exem annak tudatában kérte meg a kezem, hogy tudta, NEM akarok összeházasodni senkivel. Természetesen attól még komoly kapcsolatot szeretnék, most is abban vagyok, de házasság kizárva (azt most nem részletezem, miért). Tehát egyszerűen nem vette tudomásul a döntésemet, akkor is rá szeretett volna "kényszeríteni".
Kérdező, mit irkálsz itt a 6. válaszod alatt?
Ez mi: "...3 évig voltak jegyesek. Jól ismerem őket, szeretik egymást, a srác nagyon összetört az eset után, piszkosul berúgott. Már a gyűrűt is visszavitte az ékszerészhez."
Szeretik egymást? Azért szakítottak, azért rúgott be a srác, azért vitte vissza a gyűrűt?
Vagy nem ezt akartad írni? Inkább azt, hogy "szerették egymást"? Aligha volt ez szerelem...
"27"válaszolva
Ne keverd össze a 2 dolgot amit írtam. Azt mondtam, hogy ismerek olyan párt, akik a leánykérés után 3 évvel házasodtak össze. A kérdésben szereplő párnál természetesen nem ez a helyzet, de attól még hogy valaki jegyben jár attól még nem kötelezte el magát, nem írt alá semmit, csak jelezte a másik fél felé a szándékát.
Azok a nők akik 4-5 évet írnak jegyesség előtt, az számomra nagyon sok időnek tűnik, ha mondjuk 2 kapcsolata zátonyra fut akkor gyakorlatilag nem is lesz családja, mert kifut az időből. Ha 2 ember komolyan gondolja a kapcsolatukat, éltek együtt, akkor miért ne lépnének a következő szintre, felvállalják egymást és ennek nyomatékot is adnak. Akik 5-6 éve élnek párkapcsolatban eljegyzés nélkül ott igazából nem is akarnak megházasodni, max ha becsúszik egy baba akkor gyorsan lezavarják, mert ez a társadalmi elvárás.
Minden körülmény adott ahhoz hogy családot alapítsanak, lakás, autó, munkahely adott, kérdés hogy mik a terveik?
Volt köztük szó a családalapításról, sőt abban is egyet értenek, hogy sok gyereket szeretnének. Jobban meggondolva a helyzetet a lánynak annyit kellett volna mondania, hogy előbb legyen meg a diplomája és utána már lehet szó esküvőről, ha tényleg komolyan tervez a haverommal. Nem tudom pontosan hogy mi hangzott el, de a haver ezt úgy élte meg, hogy kib..ott nagyot csalódott. Pillanatnyilag a lány a haver lakásában lakik, a haver közölte hogy időre van szüksége és a tesójánál van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!